Evb2

Lempelse Alzheimers symptomer med kunstterapi

Lær hvordan kunstterapi kan være en vigtig kreativ afsætningsmulighed for en person med Alzheimers sygdom, der giver dem mulighed for at udtrykke sig på en ikke-verbal måde.

Hvis du er en omsorgsperson for en person med Alzheimers sygdom, kan du tænke på at få kreative og undersøge fordelene ved kunstterapi som en frigørelse fra den frustration at håndtere Alzheimers symptomer. "Selv om Alzheimers sygdom resulterer i formindsket kognition og funktion, kan kunstterapi engagere hjernen af ​​mennesker med Alzheimers sygdom og fremme fortolkende og udtryksfulde evner," siger Warachal Faison, MD, klinisk services direktør for Alzheimers Research & kliniske programmer på Medical University i South Carolina. i Charleston

Kunstterapeut Ruth Abraham, forfatter når ord har mistet deres Betydning: Alzheimers patienter Kommuniker gennem kunst (Praeger Publishers, 2004), er enig: "Art terapi har vist sig at være et effektivt værktøj for mennesker med Alzheimers, og det hjælper dem til at udtrykke deres følelser, når de ikke længere kan gøre det med ord. Denne brug af kunsten hjælper folk med Alzheimers sygdom føler sig mindre ensomme og isolerede. Det kan også berolige deres rastløshed. "

Kunst terapi kan være særligt gavnligt for mennesker med Alzheimers sygdom, fordi selvom de efterhånden mister evnen til at udtrykke sig med ord, andre dele af deres hjerne, der beskæftiger sig med farver og sammensætning stadig kan bruges og udvikles. Selv folk med fremskreden Alzheimers sygdom kan fortsætte med at skabe kunst.

Hvordan kunstterapi hjælpe nogen med alzheimers?
En række fordele forbundet med kunstterapi. Heriblandt:
  • Ny måde at kommunikere. Kunstterapi giver folk med Alzheimers sygdom at forbinde med andre i en anden, ikke-verbal måde. Og det er en sund metode til at hjælpe din elskede til at udtrykke tanker og følelser og give slip på nogle af de negative følelser, de kan opleve.
  • Forbedret koncentration. Kunst terapi fokuserer på andre eventuelt uudnyttede områder af hjernen og hjælper til at forbedre koncentrationen hos mennesker med Alzheimers. Art terapi understreger evner, der stadig er til rådighed, og kan udvikles snarere end at fokusere på dem, der er gået tabt.
  • Bedre adfærd. Både visning og skabe kunst kan have en beroligende virkning på en person med Alzheimers sygdom. Svarende til virkningerne af at lytte til musik eller spille med kæledyr, "art behandling kan fremme afslapning, forbedre stemningen, og mindske forstyrrende adfærd," siger Dr. Faison.
  • Tættere relationer. Kunstterapi kan bringe en omsorgsperson, og en elsket en med Alzheimers sygdom tættere sammen. Når andre metoder for kontakt bliver svært, kunstterapi minder omsorgsperson i, at den person med Alzheimers er der stadig.

Hvordan kan pårørende udnytte kunstterapi derhjemme?
"Selvom denne form for terapi er udført af professionelle kunst terapeuter i faciliteter, kan pedeller derhjemme også bruge nogle af de metoder," Abraham antyder. "I det mindste, kan personen med Alzheimers har en behagelig, fredelig tid, kan investere i noget kreativt, og pedellen kan engagere sig i en aktivitet med dem, snarere end at blive frustreret over de ofte gentagne spørgsmål og krav, der har tendens til at ledsage Alzheimers. "

Her er nogle måder, du kan indarbejde de grundlæggende elementer i kunstterapi ind i dit hjem-pleje regime:
  • Lav et kunstprojekt en del af din normale rutine Må ikke bekymre dig om resultatet,. Bare lade den person med Alzheimers nyde processen.
  • Levere sikre og ugiftige materialer Akvareller er et godt valg til maleri;. Farveblyanter og malebøger for voksne fungerer godt, og skulptur med ler er også en god mulighed for folk med Alzheimers.
  • Etablere venskaber. Du kan overveje tilmelde din elskede i en kunst klasse med andre mennesker, der har Alzheimers sygdom. Dette vil hjælpe din elskede at blive involveret socialt med andre og kan give dig en tiltrængt pause. Mange Alzheimers voksen daginstitutioner har kunst terapi programmer.
  • Gå til et museum. Seeing kunst er også en værdifuld del af denne form for terapi, og det giver dig og din elskede mulighed for at dele en aktivitet sammen, komme ud af huset, og få noget motion.
  • Scrapbooking. Realiseringen af et scrapbog er en stadig mere populær aktivitet, at både pårørende og personer med Alzheimers sygdom kan gøre sammen. Picking farverige baggrunde og placere foretrukne fotografier i et album kan vågne op gamle minder og stimulere en følelse af sammenhold og fælles glæde.

For at få mest muligt ud af kunstterapi Abraham siger: "Det er meget vigtigt, at viceværten afsætte tid til at sidde lige ved siden af ​​den person, og hjælpe dem med at koncentrere sig om opgaven. Og frem for alt, opmuntre opmuntre, opmuntre. Der er ingen rigtige og noget forkert. Lad dem vide, at uanset hvad de sætter på siden, vil blive respekteret. "