Evb2

Styring husstand skimmel

For at forhindre mug i at vokse i dit hjem, holde alt så tør som muligt. Regelmæssigt kontrollere rør til drypper og utætheder.

Ligegyldigt hvor rent du holder dit hjem, have nogle mug er uundgåelig, især hvis du bor i et fugtigt klima. Hvis du har mug inde i dit hjem, men kan du tage skridt til at reducere sin vækst - hvilket er særligt vigtigt for folk, der er allergiske over for svampesporer, der er udgivet af mug.

"Forme brug for en slags fødekilde for vækst," siger Julie McNairn, MD, en allergolog og immunolog i privat praksis i Middletown, Ohio. "Efter at have ting, der ikke er godt rengjorte kan tillade formene at vokse."

Mold allergi: skimmel elsker vand

Før du angriber dit problem, er det godt at vide præcis, hvad du er oppe imod.

Svampesporer bevæger konstant gennem luften, både i og uden for hjemmet. Når de finder en fugtig plet, de hævder det. At fugtig plet kunne være på papir, fødevarer, træ, gips, og tæpper.

Da skimmel elsker noget vådt, måde at kontrollere dens spredning er at holde alt så tør som muligt.

Mold allergi: indkredsning mug i dit hjem

Mold vil opsøge vådrum i dit hus, ligesom badeværelser, køkken og kælder. Kombiner et fugtigt miljø med en organisk "fødekilde" for skimmel, såsom rådnende mad eller stueplanter, og skimmel kan trives i dit hjem.

En måde at afgøre, om du har overdreven skimmelvækst i dit hjem er at være meget opmærksom på dine symptomer på allergi. Mange mennesker, der har en form allergi vil bemærke, at deres symptomer forværres, når de træder spjæld områder i hjemmet.

En anden nøgle til en underliggende mold problem i dit hjem er en muggen lugt, bemærker dr McNairn. Hun siger, at hvis du opdager denne type lugt, er det nok tid til at tage skridt til "at fjerne kilden til fugt og mug."

Mold allergi: oprydning skimmel

Prøv at minimere din eksponering til at forme selv mens du rense det op. The Environmental Protection Agency (EPA) foreslår du bære handsker og en speciel maske kaldes en N-95 respirator. Den leveres med en patron til at fange formen, før du inhalerer det. De maske koster omkring 15€, og kan købes på de fleste isenkræmmere. Bare sørg for at læse vejledningen om, hvordan man bære maske ordentligt.

Synlig mug på overflader såsom dine vægge eller fliser kan være forsigtigt skrubbes væk med vand og sæbe. Efter afvaskning af skimmel, tørre området helt for at modvirke mug i at vende tilbage. Tæpper, der har en mugne, muggen lugt kan have til at blive kasseret, da det er ofte vanskeligt at rengøre og tørre det grundigt.

Styring skimmelvækst: vand

For at forhindre skimmelvækst, tjek dit hjem for:

 • Stående vand. Stillestående vand er en legeplads for forme, så jævnligt tørre op nogen vandpytter, som kan ophobes i dit køkken og badeværelser.
 • Lækager. Utætheder i dit VVS eller tag kan forårsage vand til at samles, som vil fremme væksten af mug. Straks reparere eventuelle lækager, som du opdager.

Styring skimmelvækst: air

Husk, at skimmelsporer rejse gennem luften, så det er nyttigt at fange dem, før de lander på overflader i dit hjem. For at gøre dette:

 • Udluft. Ventilation dit hjem kan hjælpe med at flytte luft omkring og sænk fugtighed. Åbne dine vinduer og ved hjælp af en ventilator i dit badeværelse kan være afgørende for skimmel forebyggelse.
 • Udskift luftfiltre. Regelmæssigt erstatte dine luftfiltre kan også reducere mængden af mug i dit hjem.
 • Brug en affugter. En affugter placeret i din kælder kan eliminere fugt og modvirke skimmelvækst.

Forebyggelse skimmelvækst

Vær sikker på at rense de områder, hvor skimmel kan trives hyppigt med sæbe og vand. Disse områder omfatter:

 • Injicerede områder af dit badeværelse og køkken
 • Skraldespande
 • Befugtningsapparater
 • Klimaanlæg
 • Køleskabsdøre
 • Bundbakker

Igen, glem ikke at tørre alle disse overflader grundigt.

Andre strategier for at forhindre skimmelvækst omfatter:

 • Clear rod. Gamle bøger, aviser, tøj og sengetøj, der ikke længere bruges kan fremme væksten af mug, så klart disse elementer ud af dit hus.
 • Store fødevarer. Put mad væk i lukkede beholdere for at mindske chancerne for skimmelsvamp.
 • Undgå tæpper. Have tæpper i fugtige områder, såsom din kælder, køkken eller badeværelse, kan føre til skimmelvækst. Vælg fast overflade gulve i disse områder for at forhindre skimmelvækst.
 • Limit stueplanter. Da stueplanter kan havnen forme, fjerne dem kan hjælpe med at reducere dine mug allergi symptomer.

Styring skimmelvækst: Husk udendørs

Hvis du har en luft filtreringssystem, der bringer udeluft ind i dit hjem, så sørg området omkring indtagelsen enheden er ryddet af blade, mug fødekilder, såsom rådnende vegetation, kompost bunker, og hø.

Holde luftfugtigheden i dit hjem under 45 procent, og regelmæssigt rense potentielle skimmel kilder er dit bedste forsvar mod indendørs mug. Da der er ingen måde helt at undgå at komme i kontakt med mug, snak med din allergolog om, hvorvidt medicin eller allergi skud kunne bidrage til at reducere dine mug allergisymptomer som godt.