Evb2

Håndtering af en angst på arbejdet

Lær om måder at håndtere din angst på arbejdspladsen, og kender dine rettigheder, hvis angst holder dig fra at udføre på dit bedste.

Beskæftiger sig med en angst kan påvirke alle områder af dit liv, herunder dit job. Hvis din angst er alvorlig, kan det komme i vejen for din avancement på arbejdspladsen, holde dig fra at få de forfremmelser og anerkendelse, du fortjener. Så det er vigtigt at lære at styre dine symptomer.

Arbejdsplads angst: det er en fælles ting

Arbejde i sig selv er ofte stressende. Selv uden en angst, kan det være ganske almindeligt at få nervøse førende et møde eller give en præsentation på arbejde. "En masse mennesker har præstationsangst," bemærker Sally R. Connolly, LCSW, en terapeut ved Par Clinic of Louisville i Kentucky. "Angst før præsentationer er normalt. Formentlig omkring 80 procent af befolkningen har det." Det gør mange mennesker ubehageligt at være centrum for opmærksomhed på arbejdet, og at ekstra pres kan gøre en underliggende angst endnu værre, holder dig fra at fuldbyrde, hvad du behøver at gøre.

Arbejdsplads angst: hvad du kan gøre

Hvis du har en angstlidelse, behøver du ikke nødt til at undgå højt profilerede muligheder på arbejdspladsen på grund af dine symptomer. Heldigvis kan du lære at håndtere angst, selv på arbejdspladsen.

For at hjælpe opveje den angst, der ledsager taler på møder eller store sammenkomster, Connolly anbefaler folk bruger teknikker "som øve, øve højt, visualisere giver præsentationen, og se folk der -. Går gennem det hele scenariet i deres hoved"

Derudover kan folk med angst lære at berolige sig selv ved hjælp af meditation, dyb vejrtrækning, og progressiv muskelafspænding før en stor præsentation, møde eller anden angstprovokerende situation rådgiver Connolly.

Strategier for at hjælpe med at reducere stress og angst på arbejdet omfatter:

 • Fokus på det positive og dine mål for fremtiden i stedet tidligere skuffelser eller pinlige situationer.
 • Få tid til sjov og afslapning uden for arbejdspladsen.
 • Få regelmæssig motion og spise en sund kost.
 • Undgå koffein før og under arbejdet.
 • Ikke accepterer, at gøre noget, du føler, du ikke kan styre.
 • Lær at identificere og styre din angst symptomer.
 • Prøv meditation og progressiv muskelafslapning.
 • Læs en selvhjælpsbog om håndtering angst på arbejdspladsen.
 • Overvej kognitiv adfærdsterapi og eksponering terapi, som kan hjælpe dig med at håndtere konkrete situationer, der forårsager angst.

Arbejdsplads angst: kend dine rettigheder

Hvis din angst holder dig fra at udføre opgaver, der kræves af dig på arbejde, du har rettigheder. En angst er et handicap, og europæerne med Disabilities Act, som blev vedtaget i 1990, fastslår, at en arbejdsgiver ikke kan diskriminere medarbejder på grund af et handicap. Mennesker med handicap er også tilladt "i rimeligt omfang" på arbejdspladsen, hvilket betyder, at du er berettiget til:

 • Masser af tid og ressourcer til at mestre nye job ansvar
 • Job coaching, hvis det er nødvendigt
 • En rimelig mængde af privatlivets fred for dit arbejdsområde

Som man siger, øvelse gør mester - jo mere du øver styre din angst på arbejdspladsen, jo lettere bliver det. Hvis du ikke ønsker angst for at komme i vejen for dit job, ved, at du kan tage kontrol over situationen. Opsøge den hjælp og støtte du har brug for at gøre dine karrieremål en realitet.