Evb2

Stress: En alvorlig astma udløser

Når stressniveau komme ud af kontrol, astma symptomer kan blusse. Find ud af hvordan at slappe af, trække vejret, og forhindre et astmaanfald.

Mens føler dig stresset, er ikke godt for din generelle sundhed, kan det også udløse astmaanfald lige så meget som røg, kæledyr, forurenet luft, og alt andet, der får din astma til at blusse. Den eneste forskel - stress kan være meget sværere at undgå.

Der er en klar sammenhæng mellem stress og astma, siger Jonathan Bernstein, MD, en immunolog og professor ved University of Cincinnati i Ohio, som bemærker, at en række publicerede undersøgelser har vist et stærkt forhold, og mere forskning er i gang.

Astma og stress: Et kompliceret forhold

Der er mange dele til astma-stress forhold. Ukontrolleret astma kan i sig selv skaber stress - hvis du har problemer med at tage i luft, er det forpligtet til at skabe angst og til gengæld din astma værre gøre. Hvad mere er, har visse stressende facetter af hverdagen været forbundet med astma, siger Bernstein. Familie, økonomisk eller arbejde stress har vist sig at forværre astma og den totale alvor af sygdommen, selv om den nøjagtige mekanisme, ved hvilken dette sker ikke er klart, Bernstein.

De fysiske effekter af stress, og en lind strøm af følelser kan fungere som astma udløsere. Når folk græde eller få angst og ubehag, åndedrættet bliver hårdere, hurtigere og mere lavvandede. Grædende øger også sekreter, ligesom slim, som kan gøre vejrtrækning sværere og gøre astma symptomer meget værre. Desuden kan stress svække dit immunforsvar, øge sårbarheden over for astmaanfald og infektioner, forværring astmasymptomer.

Håndtere stress, ånde lettere

Det er vigtigt for folk med astma at anerkende og tage handling, når de føler stresset og mærke deres astma symptomer forværres. Vejrtrækning afspændingsteknikker, der måske allerede være en del af din strategi for at styre astmasymptomer er gode at bruge, når stress strejker og vejrtrækning bliver vanskelig. Brug disse ekstra tips til at håndtere stress og undgå denne alvorlige astma udløser:

  • Få regelmæssig motion for at lette stress. Diskuter detaljerne, hvad der ville være et nyttigt øvelse regime for dig med din læge.
  • Prøv at undgå stressfaktorer. Lyder indlysende, men snarere end at ignorere problemer, der forårsager du stress, så prøv at håndtere relationer, eller finde måder at håndtere situationer, der skaber angst for dig.
  • Spørg om hjælp, når du har brug for det. Lad dig ikke bliver overvældet af ansvar, der forårsager stress og beder et astmaanfald.
  • Vær proaktiv at afhjælpe problemer. Slap ned og begynde at komme op med en handlingsplan eller opløsning snarere end blot bekymrende. Overveje at få hjælp fra en terapeut eller en anden mental sundhed professionel, hvis problemerne føle, at de ude af kontrol.
  • Eksperimenter med afspændingsteknikker. Ud over dybe åndedrætsøvelser, prøv progressiv muskelafspænding, yoga, meditation og guidede billedsprog.
  • Få organiseret. Find bedre måder at administrere dine daglige ansvar og forbedre time management.
  • Vedtage en regelmæssig søvn tidsplan. Mangel på søvn kan gøre stress og angst føler værre.
  • Gøre tid til at have det sjovt. Forkæl dig selv med en lille personlig nydelse hver dag med en hobby, fitness aktivitet, eller bare en kort tid ud fra daglige stressfaktorer.

Selvfølgelig er det vigtigt at holde astma under kontrol med den rigtige medicin. Men hvis der ud over, stress reduktion og undgåelse af andre astma udløsere er ikke nok til at holde dig trække vejret godt, så tal med din læge om andre måder at forbedre din astma management.