Evb2

Type 2-diabetes kan følge svangerskabsdiabetes

Svangerskabsdiabetes kan øge dine chancer for at udvikle type 2-diabetes med mere end 50 procent, men du kan sænke denne risiko.

Type 2-diabetes er den mest almindelige form for diabetes. Det er forårsaget af insulinresistens eller din krop ikke er i stand til at gøre nok insulin. Hvis du har været diagnosticeret med svangerskabsdiabetes, har du en op til 63 procent chance for at udvikle type 2-diabetes i fremtiden.

Svangerskabsdiabetes og din risiko for type 2-diabetes

Dine gener kan være en del af grunden til at du er i risiko for type 2-diabetes efter svangerskabsdiabetes. Forskere har opdaget, at gener forbundet med udviklingen af ​​type 2-diabetes kan også være til stede hos kvinder med svangerskabsdiabetes. Så hvis du udvikler diabetes for første gang under graviditeten, kan det være, at du allerede har haft en tendens til at udvikle type 2 diabetes og stress af din graviditet afsløret, at tendensen.

Men generne er ikke hele historien. I de fleste tilfælde svangerskabsdiabetes går væk efter at du føder, og der er kendt risikofaktorer for type 2-diabetes, som du kan styre for at hjælpe dig med at undgå at udvikle type 2-diabetes i fremtiden. Heriblandt:

  • Overvægt
  • At være fysisk inaktiv
  • Under højt blodtryk
  • Under højt kolesteroltal

Hvad kan du gøre for at sænke din risiko for type 2-diabetes?

"Hvis du har eller har haft svangerskabsdiabetes, kan du mindske din risiko for at udvikle type 2-diabetes senere i livet ved at følge en moderat kulhydrat kost og opretholde en sund kropsvægt. Desuden regelmæssig motion er nyttige, både med hensyn til opretholdelse af vægt og holde blodsukkeret under kontrol, "rådgiver Kelly O'Connor, en registreret diætist og certificeret diabetes pædagog på Mercy Medical Center i Baltimore.

  • Diet. En sund kost plan, der indeholder masser af korn, frugt og grøntsager er bedst. Skær ned på kalorier og fedt. Hvis du har arbejdet med en diætist i løbet af din svangerskabsdiabetes, bede hende om at hjælpe dig med at designe en madplan for diabetes forebyggelse.
  • Vægt. Spørg din læge og diætist for at give dig et ideelt mål vægt. Selv miste 5 til 7 procent af din kropsvægt kan gøre en stor forskel i at reducere din risiko for type 2 diabetes.
  • Amning. Amning forbrænder kalorier og er en god måde at sænke din vægt efter svangerskabsdiabetes. Amning har også mange sundhedsmæssige fordele for dig og din baby.
  • Exercise. Fysisk aktivitet øger din brug af blodsukker. Enhver regelmæssig aktivitet, der får dig fysisk aktiv i 30 minutter om dagen er en stor diabetes risiko-reducer.
  • Regelmæssig lægekontrol. Den europæiske Diabetes Association anbefaler, at hvis du havde svangerskabsdiabetes, bør du have dit blodsukker kontrolleres seks uger levering og mindst hvert tredje år efter denne. Din læge kan hjælpe dig kontrollere risikofaktorer såsom kolesterol, højt blodtryk og hjertesygdomme.

"Du kan ikke styre dine gener, men ved at styre din vægt med kost og motion, og få regelmæssig sundhedspleje, kan du sænke din risiko for type 2-diabetes efter svangerskabsdiabetes. Sørg for at have dit blodsukker kontrolleres med en to- timers glukose tolerance test seks uger levering og har regelmæssig lægeundersøgelser efter, rådgiver "Robert O. Atlas, MD, formand for afdelingen for obstetrik og gynækologi ved Mercy Medical Center.

Svangerskabsdiabetes kan være en advarsel om, at du er i fare for at udvikle type 2-diabetes i fremtiden. Selvom din families historie, din race (afrikansk-europæere, latinamerikanere, asiater, og Native europæere er i større risiko), og dine gener spiller alle en rolle i fastlæggelsen, hvis du vil få type 2-diabetes, der er mange risikofaktorer, der er under din kontrol. Få regelmæssig lægekontrol, fortsætter den samme gode ernæring og motion plan du til at styre din svangerskabsdiabetes, og se din vægt. At passe godt på dig selv nu, er den bedste måde at forebygge type 2-diabetes i fremtiden.