Evb2

Afspændingsteknikker til at lindre leddegigt

Daglige afspændingsteknikker for sindet og kroppen kan hjælpe dig med at håndtere stress og lindre dine reumatoid arthritis symptomer.

Fordi smerter og stivhed forårsaget af leddegigt kan føje til din last af stress og forværre dine symptomer, kan indarbejde afspændingsteknikker i din daglige rutine være en vigtig del af din reumatoid arthritis behandling. Overveje at prøve at minimere stress med strækøvelser, terapeutiske teknikker som akupunktur og fysisk terapi, og sind-krop øvelser som tai chi og yoga.

Afspændingsteknikker: øvelser til at lindre reumatoid arthritis symptomer

At lindre stress, siger Rochelle Rosian, MD, en reumatolog på Cleveland Clinic i Ohio, så prøv afspændingsteknikker såsom strække sig og laver enkle øvelser i løbet af dagen, på kontoret eller under rejser:

  • Til at lindre smerter og reducere stivhed i benene, når man sidder, kan du prøve at udføre ankel cirkler, peger og bøje dine fødder, og gør modstand for dine lårmuskler.
  • Hvis du har siddet i et stykke tid, så prøv nogle nemme knæbøjninger og strække dine Achilles sener før walking.
  • For at løse nakkesmerter - et fælles symptom for folk med langvarige leddegigt - Dr. Rosian anbefaler ofte at dreje hovedet og strækker halsen fra side til side og frem og tilbage.

Håndtere stress: terapeutiske teknikker

Adskillige terapeutiske teknikker har vist sig at lindre stress og smerter og andre reumatoid arthritis symptomer.

  • Akupunktur. Denne traditionel kinesisk terapi kan anvendes som en supplerende leddegigt behandling. Undersøgelser viser, at akupunktur ikke lindre smerter for nogle typer af gigt, og smertelindring kan reducere stress. Få komplikationer er blevet rapporteret ved brug af akupunktur for reumatoid arthritis, men det er vigtigt at finde en certificeret praktiserende læge.
  • Fysioterapi. Range-of-motion øvelser, varme og kolde behandlinger, og elektrisk stimulation kan hjælpe med at lindre stress på leddene, forbedrer styrke og fremme fysisk kondition. En fysioterapeut kan hjælpe dig med at designe en personlig terapi plan, hvis fokus er at hjælpe dig slappe af og til at lindre symptomerne.
  • . Progressiv muskelafspænding Denne teknik kan være effektive i at håndtere stress: Sid i en behagelig stilling og begynde spænde musklerne i din pande i 10 sekunder, og derefter slappe af, mens trække vejret dybt. Anspændt og derefter slappe hver af muskelgrupper i sving, der arbejder fra dit ansigt muskler ned til din ryg og skuldre og hele vejen til tæerne.

Håndtere stress: sind-krop afspændingsteknikker

Mind-body afspændingsteknikker for leddegigt stole på sindets evne til at lindre symptomer som smerter og muskelspændinger.

  • Yoga. Blid stretching og kropsbevægelser kombineret med meditation kan hjælpe med at lette smerter og stivhed, opbygge styrke, forbedre fleksibiliteten og øge leddene 'vifte af bevægelse. Meditationen bestanddel af yoga er særlig fordelagtig for stress relief, den fysiske komponent er godt for afslapning.
  • Tai chi. Dette er en kinesisk sind-krop øvelse, der kombinerer blide, langsomme bevægelser, fokuseret vejrtrækning og meditation. Nogle undersøgelser har vist, at når tai chi bruges i behandling af leddegigt, kan det forbedre daglige funktion og balance, hjælpe med at forebygge faldulykker.
  • Kraften i positiv tænkning og åndelig overbevisning. Positiv tænkning og åndelige overbevisning kan være effektiv i at hjælpe til at lindre smerter og forbedre din evne til at håndtere reumatoid arthritis symptomer. Mange undersøgelser tyder på, at når du mener, at din smerte vil blive reduceret, din hjerne faktisk frigiver naturlige smertestillende.

Håndtere stress: at tage tid til at tage vare på dig selv

En af de vigtigste måder at minimere stress og smerte af reumatoid arthritis er at tage sig tid til at tage vare på dig selv. "Opretholde en regelmæssig tidsplan af måltider, medicin, og motion for at holde symptomerne i skak," siger Rosian. Hun anbefaler også at få nok søvn, pacing dig selv i løbet af dagen, og tage tid til pauser.

Du kan være nødt til at overveje at gøre nogle ændringer i din livsstil for at imødekomme dine symptomer. Vær ærlig om dine begrænsninger og dele deres viden med andre. Lær om din sygdom og tage en aktiv rolle i din behandling. Den bedste afslapning teknik til leddegigt kan acceptere, at du har en kronisk tilstand og bevæger sig fremad med en positiv attitude.