Evb2

Spondylosis: når slitage årsager nakke-og rygsmerter

Spondylosis er aldersrelateret degeneration af rygsøjlen. Selv om det ikke kan helbredes, behøver du ikke at bare leve med smerten.

Hvis du vågner op med en stiv nakke eller ryg eller har smerter, der er værre om morgenen og om natten, kan du blive oplever spondylose, resultatet af konstante slitage på ryghvirvler og brusk i rygsøjlen.

Spondylosis er også kendt som cervikal spondylose, fordi det påvirker den cervikale del af din rygsøjle - dvs din hals. Andre navne for det er cervikal slidgigt eller nakke arthritis. Smerten af ​​cervikal spondylose kan sprede ind i din skulder eller ned din arm.


Har en back problem? Find en kiropraktor eller ortopædisk specialist.

Selv om de fleste almindeligt ses i halsregionen, kan spondylose påvirke andre dele af rygsøjlen og forårsage rygsmerter. Thoracic spondylosis påvirker midten af ​​ryggen og lænden spondylosis påvirker lænden, siger Anne Coffey, DC, en kiropraktor med AllCare Health Associates i Totowa, NJ

Spondylose symptomer og din risiko

Ikke alle med spondylosis har symptomer, men nogle mennesker har alvorlige tilfælde med svaghed, følelsesløshed og smerter - især rygsmerter. "Mest almindeligt," Dr. Coffey siger, "mennesker mærke en nedgang i mobilitet (vifte af bevægelse) og klager over stivhed."

Du kan opleve hovedpine fra cervikal spondylose, typisk på bagsiden af ​​hovedet. Tab af balance er også et symptom, men sjældne.

Den mest almindelige årsag til spondylosis er simpelthen aldring - den naturlige slitage, der opstår som vi alder, Coffey siger. Men alle er forskellige. "The naturlig del af aldring påvirker nogle mennesker mere end andre, afhængigt af hvordan vi bruger eller overforbrug vores kroppe," siger hun.


Relateret: rygmarven stimulation for rygsmerter relief

Spondylosis diagnose og behandling

At diagnosticere spondylose, vil din læge undersøge dig og spørge om dine symptomer og sygehistorie. Han kan bestille røntgenstråler, en MRI (magnetic resonance imaging) scanning eller en CT (computertomografi) scanning for at bestemme omfanget af din tilstand. Han kan også bestille en EMG (elektromyografi), hvis han er bekymret over nerve irritation eller nerveskader.

Spondylosis kan ikke helbredes, men det kan behandles. Nyttige behandlinger omfatter:

  • Varme og kolde pakninger. Anvendelse varme kan medvirke til at reducere nogle smerter og ømhed i led og muskler. Anvende koldt til betændte områder, kan også bidrage til at mindske hævelse. Du vil måske opleve, at varme bade og brusere yde nødhjælp.
  • God kropsholdning. Din kropsholdning kan påvirke den måde, du ser og føler. Hvis du har spondylose, er det vigtigt, at du forsøger at stå højt. Bøjet over tendens til at øge smerter i ryggen, så vær forsigtig med din krop mekanik.
  • Kiropraktik pleje. Kiropraktik manipulation eller mobilisering kan hjælpe med at reducere ledsmerter og inflammation og samtidig forbedre eller opretholde ledfunktion.
  • Fysioterapi og motion. Øvelser udføres under tilsyn af en fysioterapeut kan hjælpe med at reducere smerter. Ved at udøve regelmæssigt, vil du forbedre din kropsholdning og fleksibilitet, hvilket kan mindske din smerte.
  • Medicin. Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) hjælper med at reducere betændelse i de ramte områder, og er den første linje i behandling for smerter og stivhed spondylose årsager. Andre medikamenter omfatter muskelafslappende og de anvendes til behandling af kroniske smerter, herunder antidepressiva.
  • Kortison indsprøjtninger. Disse er givet i bestemte områder af rygsøjlen.
  • Surgery. Kirurgi er en sidste udvej til patienter, der ikke responderer på konservativ behandling, eller som mister mobilitet på grund af de degenerative forandringer forårsaget af spondylose.

I de fleste tilfælde er spondylose ikke forebygges, men det hjælper, hvis du forsøger at undgå nakke og ryg skader ved at bære beskyttelsesudstyr, når du dyrker sport, og ved at tage ordentlig pleje af din ryg og rygrad med gode arbejdsstillinger, regelmæssig motion og en sund kost.

Hvis du har mistanke om, at din nakke eller rygsmerter kan være spondylose, så tal med din læge om de symptomer og behandlinger, der kan arbejde bedst for dig.