Evb2

Efterfølgende på skole med fibromyalgi

Når du bor med fibromyalgi som en teenager eller ung voksen, kan fokusere på skolen være en udfordring. Følg disse tips til en udbytterig lærerig oplevelse.

Bare at komme gennem dagen kan ofte være svært for teenagere, og så kan overgangen fra gymnasiet til universitetet. Tilføj i de udfordringer leve med fibromyalgi og klare skole kan virke som en kæmpe forhindring.

"Selv at komme til klassen var utroligt svært på mange dage," Tobi-Dawne Smith, nu 34 og bor i Saskatoon, Saskatchewan, Canada, husker om hendes første år på college. "Der var nogle gange, at jeg ikke kunne gøre det op ad trappen fra min kælder suite -. Glemmer at gå de 25 minutter til at campus, og min første klasse af dagen og der var tidspunkter, hvor jeg gjorde det der, jeg var i alt meget smerte at sidde igennem en forelæsning. "

Selvom fibromyalgi er mest almindelig hos midaldrende kvinder, er det helt sikkert kan finde på yngre aldersgrupper. Undersøgelser anslår, at op til 7,5 procent af børn i skolealderen kan have pædiatrisk fibromyalgi, og som hos voksne, er det mere almindeligt i piger end drenge. Mens nøjagtige antal mennesker med fibromyalgi i deres sene teenageår og tidlige tyvere er svære at komme med, Daniel Kantor, MD, formand for Florida Society of Neurology og den medicinske direktør for Neurologique, en organisation dedikeret til patientbehandling, forskning og uddannelse, anslår, at det er langt over 200.000 europæere.

Udfordringer i at gå i skole

Leve med fibromyalgi kan bringe et væld af problemer, når det kommer til succes i skolen. Symptomerne kan omfatte ømhed, smerter, hovedpine, træthed og søvnforstyrrelser samt angst, depression og koncentrationsbesvær.

"Træthed fører til generel nedsættelse af skolernes resultater," siger Dr. Kantor. Koncentration problemer kan forårsage et fald i karakterer og indhente på skolearbejde kan være svært, når klasse tid er savnet på grund af symptomer. Fibromyalgi smerter kan forhindre børn i at dyrke sport under idrætstimer eller i skolen eller uafhængige ligaer. Navigere overfyldte gange, bære tunge rygsække og stirre på computerskærme kan også forværre fysiske gener.

Depression kan også bidrage til koncentrationsbesvær og følelser af udmattelse, og nogle forskning tyder på, at unge med fibromyalgi er mere tilbøjelige til at føle sig isolerede og mindre populær i skolen.

Tips til succes i skolen

Der er trin, at unge mennesker, der lever med fibromyalgi kan tage for at finde succes i skolen. Prøv disse strategier:

  • Overvej din tidsplan. Prøv at planlægge dine klasser til dine bedste tider af dagen og se ind i at tage online kurser når det er muligt.
  • Teste farvande. I online fibromyalgi patient forum Fibrotalk, foreslår deltagerne starter med kun én klasse og se, hvordan det går. Du kan altid tilmelde dig flere klasser næste semester.
  • Bede om hjælp. Må ikke være bange for at bede om hjælp, uanset om det er at komme til klasse eller tage noter, når du er der. Se, om din skole har en fagforening for studerende med handicap, der kan være i stand til at hjælpe.
  • Få ordet ud. Uddan venner og klassekammerater om de udfordringer, fibromyalgi. Også overveje at deltage i en støttegruppe for mere information og kammeratskab.
  • Lad ikke fibromyalgi definere dig. Når du er i så megen fysisk ubehag, er det nemt kun at fokusere på dit helbred, men prøv at hjælpe andre ved frivilligt arbejde for en sag, der er meningsfuldt for dig eller arbejder på en ekstern projekt, som du finder tilfredsstillende.
  • Pas på dig selv. Spis rigtigt, forsøge at få nok søvn, og brug stress-relief teknikker.
  • Motion ". Mit bedste råd ville være fysisk aktivitet, mindst 200 minutter om ugen (40 minutter af hjerte-kar motion fem dage om ugen) for at distrahere sindet og hjælpe patienten føler sig bedre, "siger Stephen Soloway, MD, en reumatolog på South Jersey Regional Medical Center i Vineland, NJ
  • Evaluer din læge. Sørg for, at du ser en læge, som har tilstrækkelig erfaring og viden i diagnosticering og behandling fibromyalgi. Specialister omfatter smertebehandling specialister, physiatrists, psykiatere, psykologer, fysioterapeuter og reumatologer.
  • Må ikke opgive håbet. En bred vifte af behandlinger er tilgængelige. Hvis en option ikke fungerer, ikke lider i stilhed. Nå ud til din behandling team og bede om at prøve en anden rute.

Som en, der har levet gennem fibromyalgi i hendes teenageår, har Smith nogle salvie råd for hendes yngre kammerater. "Tag dig tid hver dag for at finde noget, der giver dig glæde, selvom det er noget tilsyneladende ubetydelige," siger hun. "Hold på den glæde, når du kan finde det."

Og husk, lover hun, "Det vil blive nemmere."