Evb2

Sådan hjælper nogen, der har et slagtilfælde

Vidne til en elsket en oplevelse et slagtilfælde er skræmmende, men at holde resterende ro måske bare redde deres liv. Her er hvad du kan gøre.

Ingen ønsker at se en elsket at blive et slagtilfælde offer. Men hvis du har brug for at tilbyde slagtilfælde hjælp, hurtig indsats er vigtig.

"Efter en akut slagtilfælde, er tiden af ​​afgørende betydning," siger Matthew D. Vibbert, MD, assisterende professor i neurologi og neurokirurgi ved Thomas Jefferson University i Philadelphia. "Jo før en person, der lider et slagtilfælde bliver til en skadestue, jo mere sandsynligt lægerne kunne genskabe blodgennemstrømning til det berørte område, hvilket sparer hjerneceller. Jo flere hjerneceller vi sparer, jo bedre er chancerne for et godt opsving. "

Her er hvad du skal gøre for at handle hurtigt og hjælpe et slagtilfælde offer:

  • Kender alle slagtilfælde symptomer. Der er visse slagtilfælde symptomer, du bør være i stand til at genkende. Ethvert pludseligt indsættende problemer med syn, tale - enten slurring ord eller taler nonsens - eller svaghed på den ene side af ansigtet eller kroppen er tegn på slagtilfælde, siger Dr. Vibbert. "Forvirring, uopmærksomhed, og hovedpine kan også ledsage slagtilfælde. Hvis du er i tvivl, så få det tjekket ud. Må ikke vente med at se, om det går '. "
  • Ring 911 ". Spild ikke tiden ved at kalde et familiemedlem, en ven eller personens lægen," opfordrer Daniel Labovitz, MD, en assisterende professor i neurologi ved Albert Einstein University College of Medicine / Montefiore Medical Center i New York. Det er vigtigt at få slagtilfælde hjælp med det samme for at øge chancerne for en fuld helbredelse. "Kald 911. Det er okay, hvis det viser sig, at symptomerne ikke er fra slagtilfælde, "siger han.
  • Ophold med din elskede. Når der tilbydes slagtilfælde hjælp, du har brug for at sikre, at ingen yderligere skade kommer til slagtilfælde offer. "Bo med patienten for at forhindre dem i at falde eller yderligere at skade sig selv, "siger Vibbert.
  • Tag et par noter. Notér det tidspunkt, hvor slaget fandt sted. "Det er kritisk vigtigt oplysninger senere," siger Vibbert. Hvis patienten tager medicin, lave en liste over, hvilke af dem (herunder dosering, hvis du kender det), og bringe det til hospitalet, tilføjer han. Hvis det er muligt, bringe de faktiske medicin til hospitalet med dig.
  • Må ikke tilbyde den person mad eller medicin. "Selvom de fleste slagtilfælde skyldes blokering i en arterie, er nogle slag forårsaget af blødning fra en arterie, der brast," siger Dr. Labovitz. "At give aspirin til en person med denne betingelse kan gøre det værre."
  • Bevar roen. Selv om det kan være svært, er det vigtigt at komponere selv og sikre slagtilfælde offer, at alt kommer til at være okay. "Prøv at koncentrere sig om situationen, og minde dig selv om, at du gør alt, hvad du kan for at hjælpe," siger Danielle Haskins, MD, medicinsk direktør for Stroke Center på Saint Barnabas Medical Center i Livingston, NJ "berolige din elskede, du nyresten 't gå overalt og at hjælpen er på vej. "
  • Hold et positivt livssyn. "Når de får den hjælp, de har brug for, de fleste patienter forbedres nok til at vende hjem og fungerer uafhængigt, selv om de har nogle permanente symptomer," siger Labovitz.

"Det er nyttigt at vide, at et slagtilfælde normalt starter ud på sin mest alvorlige, og derefter forbedres, til tider meget hurtigt," siger Labovitz. "Der er masser af plads til håb. Staying rolig og tænke klart kan virkelig hjælpe. "