Evb2

Symptomer på almindelige kønssygdomme

Det er vigtigt at vide, hvad de tegn på kønssygdomme er, så du kan fortælle, hvis du har en så snart som muligt.

Bakteriel vaginose
Den mest almindelige vaginal infektion hos kvinder i den fødedygtige alder er bakteriel vaginose. Selvom dens årsag ikke er helt forstået, BV forstyrrer balancen af ​​bakterier i en kvindes vagina og forårsager en overvækst af skadelige bakterier. Symptomerne kan omfatte udledning, en stærk fishlike lugt, smerte, kløe og brændende. I de fleste tilfælde ikke BV ikke forårsage nogen komplikationer, men det kan øge din modtagelighed for andre kønssygdomme eller infektioner.

Klamydia
Symptomer på klamydia er normalt ikke-eksisterende, men sygdommen kan skade dine reproduktive organer, og kan forårsage infertilitet, hvis det ikke er fanget tidligt, så det er især vigtigt at blive testet for denne STD under din årlige gynækologisk undersøgelse. Klamydia kan behandles og helbredes med antibiotika, men hvis du kontrakt klamydia fra en partner, der ikke er blevet behandlet, vil du fortsætte med at være inficeret igen.

Kønsvorter
Forårsaget af en stamme af human papillomavirus (HPV), kønsvorter vises som små kødfarvede eller blomkål-lignende bump på vulva og på bækkenbunden område. Vorter kan også forekomme internt i skeden og på livmoderhalsen, som er en af ​​grundene til det er vigtigt at få en årlig gynækologisk undersøgelse. HPV kan også øge din risiko for livmoderhalskræft, hvis venstre uopdaget. Som jeg nævnte tidligere, kan kønsvorter blive indgået kontrakter, selv hvis du øver sikker sex, mens de ikke kan helbredes, kan symptomerne behandles.

Gonoré
De fleste kvinder oplever ikke nogen symptomer fra gonoré og hvis de gør, kan symptomerne omfatter smerter eller brændende under vandladning, gullig og undertiden blodige udflåd og blødning mellem menstruationer. Gonoré inficerer livmoderhalsen, livmoder, æggeledere, og urinrøret og kan forårsage underlivsbetændelse. I de fleste tilfælde kan gonoré behandles og helbredes med antibiotika.

Herpes
Der er to typer af herpes-virus: type 1, som oftest forårsager oral herpes, og type 2, der normalt forårsager genital herpes. Oral herpes vises som forkølelsessår på ansigt og mund. Genital herpes vises som en udslæt eller bump på eller omkring kønsdelene eller anus, ledsaget af kløe eller brændende. Den udslæt kan udvikle sig til vabler eller sår i mere alvorlige udbrud. Sommetider flulike symptomer er også til stede, men herpesudbrud er ikke altid ledsaget af fysiske symptomer. Antallet af udbrud varierer meget fra person til person, afhængigt af styrken af ​​virus og livsstil valg. Nogle mennesker oplever et udbrud, og aldrig har en anden, mens andre har flere udbrud om året. En typisk udbrud varer fra to til 12 dage. Symptomerne på herpesvirus kan behandles med antivirale lægemidler, men selve sygdommen kan ikke kureres.

Hepatitis B
Hepatitis B er den mest let forhindres STD, da en vaccine eksisterer for at forebygge infektion, men når sygdommen er blevet overført, er der ingen kur, blot antiviral medicin til behandling af infektionen. Hepatitis B ikke har nogen seksuelle bivirkninger, men virus kan angribe leveren. De mest almindelige symptomer er gulsot, træthed, mavesmerter, kvalme og tab af appetit, men 30 procent af mennesker med hepatitis B oplever ingen symptomer overhovedet. Ud over at være spredt gennem vaginal, anal og oral sex, kan hepatitis B blive videregivet gennem intravenøst ​​stofmisbrug.

HIV
Hiv overføres ved ubeskyttet vaginal, anal og oral sex og ofte gennem kontakt med en smittet persons blod. Fordi virus kan være i dvale i flere år, de tidlige symptomer på hiv er vanskelig at opdage. Derfor er den eneste måde at vide, hvis du har HIV at blive testet. Advarselstegn på HIV kan omfatte vægttab, træthed, hævede lymfekirtler i armhulerne, lysken eller halsen, diarré, der varer i mere end en uge, og usædvanlige pletter under huden eller inde i munden, næse eller øjenlåg. HIV-infektion udvikler sig ofte til AIDS, som er permanent svækkelse af immunsystemet.

Fladlus
Også kendt som krabber, fladlus er parasitiske insekter, der oftest spredes via seksuel kontakt, men i sjældne tilfælde kan de spredes via sengetøj, håndklæder og tøj. (På trods af en populær misforståelse, CDC rapporterer, at det er usandsynligt, at kontrakten fladlus fra et toiletsæde.) Omfatte symptomer kløe i pubesområde, synlige nit (lus æg), og kravlende lus i kønsbehåring og kønsdelene, men nogle gange fladlus kan også sprede sig til andre grove kropsbehåring - på benene, i armhulerne eller i ansigtet. Denne STD kan behandles med en over-the-counter lus-drab shampoo eller receptpligtig medicin.

Syfilis
Sår fra syfilis forekommer generelt om de eksterne genitalier og endetarmen, men de undertiden synes på munden og læberne. Syfilis er indgået gennem direkte kontakt med en af ​​disse sår. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC), er mænd 3,5 gange mere tilbøjelige end kvinder til kontrakt syfilis. Sygdommen udvikler sig i tre faser. I den primære fase en person vil opleve en enkelt, smertefrit sår på kønsdelene eller i munden. Hvis infektionen ikke behandles, vil det videre til det sekundære trin og forårsage en nonitching hududslæt, der vil forsvinde uden behandling. Andre symptomer kan omfatte feber, hævede lymfekirtler, ondt i halsen, pletvis hårtab, hovedpine, vægttab, muskelsmerter og træthed. Hvis venstre ubehandlet, vil infektionen flytter ind i sin afsluttende fase og angribe hjernen, nerver, øjne, hjerte, blodkar, lever, knogler og led.

Trichomoniasis
CDC rapporterer, at trichomoniasis er den mest almindelige kureres STD hos unge, seksuelt aktive kvinder. Den overføres via genital kontakt, symptomer forekommer normalt fem til 28 dage efter eksponering og kan omfatte en gul, grøn eller grå skummende udflåd med en stærk lugt, ubehag ved sex og ved vandladning, og irritation og kløe i kønsdelene. I sjældne tilfælde kan trichomoniasis forårsage lavere mavesmerter. Denne STD kan normalt behandles med en enkelt dosis af receptpligtig medicin metronidazol.