Evb2

Voksende ældre med type 2-diabetes

Alder kan spille en rolle i, hvordan type 2 diabetes forvaltes og behandles.

Type 2-diabetes plejede at blive kaldt aldersdiabetes, fordi det syntes senere i livet. Selv om den typiske billede af en person diagnosticeret med diabetes er under forandring - med flere mennesker udvikler det på en meget yngre alder end de gjorde før - tæt på en tredjedel af alle personer over 65 år har diabetes.

Brian Tulloch, MD, endokrinolog på Park Plaza Hospital og Medical Center, og klinisk lektor ved University of Texas Medical School ved Houston, påpeger, at udvikle diabetes senere i livet kunne være delvis på grund af modningen. Som årene går, behøver organer, såsom bugspytkirtlen, ikke virker så godt som de plejede.

Type 2-diabetes og alder: Et team tilgang

Ifølge Dr. Tulloch, som vi alder højt blodtryk, aldersrelaterede hjertesygdomme og andre sygdomme bliver mere almindelige. Nogle ældre mennesker er diagnosticeret med type 2-diabetes, efter at de allerede klarer andre medicinske tilstande, hvilket gør det sværere at balancere al overvågning nødvendig.

Hvis du har diabetes, og en anden kronisk sygdom, hver enkelt har en behandlingsplan, men de skal blive set på alle sammen med din medicinske team. Dette er især vigtigt, hvis du bliver behandlet af forskellige læger - hver enkelt af dem har brug for at vide om dine andre forhold og alle de medicin, du har fået ordineret. Dette vil hjælpe med at undgå farlige lægemiddelinteraktioner og hjælpe din læge udtænke den bedste behandling plan for dig. For eksempel er en patient, hvis mobilitet er begrænset på grund af svær leddegigt kan ikke være i stand til at deltage i den sædvanlige form for motion program, men kan være i stand til at prøve andre muligheder.

Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) anbefaler også, at du får forebyggende pleje, herunder regelmæssige øjenundersøgelser og besøg på en ortopæd for fodpleje - type 2-diabetes gør dine fødder særligt udsatte.

Type 2 diabetes og alder: egenomsorg er et must

At lære at kontrollere dit blodsukkerniveau, og hvordan at balancere måltider for at holde disse niveauer støt tager tid og tålmodighed. Men ifølge CDC, forblive sund og undgå de alvorlige komplikationer af diabetes er fordelene ved at kontrollere blodsukkeret sammen med blodtryk og kolesteroltal. Controlling blodsukker reduceres risikoen for øje, nyre og nervesygdomme med omkring 40 procent. Kontrollere dit blodtryk reducerer din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde med 33 til 50 procent.

Holde din diabetes i skak gennem kost, motion, medicin og alle andre retningslinjer din læge giver dig måske også hjælpe dig med at holde mere mobile og forebyggelse af fald, at der på en ældre alder, kan føre til hoftebrud og deres komplikationer.

Daglig egenomsorg betyder kontrollere dine fødder grundigt hver dag. Fordi diabetes kan beskadige nerver, kan du ikke føler fodproblemer, men du kan se dem og bringe dem opmærksom på din læge. Fordi du ikke kan helbrede så godt, selv små problemer, ligesom en blister eller skæres, drej kan i store problemer uden prompt pleje.

Når du har type 2-diabetes og andre sundhedsmæssige problemer, kan styre dagligdags blive mere vanskeligt. Svigtende syn, på grund af alder eller diabetes komplikationer, kan gøre det svært at læse pille flasker eller dit blodsukkerapparat. Svaghed eller smerter fra gigt kunne gøre madindkøb og madlavning måltider for meget af en opgave, hvilket resulterer i en mindre-end-ideal kost. Hvis du har brug for hjælp med at tilberede måltider, der tager din medicin, at komme til og fra lægen, og tage sig godt af dine fødder, er det vigtigt at informere familie, venner, eller endda et hjem sundhed aide.

Ved at bede om den hjælp, du har brug for, er du tillade dig selv at holde bedre kontrol med din diabetes og har en sundere livskvalitet.