Evb2

Smagen point kost

Denne diæt er baseret på neurovidenskab af appetit og lærer Dieters at reducere sult ved at organisere måltider baseret på varianter. Lær de fordele og ulemper ved smagen point kost og om det kunne hjælpe dig med at tabe.

Flavor Punkt Diet, skabt af Yale læge David L. Katz, MD, sætter sig for at hjælpe dig med at tabe og holde det ud uden at føle sig sulten ved at lære dig at organisere dine kostvaner ifølge de varianter af mad, mens du stadig spise en afbalanceret kost. Men kan en kost baseret på din smag knopper spell succes?

Smagen point kost: hvordan det fungerer

"Princippet om Flavor Punkt Diet er baseret på fysiologi smag," siger Jeannie Gazzaniga-Moloo, ph.d., RD, en diætist og en talsmand for den europæiske Diætetiske Association. "Når en smag er smagt flere gange i løbet af dagen, hjernens appetit center er hurtigere tilfreds, så kroppen sanser mæthed hurtigere, og vi spiser færre kalorier."

Gazzaniga-Moloo siger Flavor Punkt Diet arbejder for at reducere appetitten på to niveauer. Ud over at hjælpe dig med at organisere din spise omkring bestemte varianter du gentage hele dagen, viser Flavor Punkt Diet bog, co-skrevet med Dr. Katz kone Catherine, hvordan du kan tilberede måltider, eller vælge fødevarer, der er minimalt forarbejdet og derfor ikke indeholder mange varianter blandet sammen.

Smagen point kost: planen

Kosten er organiseret i tre faser. Første fase indebærer planlægning dine måltider omkring en bestemt smag, kaldet smag temaer. For eksempel fremhæve alle de måltider til den første dag i kosten smag af rosiner og korender. Morgenmad består af hele korn korn med rosiner, frokost er en solbær-linser spinat salat. På dag to eller ananas dag, er der en ananas smoothie til morgenmad, en ananas-valnød kylling salat til frokost, og ananas rejer til middag.

"Phase to af madplan inkluderer et større udvalg af daglige varianter, hvorved kun måltider, ikke hele dage, er smag-tema", siger Gazzaniga-Moloo. Fase tre, som er beregnet til at være den fase, du kan fortsætte i det uendelige, kan du vælge dine egne måltider er baseret på de principper, du har lært i fase et og to.

Flavor point kost: prøve menu

Som nævnt i fase et, på en given dag alle, at dagens måltider følger et tema mad. Som et eksempel, er her "spinat Day" fra den tredje uge:

 • Morgenmad: Spinat og fetaost omelet med fuldkorn toast
 • Snack: Crackers eller baby gulerødder med spinat-yoghurt dip
 • Frokost: Tyrkiet og spinat salat
 • Middag: Pasta med spinat marinara sauce, salat og blandede bær

Flavor point kost: pros

Flavor Punkt Diet har en masse at anbefale det:

 • Kosten er nærende. "Som bør forventes fra en læge med Dr. Katz legitimationsoplysninger, kosten planen er ernæringsmæssigt sund," siger Gazzaniga-Moloo. "Smagen temaer i hele bogen bygger på en overflod af frugt og grøntsager, fuldkorn, nødder, fisk og fjerkræ, og tilskynde begrænse fedt og vælger sundere snacks."

  Udover at være velafbalanceret, mødes kosten det amerikanske Department of Agriculture er Dietary Guidelines for europæerne, siger Katie Clark, RD, CVU, MPH, en diætist og assisterende klinisk professor i graduate sygeplejeskolerne ved University of California, San Francisco. Dr. Katz understreger også fiberrig.
 • Den kost understreger vægtkontrol gennem kalorieindhold reduktion. Alle måltid planer er 1.000 til 1.500 kalorier. "Selv snyde dag [som involverer varianter såsom chokolade] er kalorie-kontrolleret," siger Clark.
 • Planen er godt lagt ud. Gazzaniga-Moloo siger bogen er let at forstå. Clark tilføjer, at Katz giver mere end 100 opskrifter og menuer til at få dig gennem seks uger af kost planen.
 • Det hjælper folk til at tabe. "De fleste mennesker, der abonnerer på Flavor Punkt Diet vil tabe sig, som de ville gøre med ethvert lavt fedtindhold, kaloriefattig diæt, der tilskynder fysisk aktivitet," bemærker Gazzaniga-Moloo. Kosten anbefaler 30 minutters daglig motion, der kombinerer aerobe øvelser med dem, for muskel toning.

Flavor point kost: cons

Der er et par ulemper med planen:

 • Konceptet kan tages for langt. Hvis det sker, kan kosten blive for restriktiv med hensyn til de mange forskellige fødevarer, der spises. Spise en række fødevarer er en vigtig del af sunde kostvaner, et punkt understreges af ADA og USDA.
 • Den kost kan være en udfordring at følge. Clark siger opskrifter er en smule kompliceret, kedelig, og tage en masse forberedelse tid. Gazzaniga-Moloo tilføjet, at hvis en familie med små børn, især kræsne, der forsøger at følge denne madplan, kan det være svært at få børnene til at spise disse smag-tema måltider.
 • Der er ikke meget forskning dokumenterer succes. Clark siger bare om al den forskning, forfatteren citerer er hans egen, hvilket rejser spørgsmål om mulig skævhed.
 • Planen er "noget popsmart," siger Clark. "[Det er] usandsynligt, at" smag "er det vigtigste begreb i valg af fødevarer til vægttab."

  Flavor point kost: kortsigtede effekter, langtidsvirkninger

  "De kortsigtede effekter er appetit mæthed og vægttab," siger Gazzaniga-Moloo.

  Ifølge bogen, er det muligt at tabe op til 16 pounds i seks uger "hvilket er en rimelig vægttab mål," siger Clark. Som for langtidsvirkninger, tilføjer Clark, "[The] Forfatterne håber, at ved fase tre, du er ved at vedtage [planen] for livet, hvor du vælger fødevarer, der fokuserer på [a] kort liste over ingredienser."

Flavor point kost: Er det for alle?

Hvis du har diabetes eller andre sundhedsmæssige forhold, bør du konsultere din læge, før du begynder denne diæt, siger Gazzaniga-Moloo.

Clark siger, dem, der ikke dygtige kokke eller foretrækker en simpel kost måske ikke ønsker at prøve Flavor Punkt Diet: "Det er en god læser, men jeg tror ikke, det er den mest fornuftige tilgang til vægttab."

Men hvis du er på udkig efter en ny og sund kost og har tid og evner til at forberede måltider, kan det bare være den nye twist, du leder efter. Som Gazzaniga-Moloo siger: "Med vægt på smag, kan Flavor Punkt Diet bare sætte nogle nydelse tilbage til at spise for dem, der forsøger at tabe sig og spise sundere."