Evb2

Spotting tegn på depression

Almindelige symptomer på depression omfatter skyldfølelse, irritabilitet, og med en følelse af tristhed, der ikke vil gå væk.

At være i en "blå stemning" sommetider er en normal del af livet. Hvis du mister en elsket en eller afskediget fra dit job, er det naturligt at være ked af det. Når du har depression symptomer på grund af et stress, der er sket i dit liv, kaldes det "situationsbestemt depression." De fleste mennesker kommer fra situationsbestemt depression over tid, selvom det kan tage dage eller uger.

Men når depression symptomer bare ikke vil gå væk, og depressionen begynder at forstyrre din evne til at fungere normalt kaldes "klinisk depression" eller "svær depression". Major depression er en alvorlig sygdom, der kan vare i uger, måneder eller år. Hvis du har svær depression, er du nødt til at få hjælp, så det er vigtigt at vide, hvilke symptomer på depression kan indikere det.

Symptomerne på depression er overvældende. Folk kan beskrive depression som en "sort hul", som de bare ikke kan komme ud af. En følelse af forestående undergang er også almindeligt i denne type depression. Du kan føle livløse, halte, og apatiske.

Symptomer på depression: 10 advarselsskilte

Mennesker med alvorlig depression har ikke alle de samme symptomer, men de kan omfatte:

  • Tristhed. Når følelse trist er et symptom på depression, kan det optage føle håbløs og tom. Du kan opleve, at uanset hvor hårdt du prøver, du kan bare ikke styre dine negative tanker. Du kan finde dig selv skriger uden nogen indlysende grund.
  • Skyld. Mennesker med svær depression kan føle, at de er værdiløse og hjælpeløse. De kan endda opleve deres depression som et tegn på svaghed, og kan være alt selvkritisk.
  • Irritabilitet. Denne depression symptom kan få dig til at føle vrede, angst, eller rastløs. Mænd, der er alvorligt deprimerede ofte udtrykke deres depression gennem aggression eller uforsvarlig adfærd.
  • Psykiske symptomer. Hvis du har problemer med at koncentrere, træffe beslutninger, eller at huske detaljer, kunne disse være symptomer på depression. Mennesker med depression kan føle, at deres tankeprocesser har bremset.
  • Fysiske symptomer. Mennesker med depression har ofte ømhed og smerter, hovedpine, eller fordøjelsesproblemer, der ikke synes at have nogen anden medicinsk årsag og ikke reagerer på behandlingen.
  • Tab af energi. Hvis du har depression, kan du føler dig træt hele tiden. Mennesker med depression kan føle, at deres fysiske evner er bremset.
  • Tab af interesse. En fælles depression symptom er tab af interesse for fornøjelige aktiviteter ligesom sex, hobbyer eller sociale interaktioner. Dette kan også vise sig som at forsømme dine ansvarsområder og din fysiske grooming.
  • Sleep ændringer. Vågner for tidligt om morgenen, ikke er i stand til at falde i søvn, eller sover for meget kan alle være symptomer på depression.
  • Appetit ændringer. Ændringer i spisevaner på grund af depression kan resultere i at spise for meget eller for lidt. En vægtstigning eller tab af mere end 5 procent af din kropsvægt på en måned er en af ​​de advarselstegn på depression. Nogle mennesker oplever et tab af interesse for mad, mens det for andre fødevarer bliver en måde at kompensere for følelser af depression.
  • Selvmordstanker. Have tanker om at skade dig selv er en alvorlig symptom på depression og altid skal tages alvorligt. Hvis du tænker på selvmord, er du nødt til at få hjælp med det samme.

Symptomer på depression: ingen skam eller svaghed

Hvis du har nogle af disse klassiske symptomer på depression, og symptomerne er svære og har varet længere end et par uger, bør du søge hjælp. Det bedste sted at starte er med din læge.

Den europæiske Psychiatric Association siger, at klinisk depression påvirker 17 millioner europæere. I mange tilfælde går depression, kunne behandles med succes udiagnosticeret og ubehandlet, fordi symptomerne på depression ignoreres.

Depression er ikke et tegn på svaghed eller en grund til skam - det er en alvorlig sygdom. Den positive nyhed er, at selv i alvorlige tilfælde af klinisk depression, behandling er normalt meget vellykket. Og den tidligere behandlingen starter, jo mere succesfuld den er. Så du skal ikke vente.