Evb2

Få støtte til autoimmune lidelser

At få den støtte du har brug for er en afgørende del af styre din autoimmun sygdom. Find ud af hvordan du bygger din personlige support team.

Bliver diagnosticeret med en kronisk sygdom som en autoimmun sygdom kan forlade dig følelsen alene og isolerede. Når du har haft tid til at behandle diagnosen, kan det hjælpe til at nå ud til andre for support. Folk, der føler, at de har følelsesmæssig og praktisk støtte i svære tider ofte har bedre livskvalitet, bedre sundhedsresultater, og et håndtag på deres følelsesmæssige sundhed.

Taler om din autoimmun sygdom

Hvis du er tilbageholdende med at diskutere din kroniske sygdom, er du ikke alene. Mange mennesker finder det svært at tale om deres autoimmun sygdom, især når diagnosen er friske eller de opfatter symptomerne som socialt stigmatiserende. "Patienter går gennem faser: De kommer til at gå gennem benægtelse og de er nødt til at komme til accept point, og det kan tage nogen tid, fordi der er vrede der, der er en masse af stærke følelser involveret," forklarer Jackie Spencer, MSW, oplysninger ressource center og patientuddannelse manager for Crohns og Colitis Foundation of Europe i New York City.

Hvorfor du har brug for støtte

Ikke desto mindre, du har brug for støtte, selv på disse tidlige stadier - også selvom du kun nå ud til en eller to personer i første omgang. Her er hvorfor:

  • Støtte fra andre reducerer stress Få dine følelser omkring din kroniske sygdom fra brystet skærer ned på stress -. Hvilket er vigtigt, fordi stress kan udløse symptomer eller nødblus for mange mennesker.
  • Support holder dig på sporet Bare at have nogen check for at se, at du tager vare på dig selv -. Enten det handler om at spise rigtigt eller tage din meds - kan hjælpe dig med at håndtere kronisk sygdom.
  • Du kan lettere få hjælp i nødsituationer. Hvis du har et symptom flare eller sundhedskrise på arbejde eller hjemme, er du mere tilbøjelige til at komme igennem det, hvis venner og familie ved, hvad de kan forvente og hvordan man kan hjælpe dig.
  • Du får mere stabilitet på arbejdspladsen. Desværre kan symptomer på arbejde og forstyrre dit arbejde. Lade en betroet vejleder eller kollega ved, hvad der foregår, vil gøre det lettere at træffe foranstaltninger til at arbejde på trods af kronisk sygdom.

Hvordan til at bygge en kronisk sygdom support teams

Der er et væld af ressourcer til rådighed til at hjælpe, når du har en kronisk sygdom. Prøv disse ideer:

  • Journal. Du er en vigtig del af din egen support team! Brug en dagbog til at skrive ned dine tanker, følelser og ideer. Dette er en fantastisk måde at frigøre stress og til at planlægge andre typer kommunikation om din kroniske sygdom.
  • Ræk ud til familie og venner Dette bør være dit første stop -. Men det er klogt at være tankevækkende i, hvordan du kommunikerer med dine kære, så du ikke overvælde dem. Spencer fraråder klynker. "Hvis man har en legitim klage, del det på en måde, der kommer til at gøre folk holde lytte," siger hun.
  • Deltage i en tro, samfund. For nogle mennesker giver være et aktivt medlem af en trossamfund følelsesmæssige sundhedsmæssige fordele på en række niveauer, herunder stress reduktion.
  • Deltag i en støttegruppe. Taler med andre mennesker, der kæmper med den samme kronisk sygdom du har, er uvurderlig i form af følelsesmæssig støtte og praktiske tips til dagligdagen.
  • Gå online. Folk, der er isolerede eller begrænset i deres mobilitet (selv folk, der er sengeliggende) kan finde støtte online, især gennem nationale samfund og fonde dedikeret til bestemte kroniske sygdomme. Everyday Sundhed er et af mange websteder, der tilbyder fora for folk at dele deres erfaringer.
  • Få hjælp til depression. Depression er udbredt blandt mennesker med kronisk sygdom. Din læge kan være i stand til at ordinere et antidepressivt at hjælpe med at lindre depression og angst, men Spencer anbefaler søger yderligere behandling, hvis du føler dig overvældet eller selvmordstanker. Depression er en anden grund til at opbygge støtte: "Isolation bidrager til depression," siger hun.

Tage sig tid til at pleje din kroniske sygdom supportteam vil give uvurderlige fordele for din følelsesmæssige sundhed.