Evb2

Forebyggelse svangerskabsdiabetes

Svangerskabsdiabetes er en sygdom, hvor graviditeten forstyrrer moderens insulin produktion eller en effektiv udnyttelse. Men selv kvinder, der er i høj risiko for denne lidelse kan tage skridt til at forhindre det.

Ved nu, har de fleste mennesker hørt om den verdensomspændende diabetes-epidemi, og mange kender forskellen mellem type 1 diabetes, som er en autoimmun sygdom, og type 2-diabetes, som er tæt knyttet til livsstil og spisevaner. Men nogle kan ikke være bekendt, at der er en tredje type af diabetes, der udvikler under graviditeten - kaldet svangerskabsdiabetes.

Hver år omkring 135,000 gravide kvinder udvikler svangerskabsdiabetes i Europa. Af årsager, der endnu ikke klart, moderens krop, selvom producere insulin, er ikke at gøre nok af det, eller bruger det effektivt. Så højere niveauer af blodsukker, eller sukker, ophobes i hendes blodbanen, en tilstand kendt som hyperglykæmi.

Gestationel diabetes forebygges bedst ved at reducere din risiko for at få højt blodsukker. Præparatet starter før du bliver gravid.

Svangerskabsdiabetes: risikofaktorer

Det første skridt mod at forebygge svangerskabsdiabetes er at lære om dine risikofaktorer for udvikling af tilstanden. Når du ved, du er i høj risiko, kan du tage skridt til at reducere din risiko og til at overvåge dit blodsukker jævnligt for en tidlig diagnose, hvis du gør udvikler svangerskabsdiabetes.

Du er ved høj risiko for svangerskabsdiabetes, hvis du:

 • Er overvægtige
 • Har tidligere givet fødsel til en stor baby, (Visning af ni pounds eller mere)
 • Har haft svangerskabsdiabetes med en fortid graviditet
 • Har glycosuri (sukker i din urin) før eller under graviditeten
 • Har en stærk familie historie af diabetes

Ud over disse risikofaktorer, fandt en nylig undersøgelse, at kvinder, hvis kost var høj i animalsk fedt før graviditeten var næsten dobbelt så tilbøjelige til at udvikle svangerskabsdiabetes sammenlignet med dem, der spiste de laveste mængder animalsk fedt. Den samme undersøgelse viste også, at spise en høj-kolesterol kost før graviditeten øget chancerne for svangerskabsdiabetes med 45 procent.

Hvis du er betragtes som høj-risiko for gestationel diabetes, vil din sundhedspleje udbyder teste dit blodsukker tidligt i graviditeten, og derefter teste dig rundt den 24. uge. Kvinder med gennemsnitlig risiko for svangerskabsdiabetes testes mellem uge 24 og 28 i deres graviditet.

Svangerskabsdiabetes: lav risiko

Lavrisiko-patienter ikke rutinemæssigt testet for svangerskabsdiabetes. Kvinder med lav risiko for svangerskabsdiabetes omfatter dem i følgende grupper:

 • Under 25 år
 • Normal vægt før graviditeten
 • Der ikke tilhører en etnisk koncern, der er en øget risiko for svangerskabsdiabetes (for eksempel, afrikansk-europæiske, Latino, Native europæisk)
 • Ingen nære slægtninge med diabetes
 • Ingen historie unormal blodsukker tolerance
 • Ingen tidligere obstetriske problemer

Svangerskabsdiabetes: action trin til forebyggelse

Hvis du er i høj risiko for svangerskabsdiabetes - eller selv hvis du ikke er - den bedste måde at undgå at udvikle denne tilstand er at være forberedt.

 • Lav en graviditet planen. Prøv at tale med din læge, før du bliver gravid. Sammen kan du lave en graviditet plan for at hjælpe dig med at forberede dig selv fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Og du kan gøre alt for at holde din vægt i en normalområdet, før det bliver gravid.
 • Har dit blodsukker testet tidligt. Kan du bede din læge om dit blodsukker til at se, om det er på målet. Har dit blodsukker testet så tidligt som tre måneder før du bliver gravid for at se, om det er i en normalområdet.
 • Søg kostvejledning. Forpligte sig til en sund mad plan, der vil hjælpe med at holde dit blod sukker på mål og give dig og din baby med tilstrækkelig ernæring.
 • Opretholde en sund kropsvægt. Tal med din læge, hvad en sund vægt er for dig under din graviditet.
 • Øvelse. Tal med din læge om at designe en sikker øvelse program.

I almindelighed, selvom du er i lav risiko for svangerskabsdiabetes skal du stadig planlægge din graviditet, så tal med din læge om dit blodsukker og generelle sundhed, bringe alle dine medicin til dine lægebesøg, opretholde en sund kost, motion og ikke får for meget vægt under din graviditet. Disse trin kan hjælpe dig med at opretholde en sund blodsukkerniveau og forebygge komplikationer af svangerskabsdiabetes.