Evb2

Udøver sikkert med osteoporose

Motion er en effektiv måde at kæmpe tilbage mod osteoporose, men nogle øvelser er for streng for svækkede knogler. Lær at være sikker på gym.

Hvis du har været diagnosticeret med osteoporose, kan du undgå motion på grund af en frygt for, at dine skrøbelige knogler vil fraktur, hvis du arbejder ud.

Faktisk spiller motion en afgørende rolle i osteoporose behandling. Knogler er levende væv og reagere på stress af motion ved at få stærkere, ligesom musklerne gør. Motion kan hjælpe med at forhindre yderligere knogletab, styrke tilbageværende knogle, og i nogle tilfælde, vende selv nogle af virkningerne af sygdommen.

Så gå videre. Smut til gym. Men det betyder ikke, du skal sætte løbebåndet ved 6 mph eller snup et sjippetov. Nøglen er at vælge øvelser, der er sikker og effektiv for dig.

Tal med din læge

Hvis du har knogleskørhed, den mest vigtige ting at gøre, før du begynder på et træningsprogram er at tale med din læge. Din læge kan sørge for du er rask nok til motion og skitsere, hvad der er sikkert for dig at gøre, og hvad du bør undgå.

Vælg en øvelse rutine

Når du har din læges godkendelse, er det tid til at vælge en øvelse rutine. Du har mange muligheder:

  • . Lav påvirkning i fitnesscentret, er den første linje i forsvaret mod knogleskørhed lav-effekt hjerte-kar-øvelse med maskiner såsom løbebånd - til fods, kører ikke - elliptiske trænere, og trappe klatrere. Margaret Lewin, MD, administrerende medicinsk direktør for Cinergy Sundhed i Aventura, Florida, anbefaler gøre disse øvelser i 30 minutter, fem gange om ugen. "Brug disse maskiner styrker knogle-beskyttende muskler, der støtter ben, hofter og ryggen, opbygger den generelle styrke og balance, som kræves for at undgå fald og tilskynder knogleremodelleringen," siger hun.
  • Vægttræning. Vægttræning øvelser er gode for knogle sundhed, men ikke alle vægttræning er sikkert for mennesker med osteoporose. Jason Brewton, direktør for fysisk terapi for Texas Back Institute, siger, at modstand øvelser ved hjælp af bands er en lav-effekt måde at opbygge styrke. Han anbefaler også at bruge meget lette frie vægte eller maskiner til at arbejde din overkrop. Kathy Kaehler, en fitness-ekspert og skaberen af The Bone Sund Workout for kvinder med osteoporose, anbefaler at vælge maskiner med støttende ryglæn, såsom bencurl, bryst trykke på og overliggende presse maskiner.
  • Klasser. Hvis du foretrækker træningshold, det bedste valg er dem, der fremmer udspænding og langsomme bevægelser. Heather Nettle, en øvelse fysiolog i Cleveland Clinic afdeling af sports sundhed og ortopædiske rehabilitering, er en stor fortaler for tai chi, en traditionel kinesisk motionsform, der bruger langsomme, flydende bevægelser og kontrolleret vejrtrækning. "Tai chi er en af ​​de mest anbefalede klasser for mennesker, der lever med knogleskørhed, fordi det er blid, det virker på en fuld smerte-fri vifte af bevægelse for leddene, og det har en fremragende balance og smidighed komponent, der kan bidrage til at reducere risikoen for fald, "siger hun.

Hvad skal undgå

Mens motion er gavnligt, når du har knogleskørhed, bliver du nødt til at undgå nogle aktiviteter, der sætter dig i større risiko for skader. Spring øvelser såsom jogging eller hoppe, der involverer skurrende, high-impact bevægelser. Dette udelukker mange aerobic og kickboxing klasser, selv om skånsomme aerobic er sikre. Det samme gælder for klasser såsom yoga eller pilates, som kan sætte rygsøjlen eller led i akavede stillinger, medmindre klassen kun omfatter bevægelser, og rejser, der er sikre for mennesker med osteoporose.

Du bør også undgå vægt øvelser, der kræver løft meget tunge vægte eller at sætte rygsøjlen eller hofterne i en ikke-understøttet position. Dette omfatter mange øvelser, der styrker ryggen eller abdominale muskler. "De bruges ofte uhensigtsmæssigt og kan lægge vægt på en svækket rygrad," siger Nettle.

Lær fra en professionel

Ligegyldigt hvilken type motion du overvejer, bør du begynde under opsyn af en kvalificeret fitness professionel - såsom en fysioterapeut eller certificeret træner på gym - hvem kan vise dig, hvordan du udnytter sikkert. Plus, en fysioterapeut eller træner kan være i stand til at tilbyde sikker, modificerede versioner af dine yndlings øvelser, såsom yoga, pilates eller aerobic.

Mens din læge kan anbefale en omfattende behandling plan, motion er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for knogle sundhed, selv efter du har været diagnosticeret med osteoporose. Så vær ikke bange for at tage til gymnastik. Bare vælg en øvelse rutine, der vil beskytte dine knogler fra skade.

Retur til Osteoporose bevidsthed center.