Evb2

Den effekt af protein

Protein er et af byggestenene i en sund kost til brændstof og reparere kroppen. Men ikke alle proteinrig mad gør et godt valg.

Protein er et væsentligt element i en sund kost. Du må kun tænke på kødet, når man tænker på protein, men dette vigtige næringsstof faktisk kommer i en række forskellige former. Valg af en bred vifte af proteinrige fødevarer, mens du stadig at være opmærksom på dit fedt og kolesterol indtag er nøglen til sund kost.

Protein i en sund kost: hvorfor vi har brug for protein

Sure, protein smager godt, men hvorfor er det så godt for kroppen? "Det er et vigtigt næringsstof," siger Anne Wolf, RD, registreret diætist og forsker ved University of Virginia School of Medicine. Protein tjener som et kritisk byggesten for celler og væv i hele vores krop. "Vi har brug for det til enhver funktion i vores krop - til helbredende formål og til opbygning af muskler," forklarer Wolf.

Sørg for at du giver din krop hvad den har brug, men ikke overbelaste på protein eller gøre det din primære fødekilde. Husk, at en sund balance af fødevarer er din bedste satsning for en sund kost. Wolf siger de fleste kvinder behøver kun omkring 50 gram protein per dag, mens mænd kan have brug for 60-70 gram - det virker ud til mellem to og tre portioner. Atleter, seniorer, og gravide kvinder har brug for lidt mere end det. Men de fleste mennesker, notater Wolf, spiser mere end 120 gram protein om dagen - mere end dobbelt hvad vi generelt har brug for!

Protein i en sund kost: historien om kød

Så meget som kroppen har brug for protein, ikke alle protein-rige fødevarer er gode for dig. Du er nødt til at vurdere kilder til protein for usunde faktorer, såsom mættet fedt (usunde fedt) og kolesterol. Det mættede fedt af mange typer af kød er så høj, kan du overskrider dit daglige fedt godtgørelse med blot et par bites.

Wolf påpeger, at skind kyllingebryster er en ekstremt mager proteinkilde. Rødt kød er en stor kilde til protein, men det indeholder også kolesterol og kan være meget højt indhold af mættet fedt, så du er nødt til at være forsigtig med, hvilke kød kilder, du vælger.

"Find magre udskæringer af okse-og svinekød," siger Wolf. Spørg en slagter til råds om de magreste udskæringer og undgå kød som bøf, der er marmoreret, da det hvide marmorering er faktisk fedt. Forarbejdet kød, herunder pålæg og hotdogs, bør også undgås, fordi de har tendens til at indeholde overskydende salt og fedt.

Protein i en sund kost: sundeste kilder til protein

At arbejde protein i din kost, vælge sundere, fedtfattige valgmuligheder. Heldigvis er der mange sunde kilder til protein, herunder bønner, nødder, fisk og fedtfattige mejeriprodukter (disse vil give dig brug calcium, også).

Hvad der betragtes som den ultimative kilde til protein? "Vi har ofte bruger ægget som den bedste kilde til protein," siger Wolf. Hvis folk er bekymrede over fedt og kolesterol, Wolf siger, at de stadig kan få deres protein ved blot at spise æggehvide - fedt og kolesterol er alle i æggeblomme.

Andre sunde kilder til protein omfatter:

  • Fedtfattig eller fedtfri mælk, ost, yoghurt og andre mejeriprodukter
  • Fuldkorn, herunder quinoa
  • Linser, bønner som nyrer og sorte bønner, og tørrede ærter
  • Fisk
  • Soja produkter, herunder tofu og sojamælk
  • Protein-berigede pasta
  • Protein måltid udskiftning barer
  • Nødder og møtrik Butters, ligesom jordnøddesmør

Proteinrige fødevarer er en integreret del af en sund kost. Bare sørg for at gå til valg, der er lave i kolesterol og mættet fedt, så du giver din krop protein uden de uønskede "sider".