Evb2

Tandblegning: gør det selv, eller besøge tandlægen?

Hvis din pearly hvidvinene har mistet deres glans, kan du overveje tandblegning. Men med valg lige fra laser behandlinger til billigere løsninger, som du kan anvende derhjemme, hvordan du vælger den bedste løsning for dig?

Har du tøver, før blinkende din store, lyse smil - fordi det ikke er så lyse som du gerne vil? Du er ikke alene: Ifølge European Academy of Cosmetic Dentistry, 96 procent af de adspurgte respondenter mener en attraktiv smil gør en person mere tiltrækkende. Men hvis dine misfarvede tænder holder dig sammenbidt, kan du overveje tænder-tandblegning behandlinger.

Ifølge Elisa Mello, DDS, en kosmetisk tandlæge på NYC Smile Design i New York City, er der forskellige muligheder, både professionelle tandblegning og apotek løsninger, til at overveje. Men er en mulighed bedre end den anden?

Den tænder-tandblegning mulighed, du vælger, vil afhænge af dit budget, sværhedsgraden af ​​dine tænder misfarvning, og hvor dramatisk du vil have dine resultater til at være. Husk - tænder, der er gule, vil formentlig lette mere end tænder med en brunlig eller grålig skær.

Her er hvordan du vælger den rigtige tand-tandblegning behandling for dig.


Find en tandlæge eller en specialtandlæge i dit område.

Tænder-kridtning option no. 1: laser blegning hos tandlægen kontor

"Med laser blegning, er en barriere sættes rundt tandkødsvævet og en stærk blegemiddel er sat på tænderne," Dr. Mello siger. "En laserlys bruges til at aktivere blegemiddel og gøre det arbejde."

Fordi dit tandkød er beskyttet, og du er under tilsyn af din tandlæge i løbet af denne professionelle tænder-tandblegning behandling, blegemiddel er en stærkere løsning end en du ville bruge på din egen derhjemme.

Laser tandblegning kan udføres i ét kontor besøg, generelt med tre 20-minutters blegning behandlinger. Dr. Mello kalder det øjeblikkelig tilfredsstillelse - "I en time, er du kommer til at gå ud med dine tænder meget lysere." Men dette er den dyreste af tænderne-tandblegning muligheder (se prisoverslag nedenfor).

Tænder-kridtning option no. 2: professionelle blegning bakker

Anden faglig tænder-tandblegning option din tandlæge kan tilbyde, er blegning bakker. Med denne metode, vil din tandlæge bruge et indtryk af dine tænder til at designe tilpassede blegning bakker, der perfekt passer til dine tænder. Derhjemme, skal du bruge en speciel blegning løsning i disse bakker dagligt i en til to uger. Ifølge Mello, kan blegning bakker kan bruges som supplement til tandlæge office laser blegning, når pletter er særligt slemt, eller når du leder efter en dramatisk resultat.

Tænder-kridtning option no. 3: over-the-counter tænder-kridtning kits

I dag er der mange typer af over-the-counter tænder-tandblegning produkter til rådighed. "Du kan købe kits til at lave dine egne bakker, geler, vatpinde, bånd, maling - der er mange forskellige måder at faktisk få blegemiddel på tænderne," siger Mello.

Af de forskellige apotek tænder-tandblegning valg, anbefaler Mello strips til sine patienter, fordi du er mindre tilbøjelige til at sluge blegemiddel eller beskadige dit tandkød med disse produkter. Mens blegning løsning, der bruges i over-the-counter-produkter kan være for mild til at give dramatiske resultater, eller at blege alvorligt farves tænder, kan disse produkter hjælper blege mildt misfarvede tænder, især hos yngre mennesker, da deres emalje er stærkere og mindre let plettet.

Gør din beslutning

Ved vejning dine muligheder og beslutte, om at gennemgå en tænder-tandblegning behandling, overveje følgende:

  • Cost. Professionelle tænder-tandblegning behandlinger koster generelt 375€ til 900€ afhængigt af den indstilling, du vælger. At-home tandblegning kits koste alt fra 15€ til 40€.
  • Vedligeholdelse. Tænder-kridtning behandlinger ikke evigt, og de ​​fleste mennesker har brug for at få touch-ups. "I vores kontor, vi har det bemærket resultater for i-office blegning kan vare op til et år," siger Mello. Hun siger, at du kan forvente, at resultaterne af at-home professionel tandblegning bakker til sidste 6 til 12 måneder, og over-the-counter kridtning til at vare 3 til 6 måneder. Hun bemærker, at folk, der ryger og regelmæssigt indtager mad og drikkevarer, der kan misfarve tænderne, såsom kaffe, te og blåbær, kan forvente deres resultater til at falme hurtigere. "Hvis [patienter] drikke tre espresso om dagen, om seks måneder vil de sandsynligvis ønsker at gøre en touch-up," siger Mello. Hun siger, at nogle mennesker kan gå et til to år mellem behandlinger, hvis de begrænser deres tænder-farvning vaner og regelmæssigt børste deres tænder.
  • Risici for tandsundhed. "Den største risiko [for tandblegning] er følsomhed over for varme og kulde bagefter," siger Mello. "Det er som regel kort sigt, men det kan være ganske ubehageligt." De blegemidler anvendes i tandblegning kan også skade tandkød og andre bløde væv inde i din mund, der forårsager sår i munden og ubehag, så du skal passe på ikke at lade blegning materiale kommer i kontakt med disse væv.

Tal med din tandlæge om dine tænder-tandblegning muligheder. Han eller hun kan vurdere tilstanden af ​​dine tænder og din generelle tandsundhed at hjælpe dig med at bestemme den bedste løsning for dig.