Evb2

Hip udskiftning kirurgi tjekliste

Hip udskiftning kirurgi indebærer en lang restitutionstid at give din krop til at helbrede. Lær om skridt at tage, før proceduren for at holde dig sund og minimere postoperative problemer.

Undergår en hofte udskiftning er en større operation, så det er vigtigt at forberede sig på forhånd for at øge dine chancer for et vellykket resultat og reduceret hofte smerter.

Før hoftealloplastik: arbejde med din orthopedist

Den vigtigste ting du kan gøre, før operationen er at sikre, at du er fortrolig med din ortopædkirurg.

"Du har brug for en læge, du kan tale med og tillid til at få en fornemmelse af, hvor tingene er," rådgiver Steven Stuchin, MD, direktør for ortopædisk kirurgi ved Hospital for ledsygdomme af New York University Medical Center og lektor ved NYU School of Medicine i New York City.

Fordi du vil højst sandsynligt gå gennem års opfølgning, skal du vælge en kirurg du føler, du vil være i stand til at arbejde med i lang tid.

Før hoftealloplastik: medicinsk vurdering

Forud for din hofte, vil du blive evalueret af din primære sundhedstjeneste læge for at sikre, at du er rask nok til operation. Denne evaluering kan omfatte et elektrokardiogram, røntgen af ​​thorax og blodprøver, og sørge kroniske sygdomme som astma eller forhøjet blodtryk er under kontrol. Din læge vil bruge disse oplysninger til at afgøre, om du er i høj risiko for komplikationer som følge af operationen.

Husk, at visse former for medicin, herunder naturlægemidler kosttilskud, kan øge risikoen for blødninger og andre alvorlige komplikationer under operationen. Så sørg for både din læge og ortopædkirurg er opmærksomme på al medicin, kosttilskud eller naturmedicin, du tager. Du kan blive bedt om at stoppe med at tage dem, før din operation.

Før hoftealloplastik: blodtransfusion

At have en hofte udskiftning er en større operation, og der er en chance for, at du får brug for en blodtransfusion under eller efter operationen. "Det er klart, hvis du vil have en blodtransfusion, dit blod er sikrere for dig end nogen andens. Men du kan kun starte donere eget blod omkring tre til fire uger før operationen, "forklarer Dr. Stuchin. Check med dit hospital for at finde ud af, hvad politikken er, hvor længe dit blod kan opbevares sikkert, før din operation.

Stuchin giver også nogle patienter medicin såsom epoetin alfa (Procrit), der hjælper kroppen producere røde blodlegemer (dette kræver en injektion en gang om ugen for omkring en måned før operation). Denne måde, patienterne har en ekstra reserve i form af blod mængde, når der har hofte udskiftning.

Før hoftealloplastik: prostata problemer

Mænd med prostata problemer bør tjekke med deres urolog før hoftealloplastik. Nogle mænd med meget forstørret prostata har problemer når læger placere et kateter i blæren for at opsamle urin under kirurgi og eventuelt op til 24 timer bagefter. Alligevel Stuchin siger, at de fleste mænd ikke vil have problemer med hoftealloplastik. "Vi har ikke rutinemæssigt anbefale prostatektomi [eller fjernelse af en forstørret prostata] - de fleste mennesker komme igennem det," siger han.

Før hoftealloplastik: tandpleje

Når du planlægge hoftealloplastik, ringe til din tandlæge. "Hvis du har dårlige tænder, bør du have tandlægen behandle dem før operationen," siger Stuchin. Smitte fra en tandbyld eller en anden dental infektion kan sprede sig til din hofte og forårsage alvorlige komplikationer. "Det er sjældent, men det sker," siger han.

Efter at have undergået operation, bør du altid oplyse tandlæger i dit hofte. Det er også en god ide at tage antibiotika før større rengøring eller invasive tandbehandlinger for at forhindre infektion i din nye fælles.

Før hoftealloplastik: fysioterapi

Hvis du ikke allerede modtager fysisk terapi, kan lægen foreslå du deltage i et pædagogisk session med en fysioterapeut for at lære om vandrere, bruser sæder og andre hjælpemidler, der kan hjælpe dig efter operationen.

"Undersøgelser har vist, at hvis man bliver undervist før operationen, hvordan man bruger krykker, en rollator eller stok, kan du fremskridt hurtigere, fordi du ikke har at gøre med det hele på samme tid," bemærker Stuchin.

Før hoftealloplastik: infektion kontrol

Du har måske hørt om MRSA (Methicillin-resistent Staphylococcus aureus), et lægemiddel-resistent infektion, der kan komplicere dit helingsprocessen.

"På vores institution har vi nu gøre en næsepodning at se, om du har fået MRSA gå ind på dette, og hvis du gør det, vi behandler det på forhånd," forklarer Stuchin, der tilføjer, at din sundhedspleje udbydere bør også tage de grundlæggende hygiejniske forholdsregler såsom hyppig hånd-vask og konsekvent handske brug. Derudover vil du modtage bredspektrede antibiotika en time før kirurgi og i 24 timer bagefter at reducere din samlede risiko for infektion.

Før hoftealloplastik: Hvis du ryger

Hvis du er ryger, kan du ønsker at holde op før operationen. "Det er dårligt for dig, men det er frygtelig svært at holde op," erkender Stuchin. Men han tilføjer, at det kunne være værd at stoppe med at ryge, hvis du ønsker en lettere opsving. "Det forstyrrer knogleheling."

En undersøgelse af 147 mennesker, der gik gennem hoftealloplastik fandt, at rygere var mere tilbøjelige end ikke-rygere til at brug for ekstra hofteoperationer senere. Desuden, hvis du er lang tid ryger, måske underliggende lungesygdom gør operation umulig.