Evb2

Den mandlige midtvejskrise

Du har en uforklarlig lyst til at købe en sportsvogn. Du er lykkeligt gift, men du har startet fantaserer om yngre kvinder. Du går på en crash diæt, og drømmer om at starte forfra, være frie. Betyder noget af dette lyder bekendt for dig?

Alle disse "hurtige løsninger" er måder, hvorpå nogle mænd beskæftige sig med at komme ansigt til ansigt med deres egen dødelighed, mere almindeligt kendt som "midtvejskrise krise."

Det er ikke let at indse, at vi alle er dødelige. Vi begynder at gå i panik, tænker at der er lidt tid tilbage til at afslutte alle de ting, vi ønskede at gøre i vores liv. Men benægtelse eller overfladiske handlinger som dem nævnt ovenfor, spilder tid og energi. Med tålmodighed, hjælp og nogle selvstændige udforskning, kan du omstrukturere dit liv på en mere tilfredsstillende, selvom dødelige, foundation.

For at hjælpe dig med at forstå den mandlige midtvejskrise, John M. Russell, Ph.D., en psykolog, forklarer nogle af de store temaer, at mænd oplever i denne fase af deres liv.

Livet som en endeløs byrde

Nogle mænd har ikke gjort fred med personlige problemer såsom deres afhængighedsbehov, tvivl om deres maskulinitet, urealistiske ambitioner og bekymringer om at være en familie udbyder. Nogle endda lyst "bedragere", forventer at blive afsløret på ethvert tidspunkt. Andre undgå eller forsinke "vokser op", som om at være et barn er den eneste måde man kan være virkelig glade og tilfredse.

Voksenliv kan ses som "alt arbejde og ingen leg", eller som en nødvendig offer for at give børnene med deres ubekymrede liv. Alligevel er der mange "voksne" tilfredsstillelse til rådighed, herunder udfordrende arbejde, omsorgsfulde relationer, læringsmuligheder, venskaber og åndelig fornyelse. Et mål kunne være at se sig selv som OK, og de voksnes verden som OK og lære at nyde og værdsætte voksenlivet som en dyrebar gave.

Uafsluttede følelsesmæssige "business"

Midt i en objektivt "god" liv, nogle følelser, der er blevet begravet i det ubevidste maj overflade, til alles store overraskelse. Da disse følelser bliver oplevet i nutiden, er det vanskeligt at forstå, at disse reaktioner kan stamme fra tidligere konflikter.

Her er et eksempel på "uafsluttede". En mand, der følte sig uelsket eller uværdig som et barn skubber bort disse følelser. Han held kompenserer for dem ved at forsøge meget hårdt at være en kærlig ægtemand, far og udbyder - og gør et godt stykke arbejde. Men hans tidligere følelse af at være unlovable eller uværdige dukke og undergrave hans nuværende følelse af sikkerhed.

Én teori foreslår, at disse følelser af utilstrækkelighed ironisk overfladen på et tidspunkt, når manden har endelig nået et punkt i sit liv, da han er stærk nok til at "komme til livs" med og arbejde gennem disse følelser. Disse mænd kan have gavn af overgangsstøtte rådgivning.

Urealistiske forventninger

Nogle mænd kan have været drift på drømme, illusioner eller urealistiske forventninger, der blev sat i bevægelse, før de trådte voksenalderen. I løbet af deres liv, har disse drømme er blevet knust eller kasseret.

Død af en drøm kan resultere i ukendt sorg og modløshed. Gamle illusioner dør hårdt. Visning livet som en udfordrende, udviklende virkelighed, der kræver parallel personlig vækst er et perspektiv, der er i modstrid med mange af vores forsimplede og umodne fantasier. Alligevel er det et nyttigt perspektiv på midtvejskrise periode.

Behovet for at gå videre

Når en mand står med behovet for at forlade sin familie eller job, kan han undgå konfrontation, tænker, at situationen eller anden måde vil få det bedre. Efter igennem med sådanne store omvæltninger i tilværelsen ofte undgås på grund af usikkerhed, selvtilfredshed, frygt for at såre andre, mangel på mod eller frygt for at være alene. Sådanne følelser forsinker ofte beslutninger at tage affære. En ærlig og åbenhjertig vurdering kan være nyttige i vurderingen af ​​en mulig fremgangsmåde.

Således, uanset psykologisk eller biologisk oprindelse, gør mange mænd oplever aldersrelaterede bekymringer, der føles som personlige kriser. Disse kriser ofte betegne indtræden af ​​en overgang, og behovet for en mand at genopfinde eller omdefinere sig selv. Men udsigten til mænd undergår vadested vurderinger opmuntrende. Med tålmodighed, hjælp og udholdenhed, genvinde de fleste mænd deres følelse af formål, mening og tilfredsstillelse.