Evb2

Kirurgi som esophageal cancer behandling

Lær om de forskellige typer af kirurgi for kræft i spiserøret, og hvem laver den bedste kandidat til kræftbehandling.

Hvis du har været diagnosticeret med kræft i spiserøret, vil din behandling plan afhænger af mange faktorer relateret til din individuelle tilstand. Din generelle sundhed og stadium, hvor kræft i spiserøret blev diagnosticeret, vil hjælpe med at bestemme den mest succesfulde kræftbehandling planen. For mange mennesker, er kirurgi en succesfuld metode til kræft i spiserøret behandling.

Typer af kræft i spiserøret kirurgi

Der er forskellige kirurgiske procedurer, der anvendes til behandling af kræft i spiserøret. Heriblandt:

  • Esophagectomy. Denne procedure indebærer fjernelse af kræft del af spiserøret, sammen med nærliggende lymfeknuder. Spiserøret derefter påsættes igen til maven, enten ved at strække maven op til spiserøret, eller ved at sætte det med en del af tyktarmen, der er blevet fjernet, og påsættes igen som en udvidelse af spiserøret. Esophagectomy er bedst egnet til esophageal kræftpatienter stadig i de tidligere stadier af sygdommen, før det har udviklet sig til maven eller andre områder af kroppen.
  • Esophagogastrectomy. I denne operation anvendes til behandling af kræft i spiserøret, er den kræft del af spiserøret og den øverste del af maven og lymfeknuderne fjernet. Spiserøret er genetableret til maven ved at strække maven op og kirurgisk tilknytte de to, eller ved kirurgisk fastgøre en lille del af tyktarmen at genoprette spiserøret til maven. Esophagogastrectomy er ofte anbefales til kræft i spiserøret patienter med fremskreden kræft i spiserøret, som har spredt sig til maven.

Begge disse kirurgiske procedurer kan udføres på forskellige måder. En mulighed kan endda være minimalt invasiv kirurgi via brug af laparoskopi. Dette gør det muligt for kirurgen at arbejde med færre indsnit gennem en lille, tændte teleskop-lignende enhed.

Selv om disse operationer - både det traditionelle og det minimalt invasiv sort - er generelt sikkert, at de er store procedurer og komplikationer kan opstå. Som med enhver operation, infektion, en blodprop eller et hjerteanfald er mulig. Nogle lækage kan forekomme i den nydannede fastgørelse mellem spiserøret og maven. Kvalme og opkastning kan forekomme efter esophagectomy hvis nerverne i maven er beskadiget under operationen og fødevarer, ophold i maven længere. Derudover kan synkebesvær stadig være et problem efter kirurgi, hvis spiserøret begynder at indsnævre og danne strikturer, eftersom den forbinder til maven.

Kandidater til kirurgisk kræftbehandling

Esophageal kræftpatient mest tilbøjelige til at drage fordel af kirurgi som en behandling af kræft er en hvis kræft i spiserøret blev diagnosticeret i de tidlige faser - mens kræften stadig var begrænset til spiserøret. Oftest er kirurgi enten før eller efter kemoterapi, strålebehandling eller en kombination af begge.

Uanset den fase af kræft i spiserøret, ikke alle gør en god kandidat til esophagectomy.

"Vi har tendens til at tage tidlige patienter, der er ved godt helbred", når det kommer til operation for kræft i spiserøret, siger Wayne Hofstetter, MD, lektor og direktør for esophageal program på University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston.

De bedste kandidater er "aktive patienter, der er i stand til at tåle operation. Hvis de ikke ønsker operation eller anden grund føler vi ikke kan tolerere operation, kan de få bare kemoterapi og strålebehandling. Tilføjelsen af ​​operationen afhænger af det stadium af sygdommen og patientens tilstand, "siger Dr. Hofstetter.

Overlevelse og succes satser efter kirurgi afhænger af en række faktorer, undertiden kirurgi kan ikke gøres for at helbrede kræft i spiserøret, men det kan anvendes som en palliativ metode til at lindre smerte. Esophagectomy udføres i alle stadier af sygdommen (tidligt, midt-fase, og avancerede trin), men formålet og eventuelle efterfølgende behandlinger vil variere.

Kirurgi for kræft i spiserøret kan være hårdt og kræver et hospitalsophold og et betydeligt opsving periode. Men det kan være en meget vellykket kræft i spiserøret behandling, og det kan også lindre smerter og symptomer såsom synkebesvær. Når svulsten fjernes via kirurgi, kan mange esophageal cancer patienter spiser og drikker normalt, og begynde at nyde livet igen.