Evb2

Undgå tilbagelevering af depression

Når du har haft en depressiv episode, er du modtagelig for et tilbagefald. Find ud af hvad du kan gøre for at hjælpe med at undgå en tilbagevenden af ​​depression.

Selv når depression behandles effektivt, kan det komme tilbage. Omkring 40 procent af folk, der er diagnosticeret med svær depression vil opleve et afkast på depression symptomer.

"Relapse af depression er mere almindeligt med mere-alvorlige depressive episoder," siger Gary Kennedy, MD, direktør for geriatrisk psykiatri ved Montefiore Medical Center i Bronx, New York. "Hvis en persons depression var alvorlig nok til at omfatte alvorlige tanker om selvmord, for eksempel, bør et afkast på depression kan forventes på et tidspunkt. "

Du kan reducere din risiko for et tilbagefald ved at holde din behandlingsplan, der arbejder tæt sammen med din læge, og opretholde en sund livsstil.

Hvorfor depression vender tilbage?

"Return af depression er som regel udløst af en ændring i de sociale rytmer," siger Dr. Kennedy. "Det kunne være noget, der forårsager en afbrydelse i normale sociale rutiner, såsom en sygdom eller tabet af en social støtteordning. "

Ændringer, der kan udløse en depressiv episode omfatter:

  • Liv ændre begivenheder. Fælles udløser for en depressiv episode kunne være tab af et job, i slutningen af en værdsat forhold, eller enhver anden ny og stressende situation. "Et almindeligt eksempel ville være, når en ægtefælle bliver syg, og den person med en historie af depression skal blive en omsorgsperson," bemærker Kennedy.
  • Andre medicinske tilstande. Bliver diagnosticeret med en alvorlig medicinsk tilstand kan forårsage depression i nogle mennesker. Starten af ​​en større sygdom kan introducere nye medicin og symptomer, der kunne udløse en tilbagevenden af ​​depression. "Undersøgelser viser, at en fjerdedel af mennesker vil lide en depressiv episode efter et hjerteanfald. Et slagtilfælde eller et brækket hofte kan nedsætte uafhængighed og øge isolation, der også kan føre til et afkast på depression," siger Kennedy.
  • Selve sygdommen. Det er ikke altid muligt at udpege en trigger for en depressiv episode. "Ligesom mange andre sygdomme kan depression blive værre eller komme tilbage, selvom du gør alt rigtigt," Kennedy siger. "Dette er mere almindelig hos ældre mennesker, der kan gennemgå forandringer i deres hjerne, der gør depression mere sandsynligt."
  • Antidepressiva fungerer ikke. "Vi siger ofte, at depression kan behandles, men vi bør tilføje, at det ikke altid er let at behandle," siger Kennedy. "Omkring halvdelen af alle mennesker med depression forbedrer ikke den første antidepressiv medicin." din medicin kan også blive mindre effektive med tiden. "The medicin skal derefter ændres, eller et andet antidepressivt skal tilføjes," Kennedy siger.

Undgå tilbagelevering af depression

Med disse trin for egenomsorg, kan du være mere i kontrol over din depression:

  • Genkende symptomerne på en depression tilbagefald. Lær din depression udløser og symptomer, så du kan fortælle din læge om dem. "Undersøgelser viser, at den bedste indikator for en tilbagevenden af depression er en ændring i søvnmønstre, "siger Kennedy." Hver person skal være bevidste om deres egne advarselstegn. Undertiden et familiemedlem kan være den første person til at samle op på disse symptomer. " Andre symptomer til at se ud for omfatte tab af interesse for sex, tab af appetit, irritabilitet og negativ tænkning.
  • Hold dig til din behandling. Den vigtigste ting du kan gøre er at følge din behandlingsplan. Det betyder at holde alle dine læge aftaler og tage din medicin som foreskrevet. »Hvis antidepressiva er en del af din behandling, aldrig stoppe med at tage dem på din egen," siger Kennedy. "Antidepressiva er ikke som smertestillende medicin. De tager lang tid at arbejde helt, og begynder at føle sig bedre betyder ikke, at du er godt endnu. Patienter, der har haft to eller flere depressive episoder kan være nødvendigt at blive på antidepressiva på ubestemt tid."
  • Opretholde en sund livsstil. Dette omfatter at lære at håndtere stress, at udvikle en god support system, få regelmæssig og tilstrækkelig søvn, og motion. "Regelmæssig motion påvirker hjernen på samme måde som medicin gør. Faktisk for mild depression motion ofte værker samt antidepressiva," siger Kennedy. Det er også vigtigt at spise en sund kost og begrænse alkoholforbrug. "Undersøgelser viser, at to eller flere drinks alkohol om dagen nedsætte hastigheden for inddrivelse af depression til det halve, "advarer Kennedy.

Depression er en meget behandlelige sygdom, men du skal være opmærksom på muligheden for et tilbagefald. "Det er vigtigt at behandle alle sager om depression aggressivt og fortsætte behandlingen længe nok til at give mulighed for maksimal opsving," siger Kennedy.

Du kan hjælpe med at undgå en tilbagevenden af ​​depression ved at arbejde tæt sammen med dine pårørende og medicinsk team, undgår kendte udløser af depression, erkender de tidlige symptomer på tilbagefald, og opretholde en sund og aktiv livsstil.