Evb2

Tegn på irritabel tyktarm: forstoppelse

Leve med skiftevis irritabel tyktarm (IBS) sætter mig i den situation at skulle både forstoppelse og diarré. Forstoppelse er en af de tegn på irritabel tyktarm og defineret som at have afføring tre gange om ugen eller mindre, ifølge Rom II diagnostiske kriterier. Nu kan jeg ikke sige, jeg er at uregelmæssige, men jeg har mange af symptomerne på forstoppelse, som er hård, klumpet afføring, følelsen af ​​ufuldstændig evakuering, gas og oppustethed. Alt i alt er det en blah følelse!

De fleste læger siger, at vi lider af forstoppelse på grund af mangel på fiber i kosten, utilstrækkelig indtagelse af vand, og manglende forståelse opfordringen i naturen, når den kommer. Jeg føler med IBS er det en funktionsfejl i vores mave-tarmkanalen. I stedet for vores tarm muskler ordregivende jævnt i rytmisk fashion, er vi tilbøjelige til at fungere som en muskel spasmer, uorganiserede og fanget i en skruetvinge.

Wise vaner at bo regelmæssigt

Selvom at have IBS er noget dysfunktionel, kan følge disse tips være nyttig.

  • Begynd en fiber regiment (mad eller OTC produkter), men gå langsomt. Tilføjelse for meget fiber for hurtigt, kan løse dit forstoppelse, men efterlader dig med ubehagelige gas, oppustethed, og engang diarré.
  • Bælle vand dagligt. Mens fiber tilføjer bulk til afføring, du har brug for vand for at fuldføre jobbet for evakuering. Uden vand, bliver afføringen tør og vanskeligt at passere.
  • Hvis du ønsker din kolon til at få regelmæssig, er du nødt til at bevæge sig rundt. Gåture og motion får fordøjelsesprocessen i aktion.
  • Må ikke udskyde naturens opkald. Prøv at gå, når du får lyst, selvom du ikke er ion komfort i dit eget badeværelse. Ignorerer trang til afføring vil føre til forstoppelse. Jeg prøver at træne min krop til at gøre sin pligt første ting hver morgen - en måde at starte dagen veltilpas inde!
  • Brug ikke afføringsmidler for ofte. Nogle gange, hvis forstoppelse er gået på for længe, ​​kan lægen foreslå en taburet skyllemiddel, lavement eller afføringsmiddel. Det er ikke naturens måde at gøre tingene på, og disse produkter mildt irritere tyktarmen. Det er bedre at starte regimentet ovenfor for at træne din krop i regelmæssighed.
  • Agt advarselstegn. Selvom forstoppelse er mest sandsynligt behandles i hjemmet, hvis du ser nogen blødning eller har ekstrem øvre eller nedre mavesmerter, skal du kontakte din læge eller skadestuen med det samme. Også, lad ikke forstoppelse gå på alt for længe. Folk over 60 er i risiko for tyktarmskræft og forstoppelse kan være et tegn på at noget er i vejen for passage.
  • Administrere din medicin. Tal med din læge eller apoteket, da nogle medikamenter, især dem for smerter kan forårsage forstoppelse. Med min vekslende form af IBS, må jeg være forsigtig med ikke at overdrive medicin mod diarré, da det kun vil føre mig ned stien til forstoppelse. En ond cirkel! Og husk, ikke nogensinde stoppe med at tage din medicin - Tal med din læge først.

Bare fordi forstoppelse er en af de tegn på irritabel tyktarm betyder ikke, det er for evigt! Forstoppelse kan afhjælpes og kontrolleres med ovenstående forslag.