Evb2

Undgå fælles Crohns udløser

For mange mennesker, der lever med Crohns kan visse faktorer og situationer, såsom stress, udløser Crohns symptomer. Find ud af måder at identificere og undgå dine Crohns udløser.

Mennesker, der lever med Crohns sygdom normalt veksler mellem perioder, hvor sygdommen er stille - ingen Crohns symptomer - og flare-ups, når betingelsen bliver aktivt. I nogle tilfælde kan du være i stand til at spore en flare til en bestemt sag eller aftrækkeren.

Common Crohns udløser

Crohns symptomer kan vække af ukendte årsager, men ved at være opmærksom, kan du være i stand til at identificere specifikke udløsere, der har en effekt på dig:

  • Stress. Mens forbindelsen mellem stress og Crohns symptomer ikke er godt forstået, er stress menes at føre til opblussen hos nogle mennesker lever med Crohns. "Vi ved, at stress kan påvirke tarmfunktionen hos raske mennesker, der ikke har Crohns," siger R. Balfour Sartor, MD, Chief Medical rådgiver ved Crohns og Colitis Foundation of Europa og professor ved University of North Carolina-Chapel Hill. "Stress øger blodtilførslen til tarmen, hvilket øger motilitet og stimulerer sammentrækninger i tarmene. Det fører til diarré og kvalme. "For mennesker, der lever med Crohns sygdom, som allerede er modtagelige for kramper og diarré, kan stress forværre disse symptomer. Der er også tegn på, at stress kan øge inflammation og stimulere en Crohns flare, tilføjer Dr. Sartor.
  • Smoking. Cigaretter ikke blot udløser nødblus, men kan også øge risikoen for at skulle hyppigere operation for at behandle Crohns. "En teori er, at rygning forårsager forsnævring af blodkar og fører til utilstrækkelig ilt flow og ernæring i tarmene, der forårsager skade på området," siger Sartor.
  • Medicin. Antibiotika, aspirin, og ibuprofen er nogle medikamenter, der kan udløse opblussen i Crohns patienter. Antibiotika ændre balancen af ​​bakterier i tarmen, som kan aktivere diarré selv hos mennesker, der ikke har Crohns, siger Sartor. For smertelindring, kan du tale med din læge om at skifte til acetaminophen, hvilket ikke udløser flare-ups i mennesker med Crohns.
  • Diæt. Visse fødevarer kan udløse symptomer i nogle Crohns patienter. Ingen én type fødevarer vil medføre opblussen i alle, så du skal holde styr på din egen kost at afgøre, hvilke fødevarer kan udløse Crohns symptomer. Generelt bør fødevarer, der kan øge gas og diarré, såsom fedtet og stegt mad, bønner, kål, og kulsyreholdige drikkevarer, bør undgås. Det er også en god idé at holde sig væk fra rå grøntsager, vandmelon frø, jordnødder, popcorn, eller andre hårde, chunky fødevarer, især hvis du har en forsnævring af tarmene, hvilket øger risikoen for intestinal obstruktion, siger Sartor.
  • Infektioner. Infektioner kan udløse flare-ups, siger Sartor. Der er også tegn på, at infektioner kan modregne Crohns hos mennesker, der aldrig har haft nogen symptomer. For eksempel siger Sartor, kan folk gå på ferie og kontrakt en infektion - tænker "Montezumas hævn" efter udsættelse for E. coli. Mens andre rejsende kan få bedre uden problemer, kan en person, der er genetisk modtagelige for Crohns udvikle sygdommen, fordi han eller hun mangler en mekanisme til at dreje inflammation slukket, forklarer Sartor.
  • Sæsonudsving. Nogle mennesker har opblussen på forskellige tidspunkter af året. "En teori er, at det kunne have noget at gøre med allergi over for pollen," siger Sartor.

Hold læsning at identificere din egen udløser >>