Evb2

Kræft i skjoldbruskkirtlen og depression

En diagnose af kræft i skjoldbruskkirtlen kan medføre angst, sorg, og endda depression. Finde den støtte du har brug for og få den bedst mulige pleje kan hjælpe dig med at håndtere kræft-relaterede depression.

Hvis du er diagnosticeret med kræft i skjoldbruskkirtlen og beskæftiger sig med depression sammen med dine skjoldbruskkirtlen kræft symptomer, hvilket gør depression management del af din kræft i skjoldbruskkirtlen behandling plan kan bidrage til at forbedre din outlook og give en sundere sindstilstand.

Når en læge fortæller dig, at du har kræft, uanset type, behandling eller prognose, er det forståeligt, at du vil føle sig trist, muligvis til det punkt af depression. "I de fleste mennesker, jeg ser, [føler noget trist] er en temmelig normal reaktion," siger Carolyn Messner, DSW, direktør for uddannelse på CancerCare i New York.

Ofte folk fanget med bukserne nede af en kræftdiagnose, tænker deres var simpelthen en godartet vækst. "Vi ser en kræftdiagnose som en livskrise," siger Messner.

For folk, der plejede at være meget høj energi personer, kan faldet i energi-niveau fra kræftbehandling forårsage sorg eller depression over tabet af hvem de var. "Det er altid sat i en kontekst af, hvem der denne person, hvad der var de vil, og hvordan har denne behandling påvirket dem," siger Messner. "De spørgsmål, folk ofte spørger er," Vil jeg være okay, vil jeg gøre det, vil jeg være i stand til at fortsætte de ting, der giver mening og glæde til mit liv, kan jeg holde arbejder og tage sig af mine børn? ""

Symptomer på depression

Der kan være mange tegn og symptomer på depression hos patienter diagnosticeret med kræft i skjoldbruskkirtlen og kæmper en masse kræft i skjoldbruskkirtlen symptomer. For eksempel kan folk føle, at de ikke er i kontrol over situationen, siger Messner, eller at deres liv er fuldstændig forandret for evigt, og vil aldrig blive det samme.

Advarsel tegn på depression hos personer med kræft i skjoldbruskkirtlen kan nævnes:

  • Konsekvent ked af det, tom, håbløs, hjælpeløse eller værdiløse
  • Tænker ofte om død eller selvmord
  • Væsentlige ændringer i din vægt
  • Ikke nyder aktiviteter eller hobbyer

Følelsen af ​​træthed, ønsker at sove hele tiden, koncentrationsbesvær, og føle træg er også tegn på depression. Men de er også almindelige bivirkninger af kræft i skjoldbruskkirtlen behandling, hvis det kræver, at du holder op med at tage din skjoldbruskkirtel medicin og blive hypothyroide.

Behandling af depression

Behandling og håndtering af depression og dens symptomer bør altid være en del af en behandling plan for kræft i skjoldbruskkirtlen, siger Messner. Træthed og anden behandling bivirkninger kan forårsage uønskede følelsesmæssige bivirkninger som depression. "Alle behandlingen er bivirkninger skal løses af den behandlende sundhedsvæsen team," Messner forklarer.

Lidt motion, lege med dine børn, eller bare udføre nødvendige opgaver omkring huset, ligesom støvning eller løbe en belastning af vasketøj, kan være gode måder at forvalte kræft-relaterede depression symptomer.

Andre ideer til at håndtere kræft i skjoldbruskkirtlen-relaterede depression omfatter:

  • Spise en sund kost
  • Deltagelse i en støttegruppe for at få hjælp fra andre skjoldbruskkirtlen kræftpatienter og efterladte
  • Taler med venner og familie om, hvad der er på dit sind
  • Forståelse for, at depression er en almindelig del af beskæftiger sig med kræft, men at det kan og bør behandles

Lad ikke din frygt få dig til at synke ned i depression eller til din depression bliver så dyb, at man ikke kan kæmpe kræft i skjoldbruskkirtlen. Erkend, at det er okay at være ked af det, og at disse følelser af sorg kan føre til depression, men at din behandling team er parat til at hjælpe dig med at overvinde den.