Evb2

Sådan måler blodsukkeret

Kom nøjagtige resultater fra din blodsukkerapparat er afgørende for god diabetesbehandling. Her er hvordan man kan sørge dine resultater er korrekte.

Når du har type 2-diabetes og stole på medicin og muligvis injektioner af insulin for at holde blodsukkeret stabilt, måling blodsukker jævnligt er nøglen. Dette indebærer at tage en lille blodprøve, ofte fra en finger pik, og bruge en blodsukkerapparat, der læser, hvor meget sukker (glukose) er i denne prøve.

Det lyder simpelt, men nøjagtig måling blodsukkeret for diabetes forvaltning kræver ikke blot korrekte procedurer og teknikker, men også udstyr, der giver konsistente og korrekte resultater. Den amerikanske Food and Drug Administration er øjeblikket ved at gennemgå blodsukkerapparater til at sikre nøjagtigheden for sikkerhed og sundhed for mennesker med diabetes. Men indtil denne gennemgang er færdig, skal du sørge for, at du tager de mest præcise blodsukker aflæsninger mulige.

Måling blodsukker: Brug det rigtige udstyr

Til korrekt kontrollere dit blodsukker, skal du bruge:

 • Spritservietter til at rense huden
 • En steril lancing værktøj til at punktere din finger
 • Teststrimler
 • En blodsukkerapparat at læse teststrimlen

Her er nogle tips til at forberede dit udstyr for at få den mest præcise blodsukker målinger:

 • Bliver meget fortrolige med dette udstyr. Før du begynder at bruge din blodsukkerapparat, læse retninger, og derefter følge dem nøje.
 • Brug kun kompatible teststrimler. Du behøver ikke at købe mærkevare teststrimler, men det er vigtigt, at teststrimlerne er lavet til at arbejde med netop din blodsukkerapparat for præcise resultater. Brug forkerte teststrimler - betyder dem, der ikke er designet til dit apparat - kan give forkerte resultater, når der måles blodsukkeret.
 • Sørg for, at teststrimlerne ikke er udløbet. Kontrollér udløbsdatoen på teststrimlerne og kassere forældede strimler.
 • Rengør apparatet regelmæssigt. Sørg for at din blodsukkerapparat er ren, med ingen snavs på linsen af maskinen.
 • Kalibrer maskinen. Input kalibreringen kode, der er trykt på din flaske teststrimler i dit blodsukkerapparat, når du teste din maskine.
 • Tjek resultaterne fra dit apparat mod laboratorie blodsukker resultater ved hjælp af dit apparat på samme tid, du har blod udtages til et laboratorium blodsukkeret. Sammenligne resultaterne.

Måling blodsukker: test tips til nøjagtighed

Efter disse grundlæggende trin, hver gang du tjekke blodsukkeret vil yderligere bidrage til at sikre nøjagtighed:

 • Start altid med rene hænder. Grundigt vaske og tørre dine hænder, før du begynder at bruge dit udstyr.
 • Rens området, før du pik din hud. Swipe din spritserviet over huden, hvor du vil trække blod, som regel en fingerspids. Brug af sterile lancing værktøj, pik huden og forsigtigt placere dråbe blod på din test strip. Sørg for at du får nok blod på teststrimlen for måleren til præcist læse det - vejledningen skal fortælle dig, hvor meget blod maskinen behov for at få en god læsning.
 • Placer teststrimmel i blodsukkerapparat. Sørg for at du følger anvisningerne på præcis, hvordan du gør dette, som at indtaste det forkert, kan resultere i en unøjagtig læsning.
 • Gennemgår resultaterne. Kontroller det nummer, glukosemåleren giver dig og sammenligne det med, hvordan du føler. Giver det mening? Hvis du oplever symptomer på lavt blodsukker, men din blodsukkerapparat siger dit blodsukker er højt, stoler på din tarm og tjekke med din læge eller producenten af ​​dit blodsukkerapparat.

Vide, hvor meget glukose, du har i dit blod er afgørende for god diabetes ledelse og kommende fremskridt inden for teknologi vil hjælpe diabetespatienter få mere nøjagtige oplysninger. Indtil da, skal du følge disse retninger for at få den mest præcise blodsukker målinger muligt.