Evb2

Introduktion til hvorfor af stofmisbrug

For misbrugsbehandling at blive en succes, skal personen ønsker at holde op, og skal finde ud af hvorfor de misbruger stoffer eller alkohol i første omgang. Psykoterapi kan hjælpe i denne proces.

Afhængighed kan antage mange former - én person kan være afhængige af alkohol, en anden til spil, og en tredje til receptpligtig smertestillende. Mens stoffet eller adfærd kan variere fra person til person, afhængighed behandling følger ofte et lignende kursus, der kræver social støtte, livsstilsændringer, og psykoterapi.

Det ultimative mål for behandling af afhængighed er at hjælpe den person opnå varig afholdenhed. De kortsigtede mål er at reducere vanedannende adfærd, minimerer komplikationer af stofmisbrug, og forbedre personens evne til at fungere i samfundet, fri for hvad de var afhængige af.

Addiction behandling: psykoterapi
Også kaldet samtaleterapi, terapi, rådgivning og psykosocial terapi, psykoterapi er et vigtigt aspekt af enhver afhængighed behandling program, herunder stofmisbrug og kan hjælpe en person at lære at kontrollere deres vanedannende adfærd. Mens der er mange forskellige former for psykoterapi, denne form for behandling, der generelt indebærer diskussioner, enten one-on-one mellem en uddannet terapeut og patienten eller i en gruppe ledet af en terapeut.

I terapi, diskutere patienterne årsagerne til deres afhængighed og lære færdigheder til problemløsning, måder at modstå genstand for deres afhængighed, samt udskiftning af ukonstruktiv adfærd, såsom stofmisbrug, med givende, destruktive aktiviteter. Nogle former for psykoterapi også behandle forholdet spørgsmål, der involverer patienten og hans eller hendes familiemedlemmer, og hjælpe patienten til at fungere bedre i samfundet som helhed.

Addiction behandling: fordele af psykoterapi
Psykoterapi kan gavne folk at komme af afhængighed på mange måder, herunder:
 • Hjælpe misbrugeren til bedre at forstå årsagen til hans eller hendes afhængighed og konsekvenserne af sine handlinger
 • Undervisning selvkontrol og coping teknikker, der kan bruges i udfordrende situationer
 • Hjælpe personen til at genkende cravings og lære metoder til at undgå tilbagefald
 • Giver en mulighed for den person og terapeuten at diskutere relationer og situationer, der kan hindre inddrivelsen
 • Indstilling og nå realistiske mål

Addiction behandling: begrænsninger af psykoterapi
"Psykoterapi kan ikke hjælpe patienten mere end han er villig til at blive hjulpet," siger Marc Galanter, MD, direktør for opdeling af alkoholisme og stofmisbrug på New York University Langone Medical Center og professor i psykiatri ved NYU School of medicin. For psykoterapi til at lykkes, at patienten har lyst til at få det bedre, Dr. Galanter tilføjer.

Behandling for afhængighed kræver en flerstrenget tilgang. Psykoterapi alene kan ikke helbrede den. Faktisk kan en person, der lider af afhængighed aldrig "helbredt", da afhængighed behandling kræver som regel en levetid på indsats på den del af den enkelte. Selv efter mange års afholdenhed, kan tilbagefald forekomme, hvilket kræver gentagen behandling. Men gennem en skræddersyet behandlingsplan og udholdenhed, kan folk, der har misbrugsproblemer restituere sig og føre produktive og sunde liv.

Addiction behandling: Psykoterapi metoder
Følgende psykoterapi metoder kan være del af en overordnet strategi for behandling af afhængighed:
 • Forebyggelse af tilbagefald terapi. Dette er en adfærdsmæssig program designet til at undervise selvkontrol og coping teknikker, når fristende situationer opstår.
 • Kognitiv adfærdsterapi. Svarende til forebyggelse af tilbagefald terapi, kognitiv adfærdsterapi lærer misbrugere hvordan man kan undgå omstændigheder, der typisk udfældes narkotika eller alkohol brug.
 • Motiverende samtale. Terapeuten hjælper misbrugeren udvikle motivation til at undgå alkohol eller narkotika, og til gengæld er forbundet problemerne med dem.
 • Familie eller netværk terapi. Denne form for terapi hverver støtte folk tæt på misbrugeren til at hjælpe ham med at komme over sin afhængighed.
 • Matrix-model. Addicts lære om emner er kritiske for afhængighed og tilbagefald, modtage vejledning og støtte fra en uddannet terapeut, blive fortrolig med selvhjælp programmer og overvåges for stofmisbrug. Denne type program omfatter også undervisning for familiemedlemmer er ramt af afhængighed.
 • Støttende-ekspressive psykoterapi (SE). Ofte brugt til at behandle mennesker med heroin og kokain afhængighed, SE hjælper narkomaner til at forstå de betydninger bag deres afhængighed, og lærer dem at løse problemer uden at dreje til narkotika. Der lægges vægt på, at terapeuten og patient, skaber et miljø, hvor misbrugeren føles behageligt at diskutere tidligere erfaringer og gevinster tillid til sig selv og deres behandling.
 • Anonyme Alkoholikere (AA). AA er et program, hvor mennesker med alkohol afhængighed kan dele deres erfaringer og få støtte fra andre, der har været der.
 • Individualiseret drug rådgivning. Under en-til-en sessioner med rådgiver, narkoman lærer måder at modstå stofbrug og gives tips om hvordan man undgår og håndtere vanskelige situationer, der kan opstå som følge af deres afhængighed. Vejlederen kan foreslå deltagelse i Anonyme Alkoholikere, Narcotics Anonymous, og andre tjenester, såsom medicinsk, psykiatrisk, og beskæftigelsen bistandsprogrammer.
Den vellykkede behandling af misbrug tager en masse arbejde og engagement til at få godt. Men gevinsten - udlevering dit liv - er helt sikkert værd at indsats.