Evb2

Rejsendes diarré

Hvad er rejsendes diarré?

Rejsendes diarré er et fælles medicinsk problem for folk, der rejser fra de udviklede, industrialiserede lande til at udvikle områder af verden. Rejsendes diarré er undertiden kaldes af sine mere farverige navne: Montezumas hævn, Delhi belly, og Tyrkiets traver.

Højrisikoområder for rejsendes diarré omfatter udviklingslande i Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika Europa. Lav risiko områder omfatter de udviklede lande i Nordeuropa, Central Europa, Australien og Japan.

Hvad er årsagen til rejsendes diarré?

Rejsendes diarré er normalt forårsaget af en bakteriel infektion. Bakterier såsom Escherichia coli (E. coli), Campylobacter, Shigella eller Salmonella er de mest almindelige årsager. Disse bakterier er i vandet er forurenet med menneskers eller dyrs afføring. Drikkevand, vand, der anvendes til at vaske fødevarer eller vand til kunstvanding kan blive påvirket. Når den rejsende drikker dette vand eller spiser forurenet mad, han eller hun er sandsynligt at få diarré.

Almindelige kilder til bakterier, der forårsager diarré utilstrækkeligt eller rå fødevarer, forurenet mad eller forurenet vand (herunder isterninger).

Hvad er symptomerne på rejsendes diarré?

Rejsendes diarré kan være mild til svær. De fleste mennesker, der udvikler rejsendes diarré oplever symptomer inden for de første to uger, og ofte inden for 2 til 3 dage. Af ankommer i et udviklingsland område Symptomerne omfatter:

 • Diarré.
 • Mavekramper.
 • Mild til svær dehydrering.
 • Generel mangel på energi, kvalme og opkastning.
 • Feber, opkastning og afføring med blod eller slim. Disse symptomer, du har alvorlig diaré, hvilket er mere tilbøjelige til at føre til problemer med dehydrering. Dehydrering kan ændre virkningen af ​​anden medicin bliver taget, såsom p-piller eller malariamidler.

Hvordan rejsendes diarré behandles?

Behandling for rejsendes diarré omfatter drikkevand væske for at undgå dehydrering, idet håndkøbsmedicin, og i nogle tilfælde, antibiotika og intravenøs (IV) væsker.

 • Lad din mave hvile. Spis ikke i flere timer eller indtil du har det bedre.
 • Tag hyppige, små slurke af flaskevand eller kogt vand eller en rehydrering drink og små bidder af salte kiks.
 • Hvis det er muligt, drikker en løsning lavet med World Health Organization (WHO) rehydreringssalte. Pakker af saltene er tilgængelige i butikker og apoteker i de fleste udviklingslande. Tilsæt en pakke til kogt eller behandlet vand, og sørg for at læse instruktionerne vedrørende de korrekte mængder af salte og vand. Drik opløsningen inden for 12 timer, hvis de opbevares ved stuetemperatur eller inden for 24 timer, hvis nedkølet.
 • Begynde at spise en simpel kost af ligegyldige fødevarer, såsom kiks, ris, brød, kartofler eller bananer, som normalt vil hjælpe langsom diarré. Efter din diarré er væk, kan du spiser en almindelig kost igen.

Børn på 2 år eller yngre er i høj risiko for dehydrering af diarré. Hvis dit barn har diarre:

 • Giv dit barn en opløsning af WHO rehydreringssalte foruden hans eller hendes almindelig mad, så længe diarré fortsætter. Hvis dit barn har problemer med at holde væsker ned, så prøv at give hyppige slurke af skeen.
 • Fortsæt amning normalt. Flaskebørn bør drikke laktosefri eller reduceret laktose formler.
 • Feed dit barn stivelse, korn, yoghurt, frugt og grøntsager.
 • Søge læge omgående, hvis du eller dit barn har blodig diarré, feber eller vedvarende opkastninger og give rehydrering væsker i mellemtiden.

Håndkøbsmedicin

Håndkøbsmedicin kan hjælpe med at behandle diarré. Brug nonprescription antidiarrheal medicin, hvis du ikke har andre tegn på sygdom, såsom feber, mavekramper eller ubehag, eller blodig afføring. Hvis du har feber, blodig afføring eller opkastning, kan antibiotika være nødvendig.

Bismuthsubsalicylat, eller BSS (såsom Pepto-Bismol eller Kaopectate), har vist sig at være effektiv i forebyggelse og behandling af rejsendes diarré. Bismuth subsalicylates kan nedsætte virkningen af ​​lægemidler for at forebygge malaria, bør ikke anvendes i mere end 3 uger, og bør ikke tages af dem, der ikke kan tage aspirin. De kan få dig til at have et sort tunge eller sort afføring. Den sorte farve er normalt ikke alvorlige. Børste dine tænder og tunge efter at have taget en BSS kan beholde din tunge fra at dreje sort. Hvis dit barn eller teenager får skoldkopper eller influenza, ikke behandle symptomerne med over-the-counter medicin, der indeholder bismuthsubsalicylat eller acetylsalicylsyre (såsom Pepto-Bismol, Kaopectate eller Alka-Seltzer). Hvis dit barn har taget denne form for medicin, og han eller hun har adfærdsændringer med kvalme og opkastning, ringe til din læge. Disse symptomer kan være et tidligt tegn på Reyes syndrom, en sjælden, men alvorlig sygdom.

Håndkøbsmedicin at bremse diarré, såsom loperamid (fx Imodium), kan anvendes til behandling af diarré, men bør ikke anvendes til at forhindre rejsendes diarré, fordi de kan forårsage forstoppelse.

Hvis du har en høj risiko medicinsk tilstand, såsom diabetes eller kræft, tage receptpligtig medicin, der forårsager diarré eller rejser med et barn på 11 år eller yngre, søge råd hos din sundhedsprofessionel at afgøre, hvilke lægemidler, du måske ønsker at tage på din rejse. Vær opmærksom på, at dehydrering forårsaget af diarré kan ændre virkningen af ​​anden medicin, du tager for andre medicinske tilstande.

Kan jeg forhindre rejsendes diarré?

Den bedste måde at forhindre rejsendes diarré er at undgå mad eller vand, der kan være forurenet. En god tommelfingerregel for fødevaresikkerhed, "Hvis det ikke er kogt, godt kogt eller skrællet, ikke spise det." Rå skaldyr og mejeriprodukter som regel er høj-risiko fødevarer til bakteriel forurening. Tørre fødevarer, såsom brød, eller frugter, som du kan skrælle er sikre at spise.

Undgå at drikke lokale vand, hvor du er på rejse. Drikkevarer, der normalt sikkert at drikke omfatte:

 • Te og kaffe, hvis lavet med kogt vand.
 • Kulsyreholdige flaskevand eller sodavand.
 • Flaske øl og vin.

Vand kan også filtreres eller behandles med iod til at gøre det sikkert at drikke.

Også være opmærksom på, at forurenet vand kan anvendes til at vaske frugt og grøntsager, rene redskaber og plader, og gøre isterninger. Børste tænder med ubehandlet vand også kan øge din risiko for infektion.

Undgå at spise mad fra gadehandlere, hvor fluer kan overføre bakterier og dårlig hygiejne er mere tilbøjelige til forurene fødevarer. Hvis du køber mad på et udendørs marked, skal du sørge koge det, koge det grundigt, eller flå det, før du spiser den.

God hånd-vask er vigtig i forebyggelsen af spredningen af smitsomme sygdomme. Vask med behandlet vand eller ved hjælp spritservietter eller antibakterielle geler til at desinficere dine hænder er gode måder at reducere din risiko for at få en smitsom sygdom.

Tal med din læge om antibiotika du kan bære med dig på din rejse og instruktioner om, hvornår de skal bruge dem i tilfælde af du skal udvikle diarré.

Andre informationskilder

I Europa fastholder Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) aktuelle oplysninger om smitsomme sygdomme i hele verden. Lokale sundheds-afdelinger kan få adgang til denne information til at hjælpe dig med at fastslå, hvad forebyggende foranstaltninger-såsom vacciner, malaria medicin, eller leverancer til behandling vand er passende for det område af verden, du rejser til. CDC tilbyder også en Traveler Health Hotline på (404) 332-4559. CDC hjemmeside (wwwn.cdc.gov / travel / default.aspx) opdaterer også oplysninger for rejsende.

Ressourcer til lægebehandling i et fremmed land, omfatter ambassader eller konsulater og store hoteller. For engelsktalende rejsende, også multinationale selskaber eller kreditkortselskaber kan have henvisninger til lokal lægebehandling i udlandet.