Evb2

Typer af urininkontinens

Ikke alle blære problemer er skabt lige.

Urininkontinens kommer i flere forskellige former - den mest almindelige er stressinkontinens - og hver tendens til at påvirke en bestemt gruppe af mennesker. Finde ud af, hvilken type af urininkontinens har du kan være nøglen til at afgøre, hvad behandlingen vil Deres læge vil rådgive.

Stressinkontinens

Stressinkontinens er den mest udbredte form for urininkontinens. Med stressinkontinens kan et godt grin, nys, hoste, tunge løft, eller noget andet, der sætter ekstra pres på blæren udløse urinlækage. Det er normalt forårsaget af svaghed i bækkenbund anlagt den ved fødsel, kirurgi eller overgangsalderen. Mænd kan nogle gange oplever stress inkontinens efter prostata cancer kirurgi, men symptomerne er meget mere almindelig hos kvinder.

Faktisk ifølge National Association for Kontinens (NAFC), stressinkontinens tegner sig for omkring halvdelen af alle kvindelige inkontinens. og påvirker 15 millioner kvinder i Europa alene Mindst en tredjedel af de kvinder har alvorlige symptomer nok til at kræve kirurgi.

Urge inkontinens

Urge inkontinens opstår, når behovet for at urinere kommer så hurtigt, at du måske ikke gøre det til badeværelset i tide. Også kendt som overaktiv blære eller spastisk blære, kan det pludselig vandladningstrang være intens og hyppige.

Mængden af ​​urin i blæren er ligegyldigt, når det kommer til at opfordre inkontinens. Nerverne kommunikere et behov for at urinere, og evnen til at inhibere denne trang er kompromitteret. De blære spasmer på sin egen og skubber urinen ud.

De NAFC anslår, at 12,2 mio mennesker har urgeinkontinens. Urge inkontinens kan påvirke alle på alle alderstrin, men det synes at være mere udbredt i ældre og kvinder. Det kan være forårsaget af diabetes eller en urinvejsinfektion, eller ved en nerve-påvirkende lidelse som slagtilfælde, Alzheimers sygdom, eller dissemineret sklerose. I nogle tilfælde kan det være et tidligt tegn på blærekræft.

Overløb urininkontinens

Overflow inkontinens er det modsatte af urgeinkontinens. Trangen til at tisse der ikke mærkes, men blæren begynder ukontrollabelt utæt små mængder af urin alligevel. Blæren er for fuld, og urinen er flygter at reducere trykket.

Overløbsinkontinens forekommer ofte hos mænd. Det kan være forårsaget af en tumor eller en forstørret prostata blokerer strømmen af ​​urin, forhindrer blæren fra nogensinde tømme helt. Diabetes, rygmarvsskader, samt medicin kan også forårsage overløb inkontinens.

Funktionel urininkontinens

Denne type af urininkontinens virkelig har intet at gøre med sygdomme eller problemer med blæren. Du skal bare have en hård tid at komme på toilettet i tide, på grund af gigt eller andre problemer, der gør det svært at bevæge sig rundt.

Andre typer af urininkontinens

Blandet inkontinens. En kombination af inkontinensproblemer, oftest stress inkontinens og urge-inkontinens.

Reflex inkontinens. En variant af urgeinkontinens, hvor du føler ikke behov for at tisse, men urin går tabt, når din blære begynder at trække sig ukontrollabelt.

Midlertidig inkontinens. Urininkontinens forårsaget af en let helbredes problem, såsom en urinvejsinfektion, forstoppelse, overskydende væskeindtag, eller medicin.

Samlet inkontinens Den komplette tab af blære kontrol, sædvanligvis som følge fistel -. En unormal forbindelse mellem huden og urinvejene.

Din læge vil køre tests for at bestemme, hvilken type inkontinens, du har. Når type kendes, kan behandlingen begynde.