Evb2

Symptomer på irritabel tyktarm: diarré

På et eller andet tidspunkt

På et eller andet tidspunkt, vi alle får et tilfælde af diarré. Det kunne være fra en maveinfluenza, bivirkning fra en medicin, eller fødevarer, der bare ikke komme sammen med vores tarm. Men hvad nu hvis du havde diarre hver dag? Diarré er et af symptomerne på irritabel tyktarm og er en daglig mareridt for syge.

For folk nye til IBS

For folk nye til IBS er diarré defineres af Rom II-diagnostiske kriterier som skammel frekvens større end tre gange om dagen. Derefter injiceres de tilknyttede symptomer på løs eller vandig afføring, hastesager (skulle køre på toilettet), der passerer slim, og / eller mavekramper. Ikke sjov! Husk i IBS musklerne i tyktarmen har unormal aktivitet. Affaldsmaterialer igennem systemet for hurtigt resulterer i diarré.

Med mig, også diarré bringer på svaghed. Jeg taber kalium let, og denne vigtige elektrolyt skal udskiftes med Gatorade eller kalium supplement. Med diarré får du dehydreret, så erstatter væsker er så vigtig. For andre (ligesom min ægtefælle), diarré forårsager ingen medicinske problemer. Alligevel IBS-D er sådan en ulejlighed og forårsager meget angst. Forestil dig at skulle løbe på toilettet flere gange, på arbejde eller ethvert sted, du besøger. Når man har min diarré tilbøjelige dage, det første sted, jeg kigger efter, når ud og om den nærmeste offentligt toilet - just in case.

Hvis du er diarré dominerende, kan du brug for hjælp fra medicin. Jeg bare starte med over-the-counter Pepto Bismol og denne tendens til at falde til ro mine tarme, men hvis et par doser af "pink stuff" ikke hjælper, jeg vende tilbage til Imodium (også en OTC medicin). Imodium og dens recept fætter, lomotil med til at bremse tarmens bevægelser og stoppe suset af det flydende indhold i tyktarmen. Denne tilbagegang proces giver vandet at blive absorberet af tarmene og skabe en mere dannet afføring.

Fyldemidler såsom opløselige fibre og psyllium produkter hjælper også

Fyldemidler såsom opløselige fibre og psyllium produkter hjælper også. I IBS-D, absorberer fiberen overskydende væske, der er den vigtigste forbindelse med diarré. Produkter gode for IBS-D er Metamucil (psyllium), Citrucel (methylcellulose) og FiberCon (polycarbophil). Jeg personligt tage Citrucel dagligt for at holde min krop reguleret, som hjælper mig skiftevis tilstand diarre og forstoppelse. Jeg synes også at tage kalk (uden magnesium) og fiskeolie (omega-3) kosttilskud bidrage til at danne afføring. Disse to kosttilskud er en del af mit vitamin regime dagligt.

Nu er der én anden produkt kaldet Questran at nogle læger for at diarré, især for folk, der har haft deres galdeblæren fjernet. Questran (cholestyramin) er en galdesyre bindemiddel. Det forhindrer galdesyrer fra stimulere tyktarmen. Jeg havde problemer med diarre efter min galdeblære fjernelse og tog Questran for en kort periode. Med tiden (justering til ikke at have en galdeblære), og spiser en fedtfattig kost, aftaget dette spørgsmål.

Kost er afgjort en vigtig faktor i at kontrollere symptomerne på irritabel tyktarm, og jeg vil diskutere disse tips i en anden stilling snart. Lav en vane at kontrollere denne blog ofte for nye emner.