Evb2

Administrerende psoriasis under en opblussen

Du kan gøre dit bedste for at styre din psoriasis nødblus, men de stadig ske. Finde lindring fra tør, skællende hud.

Det vides ikke, hvad der forårsager psoriasis eller psoriasis nødblus. På nogle dage, kan din hud være bedre end andre, og du kan ikke vide hvorfor. Du kan heller ikke kontrollere spredningen af ​​psoriasis. "Det er en meget uforudsigelig sygdom," siger Robert Greenberg, MD, fra East Bay Psoriasis Treatment Center i San Ramon, Californien

Men der er måder at håndtere psoriasis blusser, når de sker, og lindre smerten af ​​din tørre, skællende hud.

Løsninger til psoriasis nødblus

Prøv disse strategier til at lindre enhver kløe og ubehag:

  • Skift medicin. Din hudlæge kan foreslå behandlinger, der omfatter antihistaminer, steroider, capsaicin, topiske bedøvelsesmidler og topiske immunmodulatorer (stoffer der svækker eller ændrer aktiviteten af immunsystemet). Dog vil du måske opdage, at når du har brugt en bestemt type medicin for et stykke tid, det mister sin effektivitet, og din læge kan være nødvendigt at ændre din medicin, Dr. Greenberg siger. Du kan drage fordel af en stærkere dosis eller en anden behandling helt. Tal med din læge, hvis din behandling for psoriasis blusser ikke hjælper længere.
  • Anvend fugtighedscreme og blødgørende liberalt. Fugtighedscreme bruges til at låse i fugt i din hud og forhindre det udtørring og revnedannelse. Efter et bad, anvende fugtighedscreme generøst. I løbet af dagen, kan du ønsker at bruge en lotion. Om natten, skifte til cremer eller salver, som har en tendens til at være tykkere. Stick med produkter til sart hud, der ikke har nogen parfume - duft kan irritere psoriasis hud. Brug ikke sæbe, da sæbe kan udtørre din hud, fugtgivende body wash er langt blidere.
  • Ophold under wraps. At hjælpe med at holde anti-klør medicin på din hud, dækker området med plastfolie.
  • Køl af. Nogle gange kan en kold, våd håndklæde presset mod din kløende hud kan yde nødhjælp. At tage et koldt brusebad eller bruger isposer kan hjælpe lindre en psoriasis flare. En kølig vand havregryn bad også kan hjælpe med at lindre kløe, Greenberg siger.
  • Brug solcreme. Light er undertiden anvendes til behandling af psoriasis, men lysbehandling eller lys terapi kan gøre din hud følsom over for sollys. De aktuelle salver eller cremer, at din hudlæge har ordineret også kan gøre din psoriasis hud følsom over for sollys. Selv om en lille smule af solen kan hjælpe psoriasis hud, kan en solskoldning forårsage en flare. Beskyt dig selv ved liberalt anvende solcreme, når du kommer til at være udendørs i mere end et par minutter. For at være mest effektive, bør solcreme sættes på 15 til 20 minutter, før du går ud og igen, hvis du er udendørs i mere end et par timer, eller bade - vandet ofte vasker det.
  • Go naturlig Bær løstsiddende tøj, der er lavet af naturlige fibre og føles behagelig;. Bomuld og silke er gode valg. Hvis du bruger en skrattende uldtrøje, kan du kradse endnu mere, siger Paul Yamauchi, MD, medicinsk direktør for Dermatology Institute og Skin Care Center i Santa Monica, Californien

Modstå trangen til at ridse

Den tilstand kaldes psoriasis for en grund - "psora" er det græske ord for kløe. Når du har en flare, kan det være meget fristende at ridse og pluk på din tørre, skællende hud. Problemet med ridser, Greenberg siger, er, at det kan punktere huden. Når huden er beskadiget, er det modtagelige for bakterier, der forårsager infektion. Også, hvis du ridse for hårdt, kan du få din hud til at bløde, og blødning kan forværre psoriasis og forårsage en psoriasis flare. Den bedste måde at fjerne skæl, er med afskalning agenter kendt som keratolytiske, Greenberg forklarer. Recept salicylsyre er et eksempel, og det kan hjælpe blødgøre og fjerne skæl. Nogle keratolytiske er tilgængelige over skranken, men Greenberg siger til at være forsigtig med dem. Hvis overused, kan de yderligere irritere huden.

Hold din psoriasis skjult

Folk kan være flov over deres psoriasis og ikke ønsker at andre skal se læsioner. Den nemmeste skridt du kan tage - og sandsynligvis allerede gør - er at holde det dækket. Men du kan ikke altid bære lange bukser og lange ærmer eller rullekrave, og hvis psoriasis er på dine hænder og ansigt, vil tøj ikke fungere.

Når du ikke kan skjule din psoriasis, overveje at uddanne andre. Hvis nogen stirrer på dig, forklare, at du har en kronisk sygdom, som De ikke har nogen kontrol, og at det ikke er smitsom, Greenberg siger. Jo mere komfortabelt du føler dig om din sygdom, jo ​​mindre flov du vil være. Du kan også finde lindring i en støttegruppe for mennesker med psoriasis, enten personligt eller online.

Kend din udløser så du kan undgå psoriasis nødblus så ofte som muligt. Hvis du bruger fugtighedscreme rundhåndet og anvende din medicin som foreskrevet, skal du finde nogle forholdsregler. Hvis din medicin ikke hjælper, så tal med din læge om, hvilke andre muligheder er tilgængelige.