Evb2

Spotting tegn på en depressiv episode

Kom i harmoni med dig selv. At lære at spotte din depression symptomer kan hjælpe dig forhindre en nedadgående spiral.

Med mange tilstande eller sygdomme, ved du, når du føler dig syg. Du starter oplever smerte eller ubehag, brænde med feber, eller bare ondt over det hele. Men når man har en psykisk sygdom som depression, kan symptomerne ikke være så klar. De kan udvikle sig gradvist, selv når du er i behandling. Opmærksom på selv subtile ændringer i dine følelser og adfærd kan hjælpe dig med at forstå, hvordan depression påvirker dig og giver dig mulighed for at nå ud til hjælp, når depression symptomer overflade.

Tegn på depression: kigge indad

Det kan være svært for dig at genkende, når depression er på vej tilbage. "Ofte er problemet, at folk ikke har indsigt i, hvad der sker med dem," siger Adele Viguera, MD, associeret direktør for den perinatale og reproduktive psykiatri program på Cleveland Clinic i Ohio "De forsøger at forklare den væk.; de har tendens til at minimere, hvad de går igennem. "

Sporing af dine stemninger og symptomer kan hjælpe dig med at forstå dine følelser og spot tegn på depression, såsom små ændringer i dit humør, og situationer eller begivenheder, der kan udløse en depressiv episode.

At kortlægge, hvordan du føler, holde en kalender, som du bruger hver dag til at notere ned dit humør ved hjælp af en simpel skala - fra 1 til 10 eller 1 til 3, hvad der giver mening for dig. Hvis du begynder at lægge mærke til flere dårlige dage end gode dage, kan det være tid til at planlægge et besøg med din læge.

"At bringe sådan en kalender til lægens kontor kan hjælpe med behandlingen og kan justeres i overensstemmelse hermed," siger Dr. Viguera.

Skrivning i et tidsskrift er en anden teknik til at komme i harmoni med dine stemninger og følelser, og det "kan være meget nyttigt for nogle mennesker," Viguera tilføjer. Når kortlægning eller journalisering, notere eventuelle almindelige symptomer eller tegn på depression, og hvor alvorlig de er, såsom:

  • En følelse af tristhed, der fortsætter
  • Svært ved at sove eller sover mere end normalt
  • Ændringer i appetit (spiser mere eller mindre end sædvanligt)
  • Tilbagetrækning fra social interaktion
  • Miste interessen for hobbyer eller fornøjelige aktiviteter
  • Mangel på energi
  • Koncentrationsbesvær og huske
  • Følelse håbløs, hjælpeløse, eller negativ

Lær din udløser

Opmærksom på dine livsstilsvaner, herunder daglige rutiner, søvn tidsplan, og spisevaner kan også hjælpe dig med at administrere depression, som enhver afbrydelse i disse rutiner kunne udløse - eller giver - en depressiv episode. En depressiv episode kan også udløses af stress fra arbejde eller hjemme ansvar eller livsbegivenheder, såsom død af en elsket en, traume eller et vanskeligt forhold.

"Identifikation triggere bør være en del af behandlingen," siger Viguera. "Der bør være en plan for, hvordan man reagerer på disse udløser konstruktivt gerne gå en tur eller ringe til en ven". Men du kan ikke altid forhindre en depressiv episode. "Nogle gange er der ikke en trigger," tilføjer hun.

En lille hjælp fra dine venner

Ofte familiemedlemmer er de første til at bemærke depression symptomer, siger Viguera. De kan nævne, at du ikke har handlet som dig selv, eller at de er bekymret for dit følelsesmæssige sundhed.

Kære kan også opfordre dig til at søge behandling. Planlægning en aftale med din praktiserende læge eller en psykiater er en god start, og hvis du har problemer med at genkende dine egne symptomer, der tager en elsket med dig til din udnævnelse kan hjælpe din læge at få et klart billede af din tilstand. En ven eller et familiemedlem kan forklare din læge dine særlige symptomer, hvordan du har ændret, og deres bekymringer om din mentale sundhed.

Du kan også trække på støtte fra en elsket en, hvis du føler dig lidt utilpas taler om dine følelser og har brug for støtte fra en fortrolig med dig at udtrykke dig. Udenfor lægens kontor, kære kan hjælpe dig med at overholde dine anbefalede behandling og terapi.

Din læge-patient forhold

Det er vigtigt at drøfte eventuelle tidlige tegn på en forestående depressiv episode, siger Viguera. Husk, at en depression symptom kunne være svært ved at sove eller har svært ved at koncentrere på arbejdspladsen.

At opbygge et konstruktivt forhold med din læge, se på det som et partnerskab - du nødt til at være åben omkring alt, så din læge kan hjælpe dig med at få det bedre. "Patienter bør være ærlige om, hvordan de føler, hvis de er i overensstemmelse med deres medicin, hvilke bivirkninger de kan have, og hvilke vanskeligheder, de kan have i terapi," siger Viguera.

Regelmæssig opfølgning besøg med din læge er meget vigtig, da "depression er et tilbagevendende og til tider kronisk sygdom," Viguera siger. "Under en episode, bør du mødes med din læge mindst en gang om måneden." Alvorlige symptomer kan kræve mere hyppige besøg. Når du føler dig godt, bør du følge op med din læge om hver tre til seks måneder.