Evb2

Forbindelsen mellem stress og fedme

Stress har været knyttet til biokemiske ændringer, der kan udløse trang og føre til fedme. Lær at bryde den onde cirkel.

I årevis har mange mennesker mistanke om, at stress og fedme er forbundet - og nu videnskabelig forskning har fundet beviser til støtte for denne tilslutning. Specifikke biokemiske reaktioner synes at hjælpe med at forklare dette link, og som lægerne bedre at forstå disse grunde, kan de være bedre i stand til at løse fedmeepidemien mod Europa.

Det mest lumske aspekt af sammenhængen mellem stress og fedme er, at det har en tendens til at være selvforstærkende, konstaterer Bonnie Taub-Dix, RD, i New York, et vægttab ekspert og talskvinde for den europæiske Diætetiske Association. "Meget ofte, når folk er stresset, de må spise forkert," Taub-Dix siger. "Hvis det får dem til at tage på i vægt, der kan forårsage endnu mere stress. Du ender forårsager præcis, hvad du forsøger at afhjælpe."

Stress og fedme: den biologiske forbindelse

Nogensinde bemærke, at når du er virkelig stresset, du har tendens til at tørster komfort fødevarer, der er højt indhold af fedt eller sukker? Forskere har fundet, at visse hormoner kan spille en rolle i denne proces.

  • Serotonin. Når vi når til opfedning komfort fødevarer under stressende gange kan det være et forsøg på selvmedicinering. "Når du spiser kulhydrater, det rejser kroppens serotonin niveau," Taub-Dix siger. "Serotonin er kroppens feel-good kemikalie. Det gør du føler [bedre]. "Ikke overraskende, folk under stress ikke har tendens til at gøre smart valg af fødevarer." Meget ofte er de kulhydrater, som folk går efter er lastet med fedt, ligesom boller, wienerbrød og småkager, " Taub-Dix bemærker. "Det er ikke ligesom de går til fuldkornspasta."
  • Cortisol. Forskere har også opdaget, at kronisk stress kan forårsage kroppen til at frigive overskydende cortisol, et hormon kritisk i forvaltningen fedt oplagring og energiforbrug i den menneskelige krop. Cortisol er kendt for at øge appetitten og kan opmuntre trang til sukkerholdige og fed mad.
  • Neuropeptid Y. Nyere undersøgelser tyder også på, at vores krop kan behandle maden anderledes, når vi er under stress. En undersøgelse viste, at lab mus fodret med en kost med højt fedtindhold og sukker opnået betydelige mængder af kropsfedt, når de placeres under stressende forhold. Mus fodret med en normal kost, imidlertid ikke få så meget vægt på trods af stress. Forskere forbundet, at fænomenet med et molekyle kaldet neuropeptid Y, der er frigjort fra nerveceller under stress og fremmer fedtophobning. En kost med højt fedt og sukker synes yderligere at fremme udgivelsen af ​​neuropeptid Y.

Stress og fedme: bryde den onde cirkel

Så hvis vi kablede at opsøge usunde fødevarer, når vi er under stress, hvordan vi undgår at få vægten, når tiderne bliver hårde?

  • Må ikke tillader dig selv at blive for sulten. "Når du bliver sulten, og du går for lang tid uden at spise, får du et fald i blodsukkeret. Det er meget svært at tænke rationelt, når dit blodsukker er at lave. Du vil spise noget, "Taub-Dix forklarer. For at undgå dette scenario være sikker på du ikke springe måltider, hun rådgiver.
  • Hold portionsstørrelse i tankerne. "Når folk er stresset, er der en tendens til ikke at tænke over, hvad de spiser, og hvor meget de spiser," bemærker Taub-Dix. Mindre portioner kan hjælpe med at holde din samlede kalorieindtag under kontrol.
  • Spis sunde snacks. Taub-Dix anbefaler snacks, der kombinerer proteiner og kulhydrater. Kroppen fordøjer dem langsommere, så du kan føle fyldigere længere. "Et eksempel kunne være mandel smør og hele korn kiks, eller ost og et stykke af hele korn brød," siger hun. Undgå snacks højt indhold af fedt og sukker.
  • Tænk over hvad du spiser. "Når folk er virkelig stresset, de tror, ​​at være opmærksom på deres kost vil forårsage mere stress," Taub-Dix noter. "Faktisk er det lige det modsatte. Glem ikke, at maden er brændstof til din krop og din hjerne. Når du spiser ordentligt, er du næring din krop til at bekæmpe stress."
  • Deal med din stress. Dette kan være lettere sagt end gjort, men at finde måder at håndtere din stress er afgørende for din generelle sundhed. Prøv yoga, tai chi, eller meditation. Motion regelmæssigt. Tilbring tid med venner. Søge rådgivning. Reducer antallet af stressfaktorer i dit liv.

Hvis du finder dig selv at nå frem til højt fedtindhold, sukkerholdige snacks, når du føler dig stresset, ved, at du ikke er alene. Heldigvis selv, kan du bryde denne cyklus. Find måder at minimere stress i dit liv og fokusere på at gøre bedre valg af fødevarer. Stress kan være en del af livet, men det behøver ikke at føre til vægtøgning.