Evb2

Dit første besøg i allergolog

Lære, hvad de kan forvente og hvad de skal spørge kan hjælpe med at sikre, at du får den bedste behandling.

Takket være ekstreme vejrforhold, pollental er langt højere i nogle år end andre - at gøre mennesker, der er tilbøjelige til sæsonbetonet allergi mere elendige end normalt, og sandsynligvis propeling nogle, der aldrig har gået til en allergolog før for at planlægge et besøg.

Allergi læger eller allergikere, er læger, der specialiserer sig i behandling af allergi og sygdomme. Men hvad der præcist er fordelene ved at gå til en allergolog i modsætning til din internist eller praktiserende læge for at få hjælp med dine snøfter og nyser?

For én ting, har allergikere gennemført mindst ni års uddannelse til at blive specialister i allergi og immunologi, som er studiet af kroppens immunsystem eller forsvarssystem mod infektioner. Allergi læger også specialiseret sig i behandling af astma, siger Julie McNairn, MD, en allergolog / immunolog i Cincinnati.

Ud over astma, er allergikere uddannet til at håndtere en række betingelser, der er relateret til allergier, herunder:

 • Allergisk rhinitis (også kaldet "høfeber")
 • Bihulebetændelse (inflammation af nasal bihuler)
 • Fælles øreinfektioner
 • Atopisk dermatitis (eksem, for eksempel)
 • Hives
 • Anafylaksi (alvorlig allergisk reaktion)

Hvis du har været diagnosticeret med en allergi, kan din læge anbefale, at du ser en allergolog. Besøger enhver læge for første gang kan være skræmmende, så det kan hjælpe med at lære, hvad du kan forvente af dit første besøg.

Forberedelse til din første allergolog udnævnelse

Når du første gang besøger en allergolog, vil han eller hun tale med dig om dine allergi-relaterede symptomer og sygehistorie. Du skal forberede dig til dette første møde. (Se "Vigtige spørgsmål til din Allergi Doctor," nedenfor.)

Normalt vil allergolog udføre allergen test, enten hud test eller blodprøver.

 • Hud tests: Disse tests udsætte din hud til potentielle allergener for at afgøre, om du er allergisk over for dem. I en hud prik eller ridse test er en lille mængde af den formodede allergen indført i huden gennem en lille punktering eller hudafskrabning. Hvis der inden for 15 minutter du har en lille plet af rødme og hævelse hvor allergenet blev indført, du er allergisk over for stoffet. Intradermal hudtest ligner hud prik eller ridse test men er mere følsomme, fordi det allergen injiceres under huden med en sprøjte.
 • Blodprøver (RAST, eller radioallergosorbent test): Disse tests ser for specifikke antistoffer i blodet, ville signalere, at en allergi er til stede. Hud tests er mere udbredt end blodprøver, men blodprøver kan bruges, når hudtest ikke er muligt (for eksempel, hvis du tager visse former for medicin eller har en hudlidelse, der ville gribe ind i huden test).

Ud over at kontrollere om en allergi, kan allergikere afgøre, om du har astma. "Typisk er allergikere kommer til at se for astma og astma-type symptomer," siger Dr. McNairn.

Når dine allergolog diagnoser din allergi eller anden tilstand, vil allergolog drøfte behandlingsmuligheder med dig. Behandlingen kan omfatte medicin, livsstilsændringer, eller immunterapi (allergi skud).

Vigtige spørgsmål til din allergi læge

Når du besøger en allergolog, kan du ønsker at stille følgende spørgsmål:
 • Hvad er nogle af de ting, der kan udløse min allergi eller astma?
 • Hvordan vil du foreslå jeg undgå disse allergi udløsere?
 • Hvad er de behandlingsmuligheder for min allergi eller astma?
 • Hvilke bivirkninger har været forbundet med disse behandlinger?
 • Er der noget jeg kan ændre i min omgivelser (såsom hjem rengøring eller undgåelse af bestemte restauranter) for at forbedre min allergi-eller astmasymptomer eller reducere mine chancer for at have en allergisk reaktion?
 • Er immunterapi en mulighed for mig? Hvad ville det indebære?

Men husk: Jo flere oplysninger du deler med din allergolog, jo bedre din behandling, og resultaterne kan være. Så tage et stykke tid, før du går til at nedskrive følgende oplysninger:

 • Symptomer: Liste når din allergi symptomer startet, og om de er året rundt eller sæsonbestemt. Hvis du tror, ​​du ved, hvad der forårsager dine symptomer, så skriv det ned.
 • Narkotika: Optag alt, hvad du har taget, nu og i fortiden - receptpligtige og over-the-counter medicin, vitaminer og naturlægemidler kosttilskud. Skriv noget ned, som du mener har hjulpet din allergi symptomer og om du er allergisk over for noget medicin.
 • Allergi-historie: Bemærk, hvis du er blevet behandlet for allergi før, især hvis du har været taget til et hospital på grund af allergi.

Siger McNairn: "Uddannelse er en af ​​de ting allergikere gør bedst." De kan give endnu mere med lidt hjælp fra dig.