Evb2

Pulstryk versus blodtryk

Højt blodtryk er en god indikator for hjertesygdomme og slagtilfælde risiko, men forskerne er nu at udforske værdien af ​​at tage pulstryk at diagnosticere disse betingelser.

Lægen kontrollerer dit blodtryk på næsten hvert besøg, men hvorfor? Højt blodtryk eller hypertension, øger din chance for hjertesygdomme og slagtilfælde - og ofte er der ingen symptomer på forhøjet blodtryk andet end resultaterne af din læsning på lægens kontor.

Men en ny clue er ved at opstå i bestræbelserne på at forstå kardiovaskulære risikofaktorer: puls pres.

Hvad er blodtryk?

Blodtrykket er den kraft, hvormed blodet skubber mod arterievæggene som det flyder i hele kroppen - presset at blodet udøver. Blodtrykket udtrykkes altid to tal, der begge målt i millimeter kviksølv (mm Hg). Det systoliske tryk (første eller øverste række) måler kraft, når jeres hjerter slår, det diastoliske tryk (anden eller nederste tal) er en måling af hjertet i hvile. For eksempel ville en person med et systolisk læsning af 120 mm Hg og et diastolisk aflæsning på 80 mm Hg har et blodtryk på 120 over 80 år.

Hvis systoliske tryk går op - selvom det diastoliske tryk forbliver den samme - patienten er i risiko for at udvikle alvorlige kardiovaskulære tilstande.

Hvad er puls pres?

Udtrykket puls tryk kan være nyt for dig - det er forskellen mellem din systoliske blodtryk og din diastoliske tryk. Hvis dit blodtryk er 120/80, så vil din puls pres er 40 - forskellen mellem 120 mm Hg og 80 mm Hg.

Hvis systoliske blodtryk stiger - også selvom det diastoliske tryk forbliver den samme - din pulstryk vil stige, hvilket synes at være en indikator for kardiovaskulær sygdom hos nogle patienter.

Selvom sammenhængen ikke er klar, har undersøgelser fundet en klar sammenhæng mellem forhøjet puls tryk og:

  • Øget risiko for koronar forkalkning hos patienter med kronisk nyresygdom
  • Tilstedeværelsen af ​​hjertekarsygdomme, ikke blot øget risiko
  • Øget risiko for atrieflimren
  • Stive arterier
  • Øget risiko for dødelighed af hjerte-kar sygdomme, især hjertesygdomme

Ændring diagnostiske standarder

Selvom den nuværende standard for at bestemme risikoen for hjertesygdom er ved at måle blodtrykket, betyder det ikke, det er den bedste indikator. Og selvom en stigning i puls pres synes at være en god indikator for kardiovaskulær risiko, er der ikke nok oplysninger til at vise, hvordan eller hvorfor højt pulstryk kan være en bedre indikator for hjertesygdomme risiko end blodtryksmålinger. Disse er emner øjeblikket er under forskning.

"Et af de spørgsmål forskerne diskuterer vedrører den mest hensigtsmæssige, effektive måde at måle blodtryk," siger Randy Wexler, MD, MPH, FAAFP, assisterende professor i klinisk familie medicin ved Ohio State University i Columbus.

Et andet spørgsmål, der drøftes: Hvad gør vi med den viden, puls pres er relateret til hjerte-kar-risiko?

"Litteraturen viser, at der er en sammenhæng mellem puls blodtryk og hjertesygdomme," siger Dr. Wexler. Men "der er intet, der siger, at hvis pulstryk er» det, 'så gør', der '. "Skulle denne information blive tydeligere i kliniske studier, er det næste vigtige skridt er at finde ud af at bruge både blodtryk og puls pres for at gøre diagnoser, siger han.

Manglen på definitive beviser for puls pres som en måde at forudsige sundhedsrisici betyder, at det er tvivlsomt, at mange læger vil måle puls pres, når du går til en aftale. Men som flere forskning foregår, og vi lærer, hvad indsigt pulstryk kan give, kan der helt sikkert ændre sig.