Evb2

Forståelse nikotinafhængighed

Cigaretter og andre tobaksvarer indeholder et af de mest vanedannende stoffer rundt: nikotin. Nikotin tilbagetrækning er en vanskelig proposition.

"Jeg kan afslutte, når jeg vil," er et velkendt omkvæd blandt mange cigaretrygere. Men hvis det virkelig var sandt, ville statistikken tegner et andet billede. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, ønsker omkring 70 procent af rygere at stoppe helt, og omkring 40 procent forsøge at stoppe hvert år - men af ​​dem, der forsøger at holde op, er kun omkring 4-7 procent vellykket. Enhver ryger, der har prøvet at holde op kan fortælle dig, det er ikke bare et spørgsmål om viljestyrke. For mange handler det om nikotin.

Nikotin er den kraftfulde alkaloid fundet i tobak, der forårsager cigaret rygere til at blive afhængige, og det er endnu mere magtfulde end morfin. Nikotin virker på neurotransmittere i hjernen, der forårsager en bred vifte af biokemiske reaktioner, der resulterer i glæde for rygeren. Men ligesom andre lægemidler, svækker nikotin effekt, som kroppen tilpasser sig den. Rygere må ryge mere for at få den samme gode følelse, og bliver nødt til at beskæftige sig med nikotin tilbagetrækning, hvis de forsøger at stoppe med at ryge eller bruge tobaksvarer.

Nikotin levering og effekt

Cigaretter er den mest effektive delivery system til nikotin. En tændt cigaret fordamper nikotin i tobak, som kommer ind i kroppen på dampform og tjære dråber som en del af cigaretrøg. Lungerne og mucosale foring af næse og mund absorbere nikotin i rygerens system.

Én gang inde i rygerens blodbanen stimulerer nikotin kroppens binyrerne til at producere mere adrenalin. Adrenalin skaber en "sus", der øger rygerens blodtryk, puls og åndedræt.

Nikotin også manipulerer en række neurotransmittere i kroppen, der producerer forskellige effekter, der holder længere end den oprindelige adrenalin kick. Nikotin påvirker:

 • Dopamin, hvilket resulterer i glæde og appetit undertrykkelse
 • Noradrenalin, hvilket resulterer i ophidselse og appetit undertrykkelse
 • Acetylcholin, hvilket resulterer i ophidselse og forbedring af kognition
 • Vasopressin resulterer i hukommelse forbedring
 • Serotonin, hvilket resulterer i humør kontrol og appetit undertrykkelse
 • Beta-endorfin, hvilket resulterer i reduceret angst og spænding

Fordi cigaretrygere inhalerer tobaksrøg i deres lunger, er nikotin behandles hurtigt og kan nå hjernen i så lidt som 10 sekunder. Cigar og pibe rygere typisk ikke tager røg ind i deres lunger, så nikotinen i stedet optages langsommere gennem slimhinderne i munden og næsen, muting lægemidlets effekt.

Nikotinafhængighed

En rygeren inhalerer 1 til 2 milligram nikotin med hver cigaret, idet 10 pust over en gennemsnitlig periode på 5 minutter. Det betyder, at en person, der ryger 1-2 pakker om dagen modtager 200-400 "hits" af nikotin til hjernen om dagen.

Imidlertid spark opleves med hver cigaret varer kun et par minutter, og neurotransmitter virkninger er lige så kortvarig. Kroppen nedbryder eller metabolizes, nikotin hurtigt, og den anslåede halveringstid af nikotin i blodet er omkring to timer. Rygeren skal lyse endnu en cigaret inden for et par timer for at opretholde den nikotin højt. Hvis rygeren ikke, nikotin tilbagetrækning vil begynde.

Den nikotin leveret af cigaretrygning betragtes så vanedannende som heroin og er:

 • 1.000 gange mere potent end alkohol
 • 10 til 100 gange mere potent at barbiturater
 • 5 til 10 gange mere potent end kokain eller morfin

Nikotin tilbagetrækning

Rygere, der beskæftiger sig med nikotin tilbagetrækning er kendt for at opleve:

 • Irritabilitet
 • Intense cravings
 • Vrede og fjendtlighed
 • Angst, nervøsitet og panik
 • Depression
 • Koncentrationsbesvær og tænker
 • Forstyrret søvn
 • Øget appetit og vægtøgning

Rygere går gennem nicotinophør også kan opleve en række fysiske effekter, der omfatter sveden, forstoppelse, mundtørhed, sår i munden, smerter i lemmerne, hoste og ømhed i halsen, tandkød, eller tunge.

Når nikotin abstinenssymptomer starter

Nikotinabstinenserne begynder nogle få timer efter den sidste cigaret ryges, producerer intens og overvældende trang. Disse symptomer toppe inden for et par dage efter rygestop, og kan stilne af i løbet af få uger.

Dog kunne nogle rygere forsøger at holde op føler nogle af disse symptomer i måneder efter rygning at sidste cigaret. Den nikotin høje bliver også forbundet med visse aktiviteter og udløser i rygerens sind, så at trangen til at ryge kunne ramme når personen gør noget så simpelt som at drikke en kop kaffe eller chatter med en ven på telefonen. Nikotin er en snigende stof, der kræver målrettet indsats for at sparke.