Evb2

Tidlig fødsel

Spørg Heidi Murkoff

Først den gode nyhed: Chancerne er du vil være en af ​​de næsten 90 procent af gravide kvinder, der føder på sigt (som for de fleste mødre-til-være betyder helst efter 37 uger). I virkeligheden er oddsene for at gennemføre en baby til målstregen lidt bedre, end de var for blot få år siden, med den præmature fødselsrate er faldet lidt for nylig (selvom eksperter er ikke sikker på, hvorfor). Hvad betyder det for dig? Det er sandsynligt, du har masser af venter på at gøre, indtil det smukke bundt af baby glæde ankommer.

Alligevel er der nogle forventningsfulde mødre der oplever, at ventetiden forkortet. Hvad kan sætte en graviditet i højere risiko for tidlig fødsel? For én,. En historie af tidlig fødsel For det andet. Har to eller flere børn om bord (multipla er langt mere tilbøjelige til at blive født tidligt end enkeltfødte), eller er meget ung (under 20) eller ældre (over 40) Visse graviditet komplikationer, såsom præeklampsi og svangerskabsdiabetes, kan også udløse tidlig fødsel, som kan begynde en graviditet overvægtige eller væsentligt undervægtige, og / eller at få for meget eller for lidt vægt under graviditeten. Nogle forskere mener også der kan være en genetisk link - ifølge en nylig undersøgelse, kvinder, der er født tidligt (eller har haft en søskende, der var en preemie) var mere tilbøjelige til at levere for tidligt, også. Andre mulige medvirkende faktorer er blevet foreslået, samt, herunder D-vitaminmangel. Og endelig, er det klart, at elektiv C-sektioner og induktion kan føre til for-tidligt fødsler (når babyer er uforvarende leveres hurtigere, end de burde være).

Vil du gøre noget konstruktivt, mens du venter (for hvad er sandsynligvis være en højre-on-time levering)? Heldigvis er der masser af måder at sænke din allerede lav risiko endnu mere - eller øge dine chancer for at levere tættere på din forfaldsdagen, selvom du falder i en af ​​de højere risiko kategorier:

Se din vægt, mens du venter. Opnåelse af mængden af sund vægt, der passer til du helt kan mindske chancen for, at din baby vil ankomme tidligt. Check ind med din praktiserende læge for at se, hvad dit mål vægtøgning (og hastigheden af ​​forstærkning) skal være - for en gennemsnitlig vægt kvinde er det generelt betragtes 25 til 35 pounds, men overvægtige kvinder er typisk rådes til at vinde mindre, mens kvinder, der er væsentligt undervægtige kan blive bedt om at få mere. En af grundene til pakning på alt for mange pounds kan føre til for tidlig fødsel: It ups dine chancer for at udvikle alvorlige graviditet komplikationer såsom svangerskabsdiabetes.

Spis godt for to En god måde at holde din vægtøgning på sporet -. Og holde din baby sikkert forskanset indtil sigt? Følg Graviditet kost. Spise en afbalanceret kost med den rette blanding af næringsstoffer kan hjælpe med at sikre din baby ankommer sundt og på det rigtige tidspunkt. Stjerne næringsstoffer, der spiller en ekstra speciel del: omega-3 fedtsyrer (som findes i laks og sardiner, DHA-rige æg, valnødder og hørfrø), C-vitamin (nydes i citrusfrugter, bær, melon og peberfrugt), som samt calcium (finde det i mælk og andre mejeriprodukter samt berigede juice) og D-vitamin (også føjet til mælk). At få nok at drikke er også vigtigt (otte glas væske om dagen, eller mere, hvis det er meget varmt), selv dehydrering - ifølge den seneste forskning - ikke synes at være forbundet med en øget risiko for for tidlig sammentrækninger.

Tag dine vitaminer. Blandt de mange frynsegoder popping at prænatal? En bedre chance for at bære din lille en til sigt. Forskning har vist, at tage en prænatal vitamin supplement op til et år før undfangelsen dramatisk kan nedsætte risikoen for tidlig fødsel - men selv om dette skib er sejlet, idet den ene under graviditet kan nedsætte risikoen for placenta abruption (moderkagen skilles fra livmoderen væg) og præeklampsi (også kendt som graviditet-induceret hypertension), to betingelser, der er ansvarlige for mange tidlige leverancer. Du kan også vælge at bede din læge om at teste dine D-vitamin, da nogle indledende undersøgelser har knyttet en mangel på dette vitale næringsstoffer (som er, ved den måde, meget almindeligt) til mange graviditet komplikationer, herunder tidlig fødsel.

Styr kroniske tilstande. Mange kroniske tilstande, herunder diabetes og forhøjet blodtryk, er knyttet til tidlig fødsel. Har ikke været i stand til at få en kronisk tilstand under kontrol? Spørg din læge til råds.

Sparke den rygning, drikke og bruge narkotika kan alle føre til en alt for tidlig fødsel -. En anden god grund til at holde op enhver baby-uvenlige vaner nu, hvis du ikke har endnu. Hvis du har problemer med at holde op, søge professionel hjælp (fra din læge, en afhængighed specialist, eller en støtte-programmet), så snart du kan.

Besøg tandlægen. Hvad siger din mund har at gøre med din baby? Meget mere end du tror. Parodontale (gummi) sygdom har været knyttet til mange graviditet (og andre generelle sundhed) problemer. Mens et regime af regelmæssig rengøring og god mundhygiejne ikke synes at forhindre tidlig fødsel, kan det helt sikkert holde lidt problemer i at eskalere. Kom behandling, før en fremtidig graviditet kan også reducere risiciene.

Lytte, når naturen kalder. Lav en vane at tisse, når du får trang stedet for at holde det i. Ellers risikerer ophidse din blære og irriterende din livmoder, en opskrift på modregning sammentrækninger.

Få et skud. Har du haft en for tidligt født baby før? En injektion af hormonet progesteron kan reducere din risiko for at have en anden. Spørg din læge, hvis dette kan hjælpe dig.

Må ikke vælge en elektiv levering Siden anslå gestationsalder er en upræcis videnskab, er det bedst at lade naturen gå sin gang (og dens tid), når det kommer til dit lille barns ankomst -. Det er, hvis der ikke er medicinske indikationer for farende levering. Elektiv induktion og elektiv C-sektioner har været knyttet til tidlig fødsel (endda en uge ekstra uterin tid kan gøre en forskel for en stadig udviklende baby).

Kend advarselstegn Det er sandsynligt, at du aldrig nødt til at sætte denne viden til at bruge -. Men det er godt at lære, hvad man skal kigge efter, just in case. At være i stand til at opdage tidlig fødsel og få medicinsk hjælp tidligt kan have en stor indvirkning på resultatet. Så kontakt din læge, hvis du har nogen af ​​disse symptomer FØR TERM:

  • Sammentrækninger, der kommer hver ti minutter (eller endnu tættere sammen), der ikke går væk, når du skifter stilling (ikke at forveksle med helt normal Braxton Hicks, såkaldte "praksis" sammentrækninger, der kan starte ved 20 uger - eller tidligere, hvis du 've været gravid før)
  • Kramper i din underlivet eller lænden
  • Fluid siver fra skeden
  • Blod-stribede udflåd

Husk, at du kan have nogle af eller alle disse og ikke være i arbejde, men kun din læge kan fortælle dig for sikker, så komme i kontakt, hvis nogen af ​​disse kommer op.

Og glem ikke denne beroligende smule levering trivia næste gang du stress om tidlig fødsel: Chancerne for dit barn viser op sent er meget bedre end chancerne for en tidlig ankomst.

Til en leverance, der er lige til tiden,