Evb2

Spise ret til at forlænge dit liv

Fastholdelse af en sund kost og fokus på korrekt ernæring kan føje år til dit liv.

Face-elevatorer, Botox indsprøjtninger og andre anti-aging procedurer er alle de vrede - men lægerne har stadig ikke udviklet en kirurgisk procedure, der vil føje år til dit liv (ballonudvidelse tæller ikke). "Med penge nok, kan du altid se godt ud på ydersiden," siger Ralph Felder, MD, Ph.D., medforfatter af The Bonus Years Diet. "Vende modningen internt er meget vanskeligere." Og mens en sund kost vil ikke nødvendigvis gøre dig til at ligne Demi Moore, kan det forlænge dit liv.

At få nogle perspektiv på, hvad korrekt ernæring og kost kan betyde for dit helbred, så tænk på din krop som en motor - en maskine. Jo højere oktantal af brændstof, du har lagt i det, jo bedre det kommer til at køre. Nu overveje, hvad der kan ske med din interne maskineri efter ti års næring op på dobbelt burgere, fries og milkshakes: smerteligt langsomme blodgennemstrømning, og hærdede arterier. Ikke smuk.

Her er den gode nyhed: Ved at ændre din kost og begynder at spise rigtigt, kan du øge dine chancer for at nyde et længere liv. Her er hvordan man starter:

 • Læg op på super fødevarer
  Afslut med fokus på de åbenlyse syndere (tænk bøf med bearnaise, smøragtig kartoffelmos og fuldfed is), og begynde at laste op på sunde fødevarer. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i British Medical Journal, spise syv "super" fødevarer dagligt (rødvin, mørk chokolade, frugt, grøntsager, hvidløg, fisk og nødder), kan i de relevante portionsstørrelser reducere din hjertesygdomme risiko med 75 procent, og tilføje et gennemsnit på seks år til dit liv.

  "Den mørke chokolade og frugt og grøntsager sænke dit blodtryk. Hvidløg og nødder lavere LDL-kolesterol. Fisk beskytter mod hjertearytmier, blodpropper og inflammation," siger Dr. Felder. "Sammen disse fødevarer hjælpe med at beskytte endotel [Teflon-lignende belægning omkring dine blodkar], og mindske risikoen for hjertesygdomme."

 • Slash dit kalorieindtag
  Siden 1930'erne har undersøgelser vist, at kalorie-diæter forbedre sundhed og forlænge levetiden af ​​gnavere. Nu har forskere er ved at lære at skære kalorier kan have lignende gavnlige virkninger på mennesker. En undersøgelse i Journal of European Medical Association, for eksempel, fandt, at to markører for levetiden (fasteinsulin niveau, og kropstemperatur), blev sænket i mennesker ved længerevarende kalorie begrænsning.

  Det har længe været kendt, at holde overskydende pounds off kan afværge sygdomme samt føje år til dit liv. En undersøgelse af mere end 20.000 mandlige sundhedsarbejdere fundet slagtilfælde risiko til at være 30 procent højere i de anses for at være overvægtige - og dobbelt så højt i dem, der betragtes overvægtige - i forhold til mænd, hvis vægt var i normalområdet. Undersøgelsen kategoriseret disse individer ved body mass index (BMI), et mål for vægt i forhold til højden. Et BMI på 25. til 29. klassificerer en person som "overvægtig", en BMI på 30-39 betyder "fedme", og et BMI på 40 eller derover betyder "sygelig fedme".

  Selv hvis du er på en sund vægt, indledende undersøgelser viser, at skære dit daglige kalorieindtag med en tredjedel kan føje år til dit liv. "Kunsten er ikke bare at spise mindre, men for at sikre, at hvad du spiser er fyldt med næringsstoffer," siger Jonny Bowden, Ph.D., forfatter af de sundeste Måltider på Jorden. "Hvis de fleste af din kost er vegetabilske fødevarer, kan du spise et fænomenalt sundt (og påfyldning) kost på 1.400 til 1.500 kalorier om dagen." Spis syv kopper spinat, for eksempel, og du har forbrugt kun 100 kalorier.

 • Go middelhavet
  Ernæringseksperter konsekvent rapporterer, at en Middelhavs-stil kost - herunder frugt, grøntsager, fuldkorn, fisk og en daglig glas rødvin - fremmer levetiden. Faktisk viser undersøgelser, at denne type kost sænker blodtrykket, reducerer inflammation og beskytter mod alvorlige sundhedsmæssige betingelser spænder fra kræft til slagtilfælde. I to separate undersøgelser, fandt forskerne, at "gå Middelhavet" ikke kun beskytter mod Alzheimers sygdom, men også gør det muligt for folk, der har sygdommen til at leve et gennemsnit af fire år længere. Jo tættere Deltagerne klæbet til kosten, jo større udbytte, de oplevede.
 • Fremhæve en plantebaseret kost
  Du vil blive hårdt presset for at finde en ernærings ekspert, der vil argumentere imod at spise mere frugt og grønt. Vegetabilske fødevarer er fyldt med antioxidanter, kraftfulde sygdomsbekæmpende kemikalier, der hjælper modvirke skader fra frie radikaler, iltning, stress, forurening og andre miljømæssige toksiner. "Folk, der bor i lang tid har tendens til at spise en masse vegetabilske fødevarer," siger Bowden. "Disse er de mest næringsrige fødevarer på planeten De er fyldt med flavonoider, fenoler, polyphenoler, og tusindvis af andre kemikalier, vi har ikke engang opdaget endnu -. Og alle af dem hjælpe med at forhindre sygdom."