Evb2

Den rigtige måde til at bruge en luftfugter til bihulebetændelse

En luftfugter kan være en vigtig del af sinusitis behandling - hvis du bruger det korrekt. Vi har gået til eksperterne for at finde ud af, hvordan befugtere kan hjælpe.

Når den luft du indånder er for tør, er slim vil i din næse og bihuler ikke flyde ordentligt og dine bihuler vil ikke dræne så godt som de burde. Overbelastning kan så føre til sinus smerte og bihulebetændelse. Bihulebetændelse eksperter er enige om, at tilsætning af fugtighed i luften med en luftfugter er generelt godt for sinus helbred.

"Luftfugtere kan hjælpe nasal overbelastning i, at de giver mere fugt og fugtighed i næsen," siger Mark A. Zacharek, MD, residency program direktør for departementet otolaryngology og hoved og hals kirurgi på Henry Ford Hospital i Detroit. "Næsen formodes at tilvejebringe fugtighed og varme og og rense luften, der passerer gennem det. Tvungen varmeanlæg i private hjem og arbejdspladser ofte over-tør næse, skærpende allergier og bihulebetændelse. "

"Befugtet luft er godt for bihulebetændelse, især om vinteren," enig Amber Luong, MD, ph.d., assisterende professor i otolaryngology og hoved og hals kirurgi ved University of Texas Health Science Center i Houston. "Tænk på slim i næsen og bihuler som værende som tårer. Hvis dine tårer var tyk og klistret, ville de ikke være i stand til at flyde fra dine øjne."

At vælge en luftfugter eller vaporizer for bihulebetændelse

Befugtningsanlæg og vandfordampningsapparater er almindeligt anvendt i folks hjem for at få mere fugt i luften og til at modvirke tørhed i næse og bihuler. Både befugtningsanlæg og vandfordampningsapparater kører på el, og bærbare befugtningsanlæg og vandfordampningsapparater kan nemt flyttes fra rum til rum.

Centrale befugtere er bygget ind i et hjem eller kontor air-conditioning system. Her er nogle af de valg til rådighed:

 • Ultralyds befugtere sender en kølig tåge i luften ved hjælp af ultralyd vibrationer.
 • Impeller befugtere sprede en kold tåge gennem en hurtigt roterende skive.
 • Fordampende befugtere blæse kold luft i atmosfæren ved hjælp af en ventilator til at tvinge luft gennem en fugtig filter.
 • Udtrykket "vaporizer" generelt henviser til enheder, der bruger varme til at skabe kogende vand. Dampen derefter fordamper direkte i den omgivende luft. En varm-tåge luftfugter er en type fordamper, der køler den varme damp, før den går i luften i rummet.

Befugtningsanlæg og vandfordampningsapparater: Fordele og ulemper

Nogle eksperter er bekymret, at værelsespriserne befugtningsanlæg og vandfordampningsapparater kan skabe for meget fugt i luften, hvis de ikke anvendes med forsigtighed, bemærker dr Zacharek. "For meget fugt kan avle bestemte mug og svamp inde i huset, som yderligere kan forværre bihulebetændelse eller astma forhold, "Zacharek siger. Her er nogle forholdsregler at tage, når du bruger en vaporizer eller en luftfugter:

 • "Vandfordampningsapparater der bruger damp kan være farligt for små børn, som kan utilsigtet brænde sig selv," advarer Dr. Luong. Hold damp vandfordampningsapparater uden for børns rækkevidde.
 • Overskydende fugt kan fremme en stigning i antallet af husstøvmider i dit hjem, som er en almindelig årsag til allergi. Lad ikke indendørsfugtighed komme over 50 procent.
 • Postevand indeholder mineraler, der kan dispergeres i luften ved en luftfugter. Regeringsorganer ikke har konkluderet, at disse mineraler udgør en alvorlig sundhedsrisiko, men de anbefaler at bruge destilleret vand i din luftfugter.
 • Brug kun en luftfugter eller vaporizer når du behøver det, og bruge de korrekte fugt indstillinger.
 • For bærbare luftfugter enheder, tøm vandbeholderen Tør alle overflader tørre, og fyld vandbeholderen dagligt, så bakterier og skimmel er mindre tilbøjelige til at vokse i vandet. Hvis vandet anvendes i en kold tåge luftfugter indeholder bakterier eller mug, kan disse indåndes, når vandet bliver spredt i atmosfæren.
 • Følg producentens anvisninger for rengøring din enhed. Befugtningsanlæg og vandfordampningsapparater bør rengøres hver tredje dag.
 • Kontroller, at tæpper, gardiner, sengetøj og vægge ikke bliver fugtig fra for meget fugt.

Den nederste linje: "Fordelene ved at bruge en luftfugter eller vaporizer opvejer risiciene, hvis du bruger dem korrekt," siger Luong. Cool tåge befugtere kan være bedre, hvis du har små børn på grund af risikoen fra utilsigtet damp forbrændinger. Begge vil hjælpe vaske væk allergener, irritanter, vira og bakterier. "

Zacharek tilføjer, at det ideelle niveau af fugt i et hjem er 35 til 40 procent - og du kan måle luftfugtigheden med en luftfugtighed sporvidde, som kan købes på en isenkræmmer eller apotek. "Bruges korrekt, vandfordampningsapparater og luftbefugtere er lige så effektive," siger han.

Både befugtningsanlæg og vandfordampningsapparater kan få fugt ind i din næse og bihuler, når de bliver tørret ud. Nøglen til at bruge fugt som en del af din sinus behandling er at bruge dit udstyr korrekt og holde det sikkert og rent.

Find mere information i Everyday Health Øre, næse og hals center.