Evb2

Hjælpe søskende efter et barns leukæmi diagnose

De er såre også. Så mens din opmærksomhed naturligvis er fokuseret på barnet med leukæmi, så husk at brødre og søstre også oplever dette knusende slag.

Dit barn netop var blevet diagnosticeret med leukæmi. Og mens en leukæmi diagnose ikke nødvendigvis så dystre, som det var engang for børn, vil det alligevel vende din verden på vrangen.

Dine andre børn er også fanget i denne begivenhed. Deres bror eller søster, den ene, de spillede med, kæmpede med og identificeret med, er meget syg. Og mens din tallerken er fuld lige nu, er du nødt til at gøre plads til dine andre børn, der har brug for din opmærksomhed så godt.

Når et barn har leukæmi: 10 tips til at hjælpe søskende klare

  • Tal det ud. Når en bror eller søster er diagnosticeret med leukæmi, kan det være et knusende følelsesmæssige slag for barnet, der ikke er syg. "Nogle vil måske føle det er deres skyld, føle sig skyldig, og beklagelse ting, de gjorde til deres søskende," siger Robin Goodman, ph.d., direktør for AboutOurKids.org og direktør for offentlige uddannelsesprogrammer på New York University Child Study Center. Kommunikation er nøglen i disse situationer. Afhængig af barnets alder, kan forældrene nødt til at tilpasse deres forklaringer, men det er afgørende at være så ærlig som muligt. Også, lad børnene vide, at det er okay at være bange, angste, trist, og vred.
  • Besvare deres spørgsmål. Søskende kan stille spørgsmål, der bringer rå følelsesmæssige bekymringer i front. De ønsker måske at vide, hvad der vil ske, hvis deres søskende dør - fra den følelsesmæssige indvirkning på, hvad der vil ske med deres ting. Hvis de ikke ønsker at stille spørgsmål, men ikke tvinge dem, siger Goodman. Lad dem med at håndtere på deres egen måde.
  • Tilbyd konstant følelsesmæssig støtte. Alle i familien nødt til at erkende de måske brug for nogle følelsesmæssige støtte, herunder søskende. Forældre har brug for at være klar til at give dette for deres andre børn, hvad enten det er gennem en tro, program, en professionel terapeut, eller endda en skole vejleder. En anden ting at overveje: Have mindst én forælder til rådighed for søskende hver dag.
  • Introducere dem til ligesindede. Ingen vil forstå, hvad den syge barns søskende går gennem bedre end en anden barn, hvis søskende har leukæmi. Kig gennem støttegruppe kanaler som leukæmi og lymfom Society, CancerCare, Europa Cancer Society, og Starlight.org for andre børn, der ville kunne identificere og være villige til e-mail eller chatte med din syge barns søskende.
  • Behandle dem alle ens. Goodman siger en af de mest foruroligende ting, hun ser forældre til syge børn gøre, er at totalt ændre den måde, de behandler dem. Det antyder de søskende, som det syge barn skulle dø, siger hun. Du er nødt til at erkende og overveje deres sygdom, men ikke behandle dem som et skrøbeligt stykke porcelæn, der kan bryde.
  • Vær opmærksom på deres skiftende behov. Kids, hvis søskende har kræft har mistet en masse, Goodman siger. "De kan have mistet en legekammerat, en ven," siger hun, "men de mister også deres følelse af normalitet." Husk, at de børn, der ikke er syge også beskæftiger sig med tab og omvæltninger, og så det er vigtigt at behandle dem med medfølelse. Vær opmærksom på eventuelle ændringer i deres adfærd, og når de ser dig græde og under stress, berolige dem, at du kommer igennem det.
  • Prøv at opretholde en normal rutine. En af de mest oprørende ting for alle i familien kan være samlet vraget af deres normale dag-til-dag liv. Prøv at holde søskende 'rutine så intakt som muligt.
  • Opret en hjælp netværk. Hvis du har brug for hjælp til at gøre tingene så normale som muligt, og derefter bede om det, selvom spørger er hårdt, Goodman siger. For eksempel hverve venner og familie til at køre søskende til aktiviteter efter skole, når du ikke er i stand til.
  • Lad dem fortælle, hvad de har brug for. Tving ikke, hvad du opfatter søskende behov for at være på dem, Goodman siger. Lad dem klare sig i deres egen måde, og bare fortsætte med at elske dem og forsøge at hjælpe dem med at opretholde en vis grad af normalitet, siger hun.
  • Hjælp dem med at være involveret. Dine andre børn formentlig vil ønske at hjælpe, men de kan i løbet af denne krise i familien. Afhængigt af deres alder, dem til at ændre bleer, læse historier eller lektiehjælp udlejet.

Sygdommen ét barn gør påvirke hele familien, men det kan være en tid, hvor alle kommer sammen, og hvis alle medlems følelsesmæssige behov kan hjælpes, bliver en stærkere familie enhed som resultat.