Evb2

Sådan arbejder tæt sammen med din Crohns læge

Holde en åben dialog med din gastroenterolog vil hjælpe finjustere din Crohns behandlinger og hjælpe med at sætte Crohns symptomer i remission.

Crohns sygdom er en kompliceret medicinsk tilstand. Finde de mest effektive Crohns behandlinger er som regel resultat af at arbejde tæt sammen med din læge, sandsynligvis en gastroenterolog, en specialist i sygdomme i fordøjelsessystemet.

Du og din gastroenterolog vil overvåge din tilstand sammen. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om nogen af dine Crohns symptomer eller Crohns behandlinger, vil du ønsker at ringe til din læge for at få svar. Hvis du er i remission, du sandsynligvis kun brug for at se din gastroenterolog om hvert halve år, men hvis du begynder at opleve en forværring af Crohns symptomer, bør du planlægge et besøg så hurtigt som muligt.

Den måde at få mest ud af din løbende dialog med din læge er at holde styr på din Crohns behandlinger og symptomer - du vil i stand til at give din gastroenterolog al den feedback, du kan om, hvad der virker og hvad der ikke er.

Maksimering kontor besøg

Holde en dagbog med dine spørgsmål om Crohns og eventuelle ændringer, du bemærker i dit helbred er en god måde at være forberedt på regelmæssige aftaler eller nødopkald, når Crohns symptomerne blusser eller forværres.

Hos kontor besøg, vil din læge gå over din Crohns behandlinger og sørg for din medicin regime er at give den mest symptomlindring muligt. Du skal være i stand til at fortælle din læge om din tarm frekvens, uanset om du ser noget blod i afføringen, hvor meget ubehag du har, og hvis du oplever andre symptomer - som alle kan du nemt notere ned i din dagbog på en regelmæssig basis. Det er den eneste måde, din læge kan være sikker på at behandle alle dine Crohns symptomer.

Du skal også bruge disse besøg til at stille de spørgsmål, du har været at indsamle. "Den måde, sundhedsvæsenet er sat op i dag, gastroenterologists - som gør alle læger - føler sig mere presset til at se flere patienter på mindre tid," siger Kevin A. Hommel, ph.d., Center for Fremme af behandling Vedhæftning til og Self-Management på Cincinnati Børns Hospital Medical Center i Ohio. "Takket være internettet, patienter er mere oplyste og har flere spørgsmål." Hvis man er usikker på, hvordan man kan spørge dem, skal du blot sige, "Jeg vil gerne afsætte to minutter til at tale med dig om de spørgsmål, jeg har, "Hommel siger.

Afhængigt af hvor du er i din Crohns behandling, kan disse spørgsmål hører hjemme på din liste:

  • Hvor ofte skal jeg tests? Skal jeg få dem, når jeg oplever en flare eller ej?
  • Hvordan vil du og jeg ved, når min medicin skal justeres?
  • Hvornår kan jeg forvente resultater fra nye medicin? Hvor lang tid før jeg ved, om det er eller ikke hjælper?
  • Hvad er bivirkninger af denne medicin? Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bemærker nogen af ​​dem?
  • Hvornår skal jeg gøre min næste aftale? Hvad hvis jeg oplever flere symptomer inden da?
  • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er i smerte, blødning, eller har andre spørgsmål, og jeg kan ikke se dig med det samme?

Hjælp til flare management

Må ikke være genert om at kontakte din læge, mellem planlagte aftaler. Det er nemmere at stoppe en flare da det begynder, end når den er fuld blæst. "Vi vil hellere høre fra dig, som du glide ned ad skråningen, ikke når du tumler ned til bunden af ​​dalen," siger Patricia Raymond, MD, en gastroenterolog og adjunkt på Eastern Virginia Medical School.

Hvis du har nødblus, kan din medicin skal justeres, Dr. Raymond siger. Men du bør aldrig forsøge at justere doserne eller hyppigheden af ​​din medicin på egen hånd, da det kan forårsage dine symptomer forværres.

I stedet nærmer dig din gastroenterolog ved at sige noget lignende, "Hør, er, hvad du ordineres ikke fungerer godt for mig. Kan vi tænke på andre måder at behandle det? "Siger Hommel.

Må ikke føler som hvis du generer din læge med dine spørgsmål eller bekymringer. "Hvis man mærke, at du har symptomer, gå videre og kalder," Raymond siger. "Jeg vil ikke sige til dig, 'Du har ikke brug for at ringe." Det er bedre at fejle på siden af ​​forsigtighed. "

Også være ærlig og fortælle din læge, hvis du har stoppet med at tage din medicin, uanset årsagen. Giv din læge en komplet liste over alt andet, du tager, herunder over-the-counter medicin.

Hold kontakten, ophold i remission

Under Crohns sygdom er en udfordring. Mens det ikke kan helbredes, kan det blive kontrolleret. Du er nødt til at arbejde tæt sammen med din læge for at få dine symptomer under kontrol. Når du gør, fortsætte med at arbejde med din læge, så de holder sig på den måde.