Evb2

Administrerende depression med myelomatose

Mange patienter med myelomatose erfaring depression, enten efter deres myelom prognose eller på et andet tidspunkt i deres sygdom. Lær at spotte og håndtere symptomerne på depression.

Myelomatose er en kompliceret sygdom, der varierer fra patient til patient, og mange kæmper myelom vil stå depression i løbet af deres sygdom. Udvikle symptomer på depression er ikke usædvanligt med nogen kræftdiagnose, der anses for fatal, siger Bonnie Jenkins, RN, ved Myeloma Institut for Forskning og terapi ved University of Arkansas for Medical Sciences i Little Rock.

"Dette er en situationsbestemt depression og ikke sygdomsrelaterede," forklarer Jenkins. Situationsbestemt depression betyder, at symptomer på depression opstået på grund af en bestemt begivenhed. For en patient med myelomatose, kan dette være den første diagnose, nyheden om en gentagelse, svigt af en specifik behandling strategi eller mange af de andre trin involveret i behandling af myelomatose. (I modsætning hertil er sygdomsrelaterede depression forårsaget af sygdommen selve processen.)

Myelom og sandsynligheden for depression

En undersøgelse af 265 patienter begynder kemoterapi viste, at næsten en ud af fem blev deprimeret i starten af ​​behandlingen, og at depression var at tilføje til deres utilfredshed med deres liv. Andre undersøgelser har antydet, at så mange som to ud af fem myelomatosepatienter er deprimeret.

Visse mennesker kan være mere udsatte for depression, når de starter behandling for myelomatose, herunder dem, der:

 • Er single
 • Er kvindelige
 • Har en dårligere myelom prognose

Visse behandlinger, såsom stamceller transplantationer, kan forårsage mere bekymring og depression hos patienter end andre.

Forståelse depression symptomer

Under en periode med sorg efter at have modtaget en kræftdiagnose er ikke usædvanligt, især da en myelom prognose kan være ødelæggende. Hvis du ikke kan ryste det eller begynde at finde måder at håndtere inden for et par uger, men du kan blive konfronteret med depression. "Patienter har ekstrem smerte og træthed og en følelse af håbløshed og hjælpeløshed," siger Jenkins. "Mest af alt, er det et tab af kontrol over næsten alle aspekter af deres liv, mens de står nye behandlingsformer for kræft."

Symptomer på depression omfatter:

 • Ændringer i appetit eller vægt
 • Forskydninger i søvnmønster
 • Følelser af håbløshed, fortvivlelse, skyld og værdiløshed
 • Koncentrationsbesvær eller er ude af stand til at tænke på andet end kræft
 • Vrede og irritabilitet
 • Troen på, at du bebyrder dine venner og familie
 • Selvmordstanker eller tro, at folk ville være bedre stillet uden dig
 • Manglende interesse i mennesker eller aktiviteter, du engang havde

Nogle af disse symptomer kan overlappe med bivirkninger af medicin du tager, men ikke afskrive dem som medicin-relaterede uden at tale med din læge.

Handling skridt at erobre depression

Selvom depression kan gøre det svært at få energi og motivation, du har brug for at tackle de problemer, du står over for, at være proaktiv kan hjælpe med at lette depression symptomer. Med andre ord, bør du arbejde på at finde en løsning på problemet, i stedet for at vente på en løsning til at ske på egen hånd, eller at antage, at depression er uundgåelig.

Kit Fullenlove, 50, of Louisville, Kentucky, var ikke klar til at vedtage en proaktiv holdning, da hun blev diagnosticeret med myelomatose. Fullenlove minder følelsen følelsesløs, når hun først fik nyheden. De bekymringer hendes venner og familie slæbte hende yderligere ned. "Jeg var chokeret over den reaktion, jeg fik fra mange andre mennesker, der syntes at være at skrive mig ud som jeg skulle være døende morgen. Jeg fandt, at det mest vanskelige ting for at bekæmpe, "siger Fullenlove.

Endelig besluttede hun hendes bedste mulighed var at holde fokus og identificere skridt til at holde hende bevæge sig, lære så meget, som hun kunne om myelomatose og behandlingsmuligheder.

Fullenlove fandt også trøst i at deltage i en støttegruppe. Mange myelomatosepatienter gavn af in-person eller online support fra folk, der har været igennem myelomatose behandling. Fullenlove fundet ugentligt fremmøde på en patient støttegruppe uvurderlige under hendes behandling. "Det var fedt at udveksle oplysninger med folk, har spørgsmål stilles og besvares," siger Fullenlove.

Myeloma og depression: behandle begge betingelser

Søg hjælp i forbindelse med dit myelomatose behandling. Dit kræftbehandling hold kan omfatte en terapeut, såsom en psykolog eller autoriseret klinisk socialrådgiver, der har erfaring at diskutere de spørgsmål, der vedrører myelom patienter og deres familier. Terapi kan hjælpe dig med at lære strategier til at håndtere.

Og vær ikke bange for at søge behandling for depression. Medicin kan lindre mange af de symptomer, hjælpe dig med at finde vej til en bedre livskvalitet, og give dig den energi og håber du har brug for at gennemføre aktive mestringsstrategier.

"Processen for behandling er ikke en simpel, lineær," siger Allen C. Sherman, ph.d., direktør for adfærdsmæssige medicin ved Winthrop P. Rockefeller Cancer Institute på University of Arkansas for Medical Sciences i Little Rock. "Hvis man kan tage højde for uundgåelige op-og nedture og uforudsete komplikationer, vil det hjælpe."

Sherman siger, at folk, der trækker positiv støtte fra deres religiøse tro og trossamfund synes at have mindre depression efter behandling. På den anden side, bør folk som frygter, at deres kræft er en straf af en slags søge vejledning fra en tro leder.

Fullenlove siger, at to års behandling har ændret hende. Hendes hår voksede tilbage mørkere end før, hun fik 20 pounds, og hun har stadig træthed og bortkomne relateret til komprimering frakturer. Hun klarer ved at fokusere på at gøre ting, hun er i stand til at gøre, og nyder og få hjælp med resten. "Jeg har nu en kvinde kommer til at rense huset," siger hun. "Hvilken energi jeg har, jeg vil bruge til arbejde og andre ting, ikke rengøring karbad. Fastsætte, hvad du kan, og finde ud af, hvad du måske nødt til at arbejde rundt. "