Evb2

Bedste fødevarer og madlavning tips til esophageal kræftpatienter

Når du er pårørende til en person med kræft i spiserøret, er det vigtigt at vide, hvordan man kan gøre maden lettere at sluge for din elskede.

Som en kræft i spiserøret omsorgsperson, kan du have en række ansvarsområder og opgaver - ikke mindst som er administrerende måltider til din elskede, som får brug for hjælp at opretholde en sund kost som mad muligheder, der er nemme at sluge bliver mere og mere begrænsede.

Det er vigtigt for kræft i spiserøret patienter til at holde deres energi niveauer, og opretholde en sund kropsvægt, men synkebesvær kan føre til modstand, når det kommer til at spise, især som fødevarer valg svinder.

Heldigvis, når behandlingen er startet, mange af de esophageal cancer symptomer, der påvirker evnen til at sluge bør stilne af. "Hvis de har haft kirurgi, deres livskvalitet efter operationen er [ofte] meget godt - det er bedre end de forventer, "siger Wayne Hofstetter, MD, lektor og direktør for kræft i spiserøret programmet på University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston.

"For folk, der kæmper sygdommen tidligt og har problemer med vægten, anbefaler vi oral kosttilskud eller flydende kosttilskud. Disse kan opretholde ernæring helt, hvis nødvendigt, "siger Dr. Hofstetter.

Nem at sluge mad valg
Hvis din elskede man er i stand til at spise, kan du spekulerer på, hvordan man laver afbalancerede, sunde måltider, at han eller hun kan komme ned komfortabelt.

Før du begynder at lave mad, er det vigtigt at have masser af sunde fødevarer på hånden, der er nemme at sluge - eller kan gøres for at være, med lidt kreativ madlavning og forberedelse. Her er nogle muligheder for at overvejelse:

  • Bløde fødevarer. Kig efter bløde fødevarer, der ikke kræver megen tygning, ligesom budding, yoghurt, æblemos, is, bananer, pasta, Jell-O, smoothies og andre let at forberede (og let at sluge) fødevarer og snacks.
  • Flydende levnedsmidler. Supper, bouillon, og flydende ernæringstilskud drinks er gode muligheder, der giver behov for ernæring og er nemme at komme ned.
  • Fødevarer, du kan manipulere. Der er mange sunde og nærende fødevarer, der er alt for vanskeligt for en kræft i spiserøret patient til at sluge i deres naturlige tilstand. Friske frugter og grøntsager, bønner, og selv kød, kan være forberedt på en ny måde, der er nemmere at spise. Mash eller puré hårde fødevarer, og bland dem med lidt bouillon eller vand til at fortynde de lidt.

Madens temperatur og madlavning teknikker
Som en kræft omsorgsperson, fødevarer, hvordan du forbereder kan gøre en stor forskel på, hvor godt en elsket en med kræft i spiserøret er i stand til at håndtere måltidet. Holde nogle enkle tips i tankerne kan hjælpe.

"Getting gennem behandling med minimal ubehag bør være en topprioritet. Cool eller rumtemperatur fødevarer er bedre tolereret end varme fødevarer og drikkevarer," siger Sharlene Bidini, RD, et onkologisk ernæring ekspert på Oakwood Center for Cancer Care i Dearborn, Michigan

Selv fødevarer, der menes at være sundt kan tabe en masse af deres ydelser, hvis de er forberedt den forkerte vej. Brug disse sunde madlavning metoder til at lave mad nærende, lækker og nem at sluge for din elskede med kræft i spiserøret:

  • Bage, stege eller grill. Disse tilberedningsmetoder er altid sunde valgmuligheder for at forberede måltider i hjemmet. Undgå stegning fødevarer, som ikke kun bruger usunde olier, men kan også skabe skarpe, skarpe kanter, der gør synke ubehageligt.
  • Steam din mad. Ikke alene er damp madlavning en sundere måde at lave mad, det hjælper også til at blødgøre fødevarer. Steam broccoli og andre grøntsager med nogle krydderier, og derefter hakke dem op eller puré dem for et måltid, der er nærende og nem at sluge.
  • Mikrobølgeovn det. Som en omsorgsperson for en person med kræft i spiserøret, har du fået en masse at gøre. Det er vigtigt at sørge for din elskede er at få den rigtige ernæring, men tiden er vigtigt for dig, også. En mikrobølgeovn kan være en stor tidsbesparende for madlavning nemme måltider, og det er stadig muligt at fremstille mange sunde fødevarer på denne måde: For eksempel, kan du zappe en skål suppe, varme op nogle kartoffelmos eller varme op nogle æblemos i mikrobølgeovn.
  • Brug bouillon og vegetabilske olier. Hvis du ønsker at sæsonen din mad eller tilføje en smule fugt, når du er bagning, sautering, eller ristning din middag, spring smør og andre usunde fedtstoffer. Vælg olivenolie eller rapsolie som en madlavning støtte eller lade fødevarer simre i kylling bouillon eller vand og andre krydderier.

Du behøver ikke at undgå ingredienser, der normalt udgør en sund, afbalanceret kost, når gøre måltider for en kræft i spiserøret patient. Du kan bare nødt til at være kreativ med, hvordan du tjener og forberede disse fødevarer.

"Cremet bløde fødevarer kan også erstatte højt proteinindhold kød. Mejeriprodukter, gryderetter, kylling salat, æg salat, tun salat, hytteost og yoghurt er alle gode, høj-protein valg," siger Bidini.

Det er meget vigtigt, at din elskede med kræft i spiserøret spise en nærende kost og opretholde en sund kropsvægt. Hvad er lige så vigtigt nyder måltiderne igen. Et godt måltid med familie, venner og samtale kan gøre underværker for at øge humør og følelsesmæssige sundhed for dig og kræftpatient du omsorg for. Så gør måltidet en sjov tid at indhente, grine, nyde et lækkert måltid, og prøv at glemme alt om din elskede sygdom for en lille smule hver dag.