Evb2

Top øvelser til at sænke dit kolesteroltal

Du behøver ikke at løbe en maraton at høste kolesterolsænkende fordele ved motion. Prøv disse underholdende fitness-aktiviteter, der hjælper kampen højt kolesteroltal.

Højt kolesteroltal er en væsentlig risikofaktor for hjertesygdom, den førende dødsårsag blandt mænd og kvinder i Europa. Selv højt kolesteroltal kan nedarves, vores livsstil spiller en stor rolle i vores helbred som godt: Mennesker, der er fysisk inaktive er dobbelt så tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme som individer, der motionerer regelmæssigt.

Er du gør alt, hvad du kan for at styre dit hjerte tilstand? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, engagere sig i moderat intensitet aerob aktivitet - øvelser, der øger din puls - for mindst to og en halv timer hver uge bekæmper højt kolesteroltal og mindsker din risiko for hjertesygdomme. Men i øjeblikket, får kun 3 ud af hver 10 voksne europæere nok motion til at høste disse hjerte-sundhedsmæssige fordele.

Hvorfor motion virker

Regelmæssig fysisk kondition kan hæve din "gode" (HDL) kolesterol og lavere dine niveauer af triglycerider, en slags fedt transporteres i blodbanen.

Derudover personer, der motionerer regelmæssigt har typisk en lavere fedtprocent, som også er forbundet med lavere kolesterol og triglycerider. Ifølge Thomas F. Whayne, Jr., MD, ph.d., professor i kardiologi ved University of Kentucky i Lexington, bør du begynde at se forbedringer i dit kolesteroltal inden for en måned begynder et træningsprogram. Med motion alene, siger Dr. Whayne du kan forvente at sænke dit LDL ("dårlige" kolesterol) med 10 til 15 procent.

Top kolesterolsænkende øvelser

Du behøver ikke at være en triatlet at nyde de mange fordele ved motion. Højt kolesteroltal kan behandles med endnu korte anfald af moderat aktivitet. Eksempler på moderat intensitet aerob øvelser omfatter:

  • Jogging
  • Cykling
  • Tennis
  • Rask gang

Men noget, du nyder, og der får dit hjerte til at pumpe, tæller. Nøglen er at finde noget, du nyder, så du holde sig til det... og har en god tid at starte.

En regelmæssig motion program bør bestå af moderat aerob aktivitet i mindst 30 minutter om dagen, fem eller flere dage om ugen. Moderat aktivitet betyder, at du skal målrette 50-85 procent af din maksimale puls. Hvis du har svært at afsætte 30 minutter om dagen for at udøve, kan du stadig drage fordel af fysisk aktivitet ved at bryde op 30 minutters mål i 10 - eller 15-minutters segmenter hele dagen.

For at få mest muligt ud af dit træningsprogram, anbefaler Whayne udfører aktiviteter, der er svarer til at køre 20 miles om ugen. "Bevægelsen af ​​de store muskler på en regelmæssig og langvarig basis er afgørende," siger Whayne. "Du kan endda bruge fitnessmaskiner eller lave arm-og benbevægelser mens du sidder i en stol."

Tips til at indarbejde fitness ind i din dag

Hvis vægtbærende øvelser som jogging forårsager for meget pres på dine led, så prøv vandaerobic, svømning eller yoga for en effektiv cardio træning. Selv havearbejde, husarbejde, dans og tage trappen i stedet for elevatoren kan give kardiovaskulære fordele, hvis det gøres på en regelmæssig basis.

Husk, at plukke aktiviteter, du nyder - og det tilbyder dig en lidt af en udfordring - er afgørende for at få mest muligt ud af dit træningsprogram. Du også nødt til at give tilsagn til at forblive aktive på en regelmæssig basis. Men når du gør det, vil du begynde at se resultaterne: Forbedrede kolesteroltal og et bedre tonet krop så godt.