Evb2

Tag kontrol over dit højt blodtryk

Hvorfor prøve at sænke din højt blodtryk? styre hypertension vil reducere din risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og andre sundhedsmæssige komplikationer.

Hvis du har været diagnosticeret med forhøjet blodtryk, skal du følge lægens anvisninger for styring højt blodtryk. Kom dit blodtryk inden for det interval, der er anbefalet til du kan holde dig sund og reducere din risiko for at få et hjerteanfald, hjertesygdomme, slagtilfælde eller nyreproblemer.

"Kontrol af dit blodtryk og opholder sig på din medicin er yderst vigtigt at føre en glad, sund og produktivt liv", siger David Meyerson, MD, JD, direktør for Cardiology Høring Services på Johns Hopkins Bayview Medical Center i Baltimore, Maryland, og nationale talsmand for European Heart Association.

Livsstil justeringer og medicin er de typiske komponenter i en højt blodtryk forvaltningsplan.

Administrerende hypertension med livsstilsændringer

Vedtagelsen sunde vaner kan gå en lang vej i forvaltningen hypertension. Din læge kan foreslå, at du gør nogle af eller alle følgende:

  • Spis en hjerte-sund kost. At kontrollere blodtrykket, din kost skal være rig på frugt, grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter fødevarer, fuldkorn og magert protein kilder og lavt fedtindhold og tilsat sukker.
  • Reducer saltindtag. Skæring af mængden af natrium i de fødevarer, du spiser til mindre end 2.400 mg per dag, kan hjælpe med at sænke dit blodtryk. Din læge kan foreslå, at du bruger mindre end 1500 mg til virkelig at gøre en forskel.
  • Tabe sig. Hvis du er overvægtige eller fede, kan vægttab reducere dit blodtryk.
  • Få aktive. Regelmæssig motion kan hjælpe dig med at tabe sig, og det kan også hjælpe med at kontrollere blodtrykket.
  • Begræns alkohol indtag. Begrænse dig selv til en alkoholholdig drik om dagen for kvinder eller to mænd er en vigtig del af administrationen af blodtrykket.

Når medicin er nødvendige for at kontrollere blodtrykket

I de fleste tilfælde, når dit blodtryk er 140/90 millimeter kviksølv (mmHg) eller højere, vil din læge ordinere medicin i tillæg til livsstilsændringer at kontrollere blodtrykket. Der findes mange forskellige typer af blodtryk medicin, og du bliver nødt til at arbejde tæt sammen med din læge for at finde den medicin eller kombination af medicin, der virker bedst, eller dig.

"Vi opfordrer en dialog mellem patienten og lægen," siger Dr. Meyerson. "Sørg for, at lægen ved og lytter til dig om, hvad der gør du føler dig godt, og hvad gør du føler dig utilpas."

Meyerson siger, at nøglen til at holde dit blodtryk under kontrol, er at finde medicin, som du har råd til og der ikke forårsager bivirkninger. "Så er du mere tilbøjelige til at fortsætte med at tage det," siger han.

Du vil sandsynligvis nødt til at forpligte sig til at tage blodtryk medicin for resten af ​​dit liv, men fordelene er det værd: Adm. dit blodtryk med medicin kan reducere din risiko for blodtrykket-relaterede sundhedsmæssige komplikationer.

Andre strategier til håndtering af forhøjet blodtryk

Ud over disse afprøvede og sande metoder til styring af hypertension, mener forskerne disse trin kan have en positiv virkning:

  • Reducer stress med afslapning. Juryen er stadig ude om, hvorvidt stress bidrager til højt blodtryk, men afspændingsøvelser og reducere stress i dit liv kan hjælpe dig med at føle sig bedre og holde dig fra overspisning, som er en del af vægtøgning, højere blod pres cyklus.
  • Spis kalium-rige fødevarer. Forskning har vist, at kalium kan hjælpe med at kontrollere blodtrykket, så spis masser af kalium-rige fødevarer såsom lima bønner, bagte kartofler, bananer, kogt spinat, rosiner og tomater på dåse.
  • Der må ikke ryges. Rygning ikke direkte påvirke Deres blodtryk, men det kan yderligere skade den indvendige vægge af dine arterier. Så det er især vigtigt at stoppe med at ryge, hvis du har forhøjet blodtryk.

Hjælp til resistent hypertension

Så mange som 20 til 30 procent af mennesker med forhøjet blodtryk har en hård tid tilstrækkeligt kontrollere deres højt blodtryk med livsstilsændringer, en tilstand kendt som resistent hypertension.

Hvis din læge har mistanke om du har resistente hypertension, vil han eller hun nødt til at arbejde meget tæt sammen med dig at identificere livsstilsændringer og medicin kombinationer, der kan hjælpe sænke dit blodtryk. Det vil især være vigtigt for dig at tage din medicin som anvist, tabe sig, motionere regelmæssigt, spise en varieret kost, reducere dit saltindtag, og begrænse dit alkoholforbrug, hvis du har resistent hypertension.

Retur til Hypertension bevidsthed center.