Evb2

Talkum og ovariecancer

Skulle kvinder, der bruger talkum være bekymret kræft i æggestokkene risiko?

Talkum, et mineral-baseret pulver, der findes i mange produkter, vi bruger hver dag: kosmetisk ansigt pulver, hygiejnebind, og baby pulver, for at nævne et par stykker. Men nogle ovariecancer forskning har konstateret en mulig sammenhæng mellem brugen af ​​talkum i kønsdelene og kræft i æggestokkene. Hvis du nyde et drys af talkum efter et bad eller brusebad, kan du lægge dig selv i risiko for kræft i æggestokkene?

Kræft i æggestokkene: tidlige forskning på talkum

Før 1973 indeholdt talkum produkter asbest, et naturligt forekommende stof i talkum, der er kendt for at forårsage kræft. Efter denne dato ændrede en lov den måde, at talkum produkter blev foretaget, og asbest skulle fjernes.

Muligheden for asbestforurening kan forklare, hvorfor nogle kræftformer var forbundet med talkum brug, siger Debbie Saslow, ph.d., direktør for bryst-og gynækologisk kræft på det europæiske Cancer Society. Og på grund af denne sammenhæng mellem talkum produkter og asbest, og i sidste ende kræft, kan mange mennesker stadig tror, ​​talkum kan forårsage kræft.

Men en langt senere undersøgelse fra Harvard University forskere viste kun en lille risiko for en usædvanlig undertype af kræft i æggestokkene er forbundet med talkum brug. Omkring 80.000 kvinder har deltaget i en undersøgelse fra Harvard Nurses 'Health Study at afgøre, om der stadig var en forening med talkum og kræft i æggestokkene. Selv om der ikke reel risiko blev opdaget for mest almindelige form for kræft i æggestokkene, fandt forskerne en til en anden type kaldes serøs ovariecancer, blev en meget sjælden form.

"Hvis de så på en bestemt type kræft i æggestokkene, som ikke var meget almindeligt, var der en svag stigning," Saslow siger. Og mens det var en stor, god undersøgelse, der var begrænsninger. For eksempel, "at de ikke se på, hvor ofte de [undersøgelsens deltagere] brugt talkum," siger hun.

Generelt kvinder i denne undersøgelse, der brugte talkum var 40 procent mere tilbøjelige til at udvikle serøs kræft i æggestokkene.

Kræft i æggestokkene: mere forskning på talkum

Nurses 'Health Study menes at være den bedste og største undersøgelse af forholdet mellem talkum og kræft i æggestokkene, men et par andre mindre undersøgelser har vist et link.

For nylig har forskere analyseret data fra 16 undersøgelser udført på emnet. De fandt, at kvinder, som brugte talkum var på en 33 procent større risiko for at udvikle kræft i æggestokkene end kvinder, der ikke gjorde - men hvor meget talkum de brugte, eller hvor ofte de brugte det ikke påvirke deres risiko.

En anden nylig sag rapport fra Harvard Medical School diskuterede en kvinde, der brugte talkum i hendes kønsorganer område dagligt i 30 år og har udviklet kræft i æggestokkene (den serøs subtype). En test fundet, hvad syntes at være talkum i lymfeknuderne i hendes bækken, hvilket indikerer, at yderligere undersøgelser kan være nødvendige for at bekræfte, om der er en sammenhæng mellem talkum og kræft i æggestokkene.

Kræft i æggestokkene: er talkum sikkert?

Da forskningen ikke har identificeret en stærk forbindelse mellem brugen af ​​talkum og ovariecancer, er der ingen grund til at stoppe med at bruge talkum produkter helt.

"Der er ingen anbefalinger til kvinder ikke at bruge talkum," siger Saslow. Selv for de kvinder, der har brugt talkum før 1973, "de skal ikke være bekymrede, at de er en øget risiko."

For kvinder, der er bekymret over muligheden for en sammenhæng mellem kræft i æggestokkene og talkum, men stadig ønsker at fortsætte med at bruge et pulver, er der et alternativ: Skift til pulvere lavet med majsstivelse, som ikke er blevet forbundet med nogen kræft.