Evb2

En mands guide til overgangsalderen

Når din partner går igennem overgangsalderen, kan det være en stressende tid for dig, også. Du kan både overleve, hvis du ved, hvad de kan forvente.

Mange kvinder ved ikke, hvad de skal forvente, når overgangsalderen begynder - og på grund af dette, kan deres mænd og betydningsfulde andre være endnu mere clueless.

Som kvinde nærmer overgangsalderen, den fase af livet, hvor menstruationscyklus permanent stop, kan hormon i hendes krop svinge, hvilket resulterer i humørsvingninger, træthed og generende overgangsalder symptomer som hedeture. Med alle disse ændringer, kan det være svært at regne ud, hvad de skal gøre - og hvad man ikke skal gøre - for at holde både dig og din partner glad og på ret køl. Men der er gode nyheder: Du kan få ud af det i live, siger Grace Gibbs, DO, en ob-GYN med Charlotte kvinders sundhed i Lansing, Michigan

"Der er nogle ting, som er en lille smule sværere for mænd at forstå," Dr. Gibbs siger. "De ofte ikke helt få, hvad vi går igennem, og hvordan overgangsalderen kan påvirke dig som en helhed. Det handler om meget mere end bare din menstruation stopper. "

Sådan overlever hendes overgangsalderen

For at hjælpe med at holde fred derhjemme, overveje følgende tips:

 • Forbered crabbiness. Medmindre du er en af de få heldige kvinder, der ikke generet med overgangsalderen symptomer, humørsvingninger er sandsynlige. Dette sker som kvindelige kønshormoner østrogen og progesteron bølge og ebbe i kroppen. Surhed kan også skyldes dårlig søvn, som kvinder i overgangsalderen oplever som de beskæftiger sig med hedeture og nattesved. "Når man ikke sove godt, alt er bare lidt skøre," Gibbs siger.

  Fleksibilitet er nøglen til at håndtere humørsvingninger, også dem, der synes at være forårsaget af... ingenting. Hvis din partner er dampet, fordi du bragte hjem den forkerte mærke af mælk, for eksempel, give hende noget plads i stedet for at få defensiven. Ligeledes, hvis hun hulkende på et kattefoder kommercielle, låne hende en skulder at græde ud ved. Og, måske vigtigst, ikke klage, hvis hun vender termostaten til blot et par grader over frysepunktet. "Bundle op under et tæppe, hvis du er nødt til," Gibbs antyder.
 • Vær tålmodig i soveværelset. Sex kan helt bogstaveligt blive et ømt sted for en kvinde går gennem overgangsalderen. Som østrogen niveauet falder, kan vævet i og omkring skeden tørre ud, hvilket gør den mere følsom. "Østrogen gør vævet blødt og bøjeligt," Gibbs siger. "Når kvinder går igennem overgangsalderen, det bare bliver papirtynde. De kan få snit lige fra at bruge toiletpapir. "

  Mange kvinder har også en tendens til at miste interessen for sex i overgangsalderen, fordi deres niveau af det mandlige hormon testosteron, som hjælper brændstof libido kan falde sammen med andre hormoner. "Kvinder har det i små mængder, og det er afledt fra nogle af østrogen i vores kroppe," Gibbs siger. "Så vi faktisk miste lidt af vores testosteron, også."

  Den nederste linje? Vær tålmodig. Hvis din partner er bare ikke i humør (igen), skal du ikke trykke på spørgsmålet. De fleste kvinder libidos normalt genoplive efter overgangsalderen er færdig. Hvis hun er villig, men har fysiske smerter, foreslår hun tale med sin læge om vaginal østrogen cremer til at hjælpe med at lindre tørhed.
 • Gøre hende føle sig smuk. Mange kvinder føler sig mindre end feminine, da de går gennem overgangsalderen. Nogle begræde tabet af deres reproduktive evner. Andre kan finde deres vægt krybende op, selvom de er at opretholde deres normale kost og motion rutiner. Tilføje det til de konstante hedeture - "kroppens funktion er i overgear" Gibbs siger - og du har fået en opskrift på en svedig, ulykkelige kvinde.

  At hjælpe med at forbedre din kones selvopfattelse, minde hende om, at hun ser godt ud. Du kan også foreslå en dato nat, en afslappet middag ud over et glas vin, for eksempel, eller bare en aften på sofaen med nogle film eller spillekort..
 • Vid, at overgangsalderen er ikke for evigt. Overgangsalderen kan synes som den dårlige gave, der holder på at give, men du kan finde trøst i at vide, at tingene bliver bedre. Overgangen til overgangsalderen kan vare op til otte år eller deromkring, men de fleste kvinder føler, at deres symptomer mest akut for kun omkring to år.

"Det får bedre," Gibbs siger. "Tingene vil gå tilbage til den måde de var før. Bare tilbyde støtte. Hun vil bemærke det, og sætter pris på det. "