Evb2

Vægttabet efter fedmekirurgi

Mennesker, der gennemgår vægttab kirurgi vil stadig nødt til at foretage betydelige ændringer i livsstil for at kaste den pounds.

Hvis du er alvorligt overvægtige og har ikke været i stand til at tabe vægt gennem traditionelle metoder, fedmekirurgi kan være i stand til at hjælpe dig. Men bare at have fedmekirurgi garanterer ikke vellykket vægttab. Du vil også nødt til at være aktivt og kontinuerligt involveret i at gøre livsstilsændringer, der vil hjælpe dig tage vægten off og holde det ud længere sigt.

"Vægttab kirurgi (WLS), kan være yderst effektiv, og de kan virkelig forbedre patienternes liv på en meget dramatisk måde," siger Philip Schauer, MD, direktør for fedmekirurgi program på Cleveland Clinic Bariatric og Metabolic Institute i Ohio. "Og de seneste undersøgelser [viser, at] efterværn er meget vigtig," tilføjer han.

Fedmekirurgi: klar

Dr. Schauer siger, at du bliver nødt til at begynde at foretage livsstilsændringer godt, før du rent faktisk har din operation for vægttab.

"De fleste programmer kan lide vores tilbringe en god tre til seks måneder at forberede patienter [for fedmekirurgi]", bemærker han. Denne forberedelsesfasen involverer en række foranstaltninger, herunder en psykologisk vurdering og ernæringsmæssige uddannelse og rådgivning, Schauer forklarer. Lære om nogle af de livsstilsændringer, du bliver nødt til at gøre, og er begyndt at implementere dem i dit liv, vil hjælpe med at forberede dig for, hvad der er at komme efter din operation for vægttab.

Fedmekirurgi: efterbehandling

Din fedmekirurgi efterværn vil i høj grad afhænge af, hvilken type vægttab kirurgi, du havde. "Hver procedure har specifikke behov," siger Schauer.

For eksempel, hvis du har en gastric banding procedure vil du har brug for hyppig rådgivning fra din medicinske team, der fokuserer på hvordan stramme dit band skal være, afhængigt af dine symptomer. Og hvis du har en gastrisk bypass, vil en ernæringsekspert nødt til at arbejde tæt sammen med dig, og sørg for, at du følger din kost plan og tage dine anbefalede kosttilskud.

Generelt vil din medicinske team sandsynligvis anbefale følgende for at maksimere dine chancer for en vellykket og vedvarende vægttab:

  • Regelmæssig motion. "En fælles tråd, der synes at være den mest værdifulde indikator for fremragende succes [efter operation for vægttab] er overholdelse af et træningsprogram," siger Schauer. Schauer anbefaler, at folk til formål at få 150 minutters aerob aktivitet hver uge - 30 minutter fem dage om ugen, eller 40 minutter fire dage om ugen. Fedmekirurgi patienter begynder normalt med en walking program og gradvist bygge op til fods hurtigere for længere perioder.
  • Sund kost. "Der er en masse af [kosten] rådgivning og forstærkning, der er gjort på hvert af de opfølgende besøg," siger Schauer. Han siger, at fedmekirurgi patienter bliver undervist, hvordan man undgår junkfood, begrænse mellemmåltider mellem måltiderne, og vide, hvornår man stoppe med at spise.
  • Kosttilskud. Siden operation for vægttab forstyrrer din kost og måske din fordøjelse af fødevarer, kan det være forbundet med fejlernæring og tilhørende sundhedsproblemer, herunder knogleskørhed og anæmi. Så det er vigtigt, at du tager alle kosttilskud, din medicinske team anbefaler.
  • Opfølgningsbesøg. Deltagelse opfølgningsbesøg med din medicinske team er en vigtig del af din fedmekirurgi efterværn. Schauer siger, at patienter i hans program kommer tilbage for hyppige besøg i løbet af det første år efter operationen, og derefter årligt efter det.
  • Psykologiske opfølgning. Patienter i Schauer klinik se en mental sundhed professionel en måned efter operationen, og så nogle gange senere efter behov.

Fedmekirurgi er en meget effektiv behandling for svær overvægt, men det er også en væsentlig ændring i din livsstil. Du bliver nødt til at forpligte sig til en ny, sundere livsstil i en menneskealder at opnå og vedligeholde dit vægttab.