Evb2

Den kvindelige orgasme

Kvinder kan opnå orgasme gennem en række forskellige midler og typer af stimulering.

Den kvindelige orgasme fortsætter med at være genstand for en intens videnskabelig debat. Læger gruble de forskellige måder, hvorpå kvinder kan opnå orgasme, og de ting, der kan forhindre orgasme hos kvinder.

Når kvinder opnår orgasme, "der er ændringer i hele kroppen, et head-to-toe slags erfaring," siger Sandra Leiblum, ph.d., en sexolog og direktør for psykologhjælp på New Jersey Center for Sexual Wellness i Bedminster.

Hvordan kvinder opnå orgasme

Kvinder opnå orgasme gennem en fire-trins proces først blev beskrevet af sex forskere William Masters og Virginia Johnson årtier siden:

  1. Spænding. Kvinden indleder eller accepterer at køn, og som det begynder hun finder sig selv med hovedfokus på seksuelle stimuli. Blood begynder at mætte klitoris, vagina, og nipler, og skaber en full body seksuel rødme. Puls og blodtryk stiger.
  2. Plateau. Seksuel spænding bygger som en forløber til orgasme. Den ydre en tredjedel af skeden bliver særlig engorged med blod, skabe, hvad forskerne kalder "den orgasmisk platform." Fokus på seksuelle stimuli overdøver alle andre fornemmelser. Puls, blodtryk og åndedræt fortsætter med at stige.
  3. Orgasme. En række rytmiske sammentrækninger forekommer i livmoderen, skeden, og bækkenbundsmuskler. Den seksuelle spændinger forårsaget af elskov udgivelser, og muskler i hele kroppen udlicitere. En følelse af varme regel stammer fra bækken og breder sig i hele hele kroppen.
  4. Resolution. Kroppen slapper af, med blod flyder væk fra de engorged kønsorganer. Puls, blodtryk og åndedræt vende tilbage til normal.

Stimulation og den kvindelige orgasme

Kvinder er velsignet med organer, der er i stand til at opnå orgasme på flere måder end én.

Klitorisstimulation er bevist den sikreste vej til orgasme. "Jeg tror, ​​at klitoris stimulation er nok det tætteste analog til mandlige orgasme, hvor du får erektile væv, er der release, og efter udgivelsen det er ubehageligt at fortsætte, "siger Steven R. Goldstein, MD, en fødselslæge og gynækolog på New York University Langone Medical Center i New York og professor i obstetrik og gynækologi på New York University School of Medicine.

Men nogle kvinder også kan opnå orgasme gennem vaginal stimulation. En gruppe af forskere kredit G-punktet, et sted beliggende på forvæggen af skeden en tomme eller to bag bagsiden af skambenet. Disse forskere mener, at når stimuleres, G-punktet forårsager intens seksuel nydelse hos nogle kvinder. Der er dog ikke universel enighed blandt sex forskere som til eksistensen af ​​denne plet i alle kvinder.

Kvinder har også været i stand til at opnå orgasme gennem stimulering af brysterne eller andre dele af kroppen, eller gennem brug af seksuelle billeder uden nogen berøring overhovedet. Forskere har fundet endnu en nerve vej uden for rygmarven gennem den sensoriske vagus nerve, der vil føre en kvinde til orgasme gennem fornemmelser transmitteres direkte til hjernen.

»Der er mange nervebaner, der genererer orgasme hos kvinder," siger Beverly Whipple, ph.d., RN, professor Emerita ved Rutgers University i Newark, NJ, og generalsekretær for World Association for Sexual Health.

Den kvindelige orgasme: problemer med at komme der

Der er fysiske problemer, der kan holde en kvinde fra at opnå orgasme, men sex siger forskerne mange af de ting, der blokerer orgasme involverer en kvindes psyke. En kvinde kan ikke være i stand til at give slip og fokusere helt på seksuelle stimuli, fordi hun oplever følelser af frygt, skyld, distraktion, angst eller et tab af kontrol, Leiblum siger. Det anslås, at så mange som en fjerdedel af de europæiske kvinder har problemer opnå orgasme.

Læger og sex terapeuter bruger flere typer af behandlinger til at hjælpe kvinder overvinde disse blokke til orgasme. Instrueret onani, seksualundervisning og adfærdsterapi er nogle af de midler, en kvinde måske ønsker at undersøge, om hun ikke kan opnå orgasme. Kvinder kan også ønsker at prøve at bruge en vibrator til at give øget stimulering af klitoris eller en dildo udformet for at give bedre stimulering af G-punktet.