Evb2

Design din Crohns kost plan

Planlægning af en Crohns kost er en måde at styre dine sygdomssymptomer. Selvom den rigtige kost plan er forskellig for alle, der arbejder med en diætist kan hjælpe dig med at vælge fødevarer, der er mindre tilbøjelige til at forårsage en opblussen.

Mennesker med Crohns sygdom kan være håber på en magisk kost plan, der hjælper med at kontrollere alle deres symptomer. Desværre kan ikke engang de mest nærende fødevarer gøre. Men efter en Crohns kost kan spille en stor rolle i din sundhed og påvirke, hvordan du føler dig - du skal bare nødt til at finde hvad der virker for dig. En af de bedste måder at gøre det er at søge hjælp hos en diætist. Arbejde sammen, kan du oprette en kost plan for bedre at styre din Crohns symptomer.

Hvordan en diætist kan hjælpe

Det er svært at vide, hvad din krop har brug for - og hvad det ikke er - når du beskæftiger sig med en opblussen. En diætist kan hjælpe dig med at styre Crohns symptomer på en række måder, siger Tara Harwood, RD, en diætist på Cleveland Clinic i Ohio.

Mens nogle fødevarer kan hjælpe dig med at kontrollere din Crohns symptomer, andre kan bidrage til en opblussen. En diætist kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke fødevarer bør indgå i din kost plan, og som bør fjernes.

En diætist kan også hjælpe dig med at overvåge din ernæringsmæssige indtagelse. "The diætist kan bestille de relevante laboratorieprøver eller se på laboratorier, der er truffet for at se, om der er nogen ernæringsmæssige mangler," siger Harwood. Ernæringsmæssige mangler kan være et problem for folk med Crohns, siger hun, fordi intestinal malabsorption (når tyktarmen og tarme kan ikke ordentligt absorbere næringsstoffer). En diætist vil fokusere på din individuelle Crohns symptomer til at skabe en kost plan og vil arbejde med din læge til at give supplerende pleje.

Finde en diætist

Hvis du leder efter en ny diætist, starte med at tale til den læge, der behandler din Crohns sygdom, foreslår Harwood. Mange Crohns specialister arbejder allerede med diætister og kan henvise dig til en med erfaring i Crohns sygdom. Du kan også tjekke din lokale hospital for at se om det har en diætist på personale. For patient anbefalinger, så spørg venner eller slægtninge, der klarer en mave tilstand, eller deltage i en Crohns sygdom støttegruppe i dit område.

Design din kost plan

En diætist vil ikke være i stand til at hånd du en pamflet med en standard Crohns kost planen. At finde den rigtige kost for dig vil indebære arbejde sammen og laver nogle undersøge.

Harwood tilbyder disse forslag til at gøre opgaven lettere:

  • Hold en fødevare dagbog nedskrive alt, hvad du spiser og drikker,. Omfatte hvert måltid, snack, SIP og hurtig bid, som du fat i løbet af dagen. Glem ikke at skrive ned nogen extras, ligesom salatdressinger, saucer og side retter.
  • Måle din mad. Det beløb, du spiser kan også påvirke din Crohns symptomer. Vær opmærksom på dine betjener størrelser. Du kan veje eller måle fødevarer og tilføje detaljer til din mad dagbog. For eksempel bemærke "1 kop dampet broccoli og 4 ounces ristet kylling" snarere end blot "grøntsager og kylling."
  • Erkend dine symptomer. Du og din diætist vil forsøge at regne ud, hvordan, hvad du spiser påvirker dig, så din mad dagbog bør omfatte symptomer foruden oplysninger om mad og drikke. Efter hvert måltid, måske og i slutningen af ​​hver dag, tage et par minutter til at notere ned nogen symptomer, du føler. Sammen kan du og din diætist ser gennem din dagbog til at spotte eventuelle forbindelser mellem hvad du spiser og Crohns symptomer du oplever.
  • Begrænse fiberrige fødevarer. Fiber fremmer produktionen af bakterier i tarmen, hvilket kan udløse Crohns symptomer. Fjernelse eller begrænse fiberrige fødevarer (rå grøntsager, frugter og grøntsager med skind, nødder, majs og frø) kan være et godt sted at starte på din kost plan.
  • Bemærk reaktioner på mejeriprodukter. Folk, der er laktose intolerante eller som har en mejeri allergi kan opleve, at de fødevarer forværrer Crohns symptomer.

Efter disse tips kan hjælpe dig med at administrere dine Crohns symptomer, men bør eventuelle ændringer, du foretager i din kost skal overvåges. Harwood anbefaler ikke fjerne fødevarer, eller oprette din egen Crohns kost uden vejledning af en diætist eller læge. "Jeg ville hade for nogen til at trække noget fra deres kost, hvis de ikke har brug for," siger hun. Du kan sætte dig selv i større risiko for en ernæringsmæssig mangel og for meget vægttab. Men med hjælp af en diætist, kan du finde en Crohns kost, der virker for dig.

For mere om de nødvendige næringsstoffer, se Crohns sygdom: få de næringsstoffer, du har brug for.